T-Mobile - hodne zajimava cisla

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Mobilní rekordmani u T-Mobilu: za měsíc 19 312 minut nebo 18 077 SMS
http://mobil.idnes.cz/t-mobile-statisti ... ratori_vok

V totmo clanku je plno hodne zajimavych cisel, nejen o rekordech ...
napriklad podil smartphonu, predplacenek, vyuzivani mobilnich dat, udaje o poctech nevycerpani/precerpani dat apod.
Kristovec

Re: T-Mobile - hodne zajimava cisla

Příspěvek od Kristovec »

18000 textovek za mesíc,tedy 600 denne,to uz je zralé na pana doktora Chocholouska.Viz muj nedavny odkaz na novinky.cz To asi cely den nedelají nic jiného nez telefonují nebo písí. :idea:
MaT

Příspěvek od MaT »

Já to četl o něco málo dřív na Lupě, byť ten článek na yDěsu je starší:

http://www.lupa.cz/clanky/nevycerpate-s ... e-se-o-ne/
xtonda

Příspěvek od xtonda »

IMO evidentně SIMka v bráně.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zedna píše:Mobilní rekordmani u T-Mobilu: za měsíc 19 312 minut nebo 18 077 SMS
http://mobil.idnes.cz/t-mobile-statisti ... ratori_vok

V totmo clanku je plno hodne zajimavych cisel, nejen o rekordech ...
napriklad podil smartphonu, predplacenek, vyuzivani mobilnich dat, udaje o poctech nevycerpani/precerpani dat apod.
Já článek považuji za nechutný PR článek, protože někoho, kdo má takovou spotřebu minut a SMS, budou celkem jistě nahánět doporučenými dopisy za to, že službu zneužil.
Využívání bran a automatického rozesílání je totiž u neomezených tarifů zakázáno, i když vymezení je hodně nepřesné a vágní.
Operátoři mají na takováto chování celá oddělení, které provoz analyzují a pak se rozhodují, co s takovým nevyplácejícím se zákazníkem podniknou.

Možné ale je, že onen uvedený rekord je maximální množství minut, které ale vyhodnotili jako "osobní použití". I když pravda psychicky nemocného člověka závislého na telefonování nebo smskování. A službu nepřerušili. Je to ale jaksi velmi podstatná informace, pokud hodlají uvádět rekordy.

Běžný člověk může hodně minut nahnat tím, že pořádá telefonní konference tří a více lidí, který se ale často účastní jen jako svolávatel. Může tak snadno umožnit neomezený pokec i svému širokému okolí. A všechny tetičky v rodině dohromady už mají na 10 000 minut/měsíc šanci. I když je to asi fuška.
Hromadné rozesíláním SMS může zase využít firma, kdy např. rozesílá informace svým zákazníkům. Ale ani v tomto případě není jisté, jestli vás velcí operátoři nenařknou ze zneužití služby.

Další využití, které může dát až několik hodin denně může být "dětská chůvička".
Stačí nastavit, aby telefon poblíž dítěte příchozí hovor automaticky a bez zazvonění zvedl.

Otázka na T-mobile. Bylo dosaženo těch 19 tisíc minut pomocí GSM bran nebo konferencí? Je to dovoleno? Rekordy v tomto stylu budou jistě naprosto nejčastější. Ty byly ve statistice vynechány?
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Zedna píše:V totmo clanku je plno hodne zajimavych cisel, nejen o rekordech ...
Ja jsem se ten odkaz na tento clanek dal zejmena kvuli tem dalsim velmi zajimavym cislum,
samotny rekord voalni/SMS myslim az tak zajimavy neni a souhlasim s vyse vyrcenymi namitkami.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Dalsi zajimavost TM:

Nový nápad, jak vydělat. T-Mobile rozjíždí big data
http://connect.zive.cz/clanky/novy-napa ... fault.aspx
vpe

Příspěvek od vpe »

´Umí například monitorovat dopravní proudy na českých silnicích´

Haha, google to uz dela 8 let, apple o neco mene, a navic k tomu maji i presne souradnice mobilky, pravda, zase radove mene lidi jezdi se zapnutym Waze, Google Maps, Apple Maps... Ale na hlavnich proudech to funguje vic nez dobre, myslim...
xsouku04 píše:Otázka na T-mobile. Bylo dosaženo těch 19 tisíc minut pomocí GSM bran nebo konferencí? Je to dovoleno? Rekordy v tomto stylu budou jistě naprosto nejčastější. Ty byly ve statistice vynechány?
Nejsem tmobile, ale smsky je nic nestoji a pokud ma callcentrum branu a ty hovory chytre smeruje do domovske site, a obcas nejake prijmou, tak ani operator nemusi prodelavat. Nevim o tom, ze by to callcentra nejak zvalst resila. 19tis minut do cizich siti by ale asi urcite neproslo, ledaze by z nich byl obdobny incoming traffic :-)

Jen doplnim, ze v 2010 bylo prepaid:tarif zhruba 1:1, kdyz dnes to uvadeji jako 5:7, coz se divim, ze tak pomalu...
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Sice starsi clanek z konce kvetna 2014, ale velmi zajimava cisla z Tarifomatu:
Češi utrácejí za telefon nejčastěji 599 korun měsíčně
http://www.novinky.cz/ekonomika/337372- ... sicne.html
Podle aktuálních údajů společnosti Tarifomat si sjednává měsíční tarif v ceně od 500 do 599 korun více než 23 procent Čechů. Tarif od 600 do 699 korun si sjednává 19 procent lidí, mezi 700 a 799 platí 16 procent, 15 procent lidí si nejčastěji pořizuje levnější tarif mezi 300 a 399 korun.

Pouze dvě procenta lidí, nejčastěji ve věkové skupině od 36 do 40 let, si zřizují volání v ceně do 100 korun. Naopak tarif vyšší než 800 korun platí tři procenta lidí.
...
Tato cisla se mi zdaji az velmi podivna, vzhledem k tomu, ze vic nez 40% lidi ma predplacenky, tedy jsou to malo volajici, tak se mi temto cislum az nechce verit.
Take jsem prekvapen, jak moc lidi je ochotno utracet za volani (a mobilni data) dost vysoke mesicni castky.
Pub.lbc

Příspěvek od Pub.lbc »

Zedna píše: Tato cisla se mi zdaji az velmi podivna, vzhledem k tomu, ze vic nez 40% lidi ma predplacenky, tedy jsou to malo volajici, tak se mi temto cislum az nechce verit.
Take jsem prekvapen, jak moc lidi je ochotno utracet za volani (a mobilni data) dost vysoke mesicni castky.
Tak je to "Podle aktuálních údajů společnosti Tarifomat", takže to je od jejich "zákazníků", tedy lidí co to nechají na nějakém porovnávači, takže předplacenkáři se jich asi moc ptát nebudou....
Odpovědět