Vodafone ztraci zakazniky

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
Zedna

Vodafone ztraci zakazniky

Příspěvek od Zedna »

Dost zajimava cisla:
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/voda ... fault.aspx

Vodafone po druhém čtvrtletí 2014 opět přišel o zákazníky. Meziročně jejich počet klesl zhruba o 3 % na současné 3,23 milionu. Pokles ale zpomaluje, operátor ztratil zhruba 9 tisíc zákazníků, po prvním čtvrtletí přitom přišel o 41 tisíc klientů. Vyplývá to z finanční zprávy mateřské společnosti Vodafone Group. Do statistik se nepočítají zákazníci, kteří telefonují s virtuálními operátory využívajícími síť Vodafonu.
...

I zde je tedy videt, ze hromadny presun k virtualum je docela mohutny, kdyz do tech cisel se nepocitaji virtualove v siti Vodafone
a toto jsou jen cisla Vodafone, pokud bychom pocitali i TM/O2 pak to budou dost vysoke pocty.
Pozn: Predpokladam, ze vetsina ubytku klientu prechazi k virtualum a ne ke konkurencnimvelkym operatorum.
mobilemanic

Re: Vodafone ztraci zakazniky

Příspěvek od mobilemanic »

9000 zakazniku za kvartal z 3,23 milionu? Ja v tom teda nic mohutneho nevidim :-)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

mobilemanic píše:9000 zakazniku za kvartal z 3,23 milionu? Ja v tom teda nic mohutneho nevidim :-)
Přesně. Jaká by situace byla, kdyby se počítali virtuálové? Navíc chybí podobná data od ostatních operátorů.
Je fakt, že část zákazníků vodafon úplně hloupě naštval, ale nic hrozného to nebude. Nyní už se opět snaží.

Zrovna když jsem tohle psal, tak mi volali a ptali si jestli je něco co bych jim vytknul.
A chtěli po mě první a druhou pozici mého hesla. Tak jsem rovnou řekl, že bych jim vytknul tohle, protože jako volající by se mě neměli ptát na část hesla, protože to že je vodafone by mohl říct každý. :)
Zedna

Příspěvek od Zedna »

mobilemanic píše:9000 zakazniku za kvartal z 3,23 milionu? Ja v tom teda nic mohutneho nevidim :-)
...po prvním čtvrtletí přitom přišel o 41 tisíc klientů...
To uz je lepsi, ne?

Pokud bych to zjednodusene vynasobil tremi, tak to mame velmi zjednodusene orientacne za 1.ctvrtleti ubytek 123 000 klientu od velkych operatoru (zrejme zejmena k virtualum) a to uz je velmi slusne, to by timto tempem delalo zhruba 0.5 milionu rocne!
mobilemanic

Já si nemyslím, že je to zejména k virtuálům.. Spíš lidi pendlujou mezi trojkou tak jako dřív.. Je to jen spekulace, ale dle mého normální nonGeek lidi k virtuálům nejdou, neznají to a děsí je to... A že normálních je většina..
Zedna

Příspěvek od Zedna »

mobilemanic píše:Já si nemyslím, že je to zejména k virtuálům.. Spíš lidi pendlujou mezi trojkou tak jako dřív.. Je to jen spekulace, ale dle mého normální nonGeek lidi k virtuálům nejdou, neznají to a děsí je to... A že normálních je většina..
To si vubec nemyslim!

Podivej se sem na moji argumentaci o poctech klientu u virtualnich operatoru
nejakemu cloveku, co byl na jinem foru uplne mimo a placal tam totalni nesmysly
http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic ... #p10233400

3/4 milionu lidi u virtualu a jejich neustaly rychly rust, to uz neni zanedbatelne mnozstvi.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Spousta těch karet typu Bleskmobil je dávno někde v šuplíku, dost lidí to nakoupí jenom na zkoušku a po nějaké době přestanou používat. Ostatně i počet SIM karet, který převyšuje celkový počet obyvatel ČR, je víc než výmluvný.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Pitomec píše:Spousta těch karet typu Bleskmobil je dávno někde v šuplíku, dost lidí to nakoupí jenom na zkoušku a po nějaké době přestanou používat. Ostatně i počet SIM karet, který převyšuje celkový počet obyvatel ČR, je víc než výmluvný.
Take absolutne nesouhlasim.

