jak zjistit kredit v roamingu
jak zjistit kredit v roamingu
Dobrý den, nedávno jsem byl v zahraničí a zjistil jsem, že nevím jak si ověřím, jaký mám kredit. Volání na 000000 ani 4489 v cizích sítích nefungují, ani s 00420 prefixem. Jakpak mohu toto pořešit? Jde to nějak bez použití dat (tzn. java aplikace)? Něco jako *101# u TMobilu? Přijde mi to důležité, aby to fungovalo právě v zahraničí, kde bývají hovory dražší.
A jen na okraj. Také mi v roamingu nechodily infosms o zmeškaných hovorech, když jsem měl mobil vypnutý (ne déle než přes noc, takže vypršet v sms středisku by to němělo, mám to v telefonu nastaveno na maximum). Je to něco, co může Odorik ovlivnit?
Děkuji
J.
A jen na okraj. Také mi v roamingu nechodily infosms o zmeškaných hovorech, když jsem měl mobil vypnutý (ne déle než přes noc, takže vypršet v sms středisku by to němělo, mám to v telefonu nastaveno na maximum). Je to něco, co může Odorik ovlivnit?
Děkuji
J.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak zjistit kredit v roamingu
Je to tak. Mohli bychom za tím účelem vytvořit geografické číslo, kde výši kreditu přečteme. Snad ještě během dneška.chrml píše:Dobrý den, nedávno jsem byl v zahraničí a zjistil jsem, že nevím jak si ověřím, jaký mám kredit. Volání na 000000 ani 4489 v cizích sítích nefungují, ani s 00420 prefixem. Jakpak mohu toto pořešit? Jde to nějak bez použití dat (tzn. java aplikace)? Něco jako *101# u TMobilu? Přijde mi to důležité, aby to fungovalo právě v zahraničí, kde bývají hovory dražší.
Pokud máte tuhle službu zapnutou, pak by měly sms chodit. Tedy jediné, co pro to můžeme udělat, je problém reportovat dále T-mobilu.A jen na okraj. Také mi v roamingu nechodily infosms o zmeškaných hovorech, když jsem měl mobil vypnutý (ne déle než přes noc, takže vypršet v sms středisku by to němělo, mám to v telefonu nastaveno na maximum). Je to něco, co může Odorik ovlivnit?
Děkuji
J.
ad 1. Prima. Až číslo zavedete, rád si ho přečtu v seznamu speciálních čísel 
ad 2. Nemá smysl řešit, stejně nevím ID hovoru ani přesný čas.
Každopádně děkuji za rychlou odpověď.
Jirka

ad 2. Nemá smysl řešit, stejně nevím ID hovoru ani přesný čas.
Každopádně děkuji za rychlou odpověď.
Jirka
-
Nesmysl vytvářet nové geografické číslo. Tohle si může klient udělát sám než odjede do zahraničí. Už se to tu myslím někde ve fóru objevilo. Stačí ke svému účtu přidat novu linku, k ní zakoupit nomandické číslo nebo geografické číslo a u toho čísla přidat paralelní zvonění. Dále v rychlých kontaktech vytvořit nový kontakt dejme tomu číslo rychlého kontaktu je 200 a k tomu přidat telefonní číslo 0 (slovy nula ) A pak v paralelním zvonění u toho geografického či nomandického čísla přesměrovat hovory na ten rychlý kontakt 200. Pak už jen stačí prozvonit geografické nebo nomandické číslo a automat mu přečte kolik má zbývající kredit. Je to úplně snadné, ale musí si to klient sám udělat.xsouku04 píše: Je to tak. Mohli bychom za tím účelem vytvořit geografické číslo, kde výši kreditu přečteme. Snad ještě během dneška.

Tomu se říká user-friendly postuphelmut.niederman píše:Nesmysl vytvářet nové geografické číslo. Tohle si může klient udělát sám než odjede do zahraničí. Už se to tu myslím někde ve fóru objevilo. Stačí ke svému účtu přidat novu linku, k ní zakoupit nomandické číslo nebo geografické číslo a u toho čísla přidat paralelní zvonění. Dále v rychlých kontaktech vytvořit nový kontakt dejme tomu číslo rychlého kontaktu je 200 a k tomu přidat telefonní číslo 0 (slovy nula ) A pak v paralelním zvonění u toho geografického či nomandického čísla přesměrovat hovory na ten rychlý kontakt 200. Pak už jen stačí prozvonit geografické nebo nomandické číslo a automat mu přečte kolik má zbývající kredit. Je to úplně snadné, ale musí si to klient sám udělat.

Melo by stacit to primo presmerovat na kreditove cislo, ty rychle kontakty nejsou potreba.
-
No ale takto to nefunguje, pokud v paralelním zvonění zadám jednu nulu nebo šest nul nebo číslo 4489 tak mi to nevezme a vypíše Špatný formát čísla:kovik píše:Melo by stacit to primo presmerovat na kreditove cislo, ty rychle kontakty nejsou potreba.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Musíme to nějak v pondělí dořešit a připravit číslo přístupné ze zahraničí.helmut.niederman píše:No ale takto to nefunguje, pokud v paralelním zvonění zadám jednu nulu nebo šest nul nebo číslo 4489 tak mi to nevezme a vypíše Špatný formát čísla:kovik píše:Melo by stacit to primo presmerovat na kreditove cislo, ty rychle kontakty nejsou potreba.
Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli už to bylo nějak pořešeno. Přikláním se k tomu prvnímu nástřelu od pana Soukupa (1 veřejném GEO číslu, kde se přečte kredit), přístup od "helmut.niederman" mi přijde moc komplikovaný a pro spoustu Běžných Franta Uživatelů nenastavitelný.
Děkuji
Jirka
Děkuji
Jirka
-
Hergot, co je na tom komplikovanéo ? Ke své lince si zřídím nomandické či geografické číslo, v rychlých kontaktech si vytvořím volbu například 200 a pod tímto číslem si uložím telefonní číslo 0 ( slovy nula ) pak u nově zřízené nomandické či geografické linky si zadám paralelní zvonění a zadám číslo rychlého kontaktu 200. A je to. Ještě jednou polopaticky opakuji :chrml píše:Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli už to bylo nějak pořešeno. Přikláním se k tomu prvnímu nástřelu od pana Soukupa (1 veřejném GEO číslu, kde se přečte kredit), přístup od "helmut.niederman" mi přijde moc komplikovaný a pro spoustu Běžných Franta Uživatelů nenastavitelný.
Děkuji
Jirka
1# Zřízení nové SIP linky
2# U nové SIP linky namapovat ( zřídit ) nové geografické čí nomandické číslo
3# V rychlých kontaktech vytvořit rychlý kontakt např. 200 -> obsahuje telefonní číslo 0 ( slovy nula )
4# U nové SIP linky přidat telefonnní číslo pro paralelní zvonění a zadat číslovku 200 a uložit.
Pak jen stačí prozvonit odkudkoliv toto nové geografické či nomandické číslo a kredit se přečte.