S Vodafone Eurotarifem do celeho sveta
S Vodafone Eurotarifem do celeho sveta
Pri pobytu v EU volate za 7,47 Kc/min nejen por EU nybrz po cele planete.Je to jednotna sazba pro odchozi hovory ze statu EU kamkoli.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: S Vodafone Eurotarifem do celeho sveta
A nějaké podrobnosti? Nemá to moc hlavu a patu. Proč by volání na Kubu z ČR mělo stát 20-30 Kč a třeba ze Slovenska a Rakouska 7,47?
Satelitní telefony je možné volat též? Tomu říkám pak úspora.
Je to trochu podivné téměř jako "chyba účtování". Určitě jste to špatně nepochopil? Kde je o tom více?
Satelitní telefony je možné volat též? Tomu říkám pak úspora.
Je to trochu podivné téměř jako "chyba účtování". Určitě jste to špatně nepochopil? Kde je o tom více?
Ptal jsem se na to primo operatora na Vodafone lince *077.Totiz oni na vyzadani posilaji SMS s cenou roamu v te ktere zemi a v tech SMS je i dodatek,ze ta sazba 7.47 plati i pri volani mimo zeme 1.skupiny.Zavolal jsen mu tedy,a pry opravdu je to sazba z EU do celeho sveta.Logiku to opravdu nema,ale co ma v tomhle Absolutnim Absurdistanu logiku?Vzdyt O2 to ma s tim Volanim bez hranic podobne,Kuba vujde levneji z roamu,nez z vlastni site!xsouku04 píše:A nějaké podrobnosti ? Nemá to moc hlavu a patu. Proč by volání na Kubu z ČR mělo stát 20-30 Kč a třeba ze Slovenksa a Rakouska 7,47 ?
Sateltní telefony je možné volat též ? Tomu říkám pak úspora.
Je to trochu podivné téměř jako "chyba účtování". Určitě jste to špatně nepochopil ? Kde je o tom více?
Ostatne - u predplacenky bude SMS z roamu za 1.99 Kc zatimco doma je za 2.40 Kc takze je to oroste tak.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A pokud by jste se dovolal na místní "erotickou linku" se zvýšeným tarifem, tak si opravdu myslíte, že vám zaúčtují jen 7,47?Pro využívaní roamingových služeb si Vodafone vyhrazuje právo aplikovat FAIR USER POLICY (FUP).
Myslím, že jsou to jen zmatky v ceníku. Co Vám doopravdy naúčtují, bude trochu překvapení.
Pracovníci vodafonu, nebo lidi, co se za ně po telefonu vydávají, často nedovedou říci ani cenu volání na česká čísla 844!
Dobře pochopit, jak funguje roaming, může být ještě náročnější!
Ja takove situace testuju jednorazovymi kratkymi hovory a pak skouknu jeho cenu.Do 30 vterin a omrknu utratu.Bydlim 30 km od nemeckych hranic,takze to mohu proverit.A eroslinky jsem si bloknul na ty nevolam.xsouku04 píše:A pokud by jste se dovolal na místní "erotickou linku" se zvýšeným tarifem, tak si opravdu myslíte, že vám zaúčtují jen 7,47 ?Pro využívaní roamingových služeb si Vodafone vyhrazuje právo aplikovat FAIR USER POLICY (FUP).
Myslím, že jsou to jen zmatky v ceníku. Co Vám doopravdy naúčtují bude trochu překvapení.
Pracovníci vodafonu, nebo lidi co se za ně po telefonu vydávají často nedovedou říci ani cenu volání na česká čísla 844 !
Dobře pochopit jak funguje roaming může být ještě náročnější !
-
Já mam za to, že volání na zahraniční audiotexové linky je zablokované ? Vždyť se nedá z ČR dovolat ani na slovenské prémiové linky. Takže v Roamingu to blokují. Byl jsem jednou v Polsku a nedovolal jsem se ani na zkrácená čísla, a na některé zelené linky se též nedá dovolat.xsouku04 píše:
A pokud by jste se dovolal na místní "erotickou linku" se zvýšeným tarifem, tak si opravdu myslíte, že vám zaúčtují jen 7,47 ?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
S blokováním erotických linek v ČR není problém. Pokud jste ale v zahraničí v roamingu, blokace může a nemusí fungovat. Záleží to na tom, jak to má nastavené místní operátor. Spolehnout se na to rozhodně nedá.
A vězte, že Vám pak naúčtují něco úplně jiného než 7,45 Kč/min, nebo cenu v první zóně.
V podstatě záleží na tom, jestli používají systém Camel nebo ne. Se systémem Camel jsou schopni blokovat drahé hovory, bez něj nikoli !!!
A vězte, že Vám pak naúčtují něco úplně jiného než 7,45 Kč/min, nebo cenu v první zóně.
V podstatě záleží na tom, jestli používají systém Camel nebo ne. Se systémem Camel jsou schopni blokovat drahé hovory, bez něj nikoli !!!
-
Mohl byste něco více o tom systému Camel povědět ? Dá se to najít i v češtině někde na netu ? Tohle je pro mne novinka. Já znám Camel jen ve spojitosti s cigaretamaxsouku04 píše:S blokováním erotických linek v ČR není problém. Pokud jste ale v zahraničí v roamingu, blokace může a nemusí fungovat. Záleží to na tom, jak to má nastavené místní operátor. Spolehnout se na to rozhodně nedá.