Za prve SIM karet je vic nez lidi i proto, ze jsou pouzivany napriklad i v zabezpecovacich zarizenich, nebo jako datove SIM v tabletech nebo ve firemnich telefonech nebo v dual SIM mobilech, takze nekteri lide pouzivaji ve vysledku vice SIM, tedy neni to jen o SIM pohozenych v supliku.

Za druhe obrovsky potencial virtualu vidim v zamereni se na malo volajici predplacenkare, protoze predplacenek je obrovske mnozstvi (zhruba 40-45%) a u predplacenek je nejvetsi cenovy rozdil u velkych operatoru oproti virtualum, ten rozdil cen je u predplacenek nekolikanasobny!! Dukazem je i to, ze BleskMobil, jehoz nabidka je cilena zejmena na predplacenkare je absolutne nejvetsim a nejuspesnejsim virtualem u nas s vice nez 300 000 klienty (udaj z listopadu 2013).

Konkretne ja jsem BleskMobil doporucil a poridil nekolika znamym a rodicum, kteri nepotrebuji internet v mobilu, protoze nabidka internetu je u BleskMobilu bidna, ale pro malo volajici predplacenkare je jinak vyborny.
mobilemanic

Snad každý už dnes má svoje osobní číslo, na kterém "drží".. Vhodná statistika by byla třeba ta, kolik lidí přešlo i s číselem k virtuálovi... To by mohlo být více vypovídající než jen tyhle počty karet v šuplíku :-)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Zedna píše:
Pitomec píše:Spousta těch karet typu Bleskmobil je dávno někde v šuplíku, dost lidí to nakoupí jenom na zkoušku a po nějaké době přestanou používat. Ostatně i počet SIM karet, který převyšuje celkový počet obyvatel ČR, je víc než výmluvný.
Take absolutne nesouhlasim.

Za prve SIM karet je vic nez lidi i proto, ze jsou pouzivany napriklad i v zabezpecovacich zarizenich, nebo jako datove SIM v tabletech nebo ve firemnich telefonech nebo v dual SIM mobilech, takze nekteri lide pouzivaji ve vysledku vice SIM, tedy neni to jen o SIM pohozenych v supliku.

Za druhe obrovsky potencial virtualu vidim v zamereni se na malo volajici predplacenkare, protoze predplacenek je obrovske mnozstvi (zhruba 40-45%) a u predplacenek je nejvetsi cenovy rozdil u velkych operatoru oproti virtualum, ten rozdil cen je u predplacenek nekolikanasobny!! Dukazem je i to, ze BleskMobil, jehoz nabidka je cilena zejmena na predplacenkare je absolutne nejvetsim a nejuspesnejsim virtualem u nas s vice nez 300 000 klienty (udaj z listopadu 2013).

Konkretne ja jsem BleskMobil doporucil a poridil nekolika znamym a rodicum, kteri nepotrebuji internet v mobilu, protoze nabidka internetu je u BleskMobilu bidna, ale pro malo volajici predplacenkare je jinak vyborny.
Počet obyvatel ČR byl na konci roku 2013 přesně 10,512.400 lidí, takže dost těžko ten 4 miliónový rozdíl udělají jenom zabezpečovačky a tablety nebo firmy. Já osobně mám nějakých 5 SIM plonkovních a znám i případy, kdy se někomu doma těch SIM válí desítky. Prostě operátoři si těmi čísly jenom vylepšují skóre, byť to v reálu je úplně jinak.
Odpovědět