Zapojil jsem si 150 MB a LTE,to ale nenaběhlo,Loket na Karlovarsku,není pokrytí nebo nemám uSIM? SIMku jsem koupil asi před rokem.
3G - měřák DSL.CZ ukazuje zhruba 3/3 MBps,což je u stahovací rychlosti málo,s Twist Online bývalo 10/3 MBps.Brzdička?
Co se SIMkou,mám ji vyměnit?
Doplňující dotaz - dá se zjistit,kolik MB jsem už z balíčku vyčerpal,a kde nebo jak?
LTE nikde,3G pomalé
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: LTE nikde,3G pomalé
Odorik simky není nikdy třeba kvůli LTE měnit. Umí to všechny i ty vydávané hned od začátku.Kristovec píše:Zapojil jsem si 150 MB a LTE,to ale nenaběhlo,Loket na Karlovarsku,není pokrytí nebo nemám uSIM? SIMku jsem koupil asi před rokem.
3G - měřák DSL.CZ ukazuje zhruba 3/3 MBps,což je u stahovací rychlosti málo,s Twist Online bývalo 10/3 MBps.Brzdička?
Doplňující dotaz - dá se zjistit,kolik MB jsem už z balíčku vyčerpal,a kde nebo jak?
Mapa pokrytí je zde, nemusí být ale plně aktuální. http://lte.ctu.cz/pokryti/ To UMTS je ve skutečnosti 3G, takže na to se nedívejte.
Jinak tento víkend z pátku na sobotu měl T-mobile opět odstávku, co se manipulace se simkartami týče. U nás na webu by ale mělo být u nastavování simkarty o tom varování, v době i několik dní předem. Pokud jste LTE zapínal a bylo to aktuální, pravděpodobně byste si toho všiml. Pokud mám zkontrolovat konkrétní simkartu, musím vědět její číslo.
Osobně si ale myslím, že nebude k dispozici LTE signál. Operátoři dělají machra, ale pokrytí pořád nic moc.
V ČTÚ mapě se LTE 800 vysílače objevují až po ukončení zkušebního provozu, což je cca tři měsíce po spuštění, takže bych zkouknul i mapu T-Mobile.
Obojí,balíček i LTE jsem zapínal dnes ráno asi v 7,30 a balíček naběhl téměř ihned.xsouku04 píše:Odorik simky není nikdy třeba kvůli LTE měnit. Umí to všechny i ty vydávané hned od začátku.Kristovec píše:Zapojil jsem si 150 MB a LTE,to ale nenaběhlo,Loket na Karlovarsku,není pokrytí nebo nemám uSIM? SIMku jsem koupil asi před rokem.
Mapa pokrytí je zde, nemusí být ale plně aktuální. http://lte.ctu.cz/pokryti/ To UMTS je ve zkutečnosti 3G, takže na to se nedívejte.
Jinak tento z pátku na sobotu měl T-mobile opět odstávku co se manipulace se simkartami týče. U nás na webu by ale mělo být u nastavování simkarty o tom varování, v době i několik dní předem. Pokud jste LTE zapínal a bylo to aktuální, pravděpodobně by jste si toho všiml. Pokud mám zkontrolovat konrétní simkartu, musím vědět její číslo.
Osobně si ale myslím, že nebude k dispozici LTE signál. Operátoři dělají machra, ale pokrytí pořád nic moc.
S tím LTE to asi bude,jak říkáte,že operátoři delají machra,na čísle infolinky 603 603 603 má T-Mobile v Novinkách bombastickou hlášku jak na tom makají,ale jak už to v takových případech bývá - skutek utek.Jinak ale,spokojím se i s 3G,totiž,pokud bude signál i tam,kde dělám,což chci zkusit v noci.V květnu je u nás hokejové MS,a tak by se k appce ČT Sport hodil Váš 10GB balík,proto jsem se o to začal zajímat.Uvidíme,jak je na tom i O2.
Co se týká map,já jako radiový DX-er raději vezmu mobil a SIMky všech tří OPů a pochodím to tady a zkouknu osobně.
Na té od ČTŮ by pokrytí mělo být....
Vodafone ho v blízkém okolí má,i v práci,ale na ten květen 4GB nepostačí.Vyzkoušíme,uvidíme.
Na té od ČTŮ by pokrytí mělo být....
Vodafone ho v blízkém okolí má,i v práci,ale na ten květen 4GB nepostačí.Vyzkoušíme,uvidíme.
Pracoviště,LTE dva dílky ze čtyř,rychlost 3/3 MBps,T-Mobile ovšem mluví až o 225 MBps!
Ovšem na druhé straně,mně postačí i ty 3 na 3,ale to ohlupování mi vadí.
Doplnění testů - Vodafone LTE,signál asi tak stejný,rychlost v průměru 50/20 MBps.Není co řešit.
Ovšem na druhé straně,mně postačí i ty 3 na 3,ale to ohlupování mi vadí.
Doplnění testů - Vodafone LTE,signál asi tak stejný,rychlost v průměru 50/20 MBps.Není co řešit.
místo v Brně kde nejvíc pobývám, podle mapy CTU je Robustní vnitřní pokrytí na LTE 1800, a kromě toho rovněž 3G na 2100. Realita - v budově a blízkosti jen EDGE, na volném prostranství pak 3G i LTE, což je prd platné (chodit ven lovit signál?). Takže 

Ano, venku signál perfektní a v bytě v paneláku sotva jedna čárka na 3G, obvykle pouze EDGE. Běžná realita