Průběh přenosu čísla k Odorikovi

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Kristovec

Průběh přenosu čísla k Odorikovi

Příspěvek od Kristovec »

Před 15 minutami začal.Z Vodafonu jsem udržoval hovor s přenášeným číslem do 00:07 hod.,byl normální,ale po ukončení hovoru,vypnutí a okamžitém zapnutí mobilu již v 00:08 - Omezené služby.
Bylo by možné probíhajícím hovorem průběh přenosu čísla nějak znemožnit nebo pozdržet? Nebo by se po určité době rozpojil hovor?
Při dřívějších přenosech s opakovanými krátkými odch.hovory tyto šly tak do 00:05,pak už hovor nenaběhl,ale SMS odeslat šla,i na vlastní číslo.Pak jsem rychle mobil vypnul,a ta SMS došla ráno už na novou SIM u nového operátora.
Tak,teď budu sledovat Odoričí SIM,kdy se probudí.
SIM je mrtvá,ať žije SIM !
Kristovec

Re: Průběh přenosu čísla k Odorikovi

Příspěvek od Kristovec »

00,34 - hláška už T- Mobilu : Bohužel Vás nemůžeme spojit,(můj VF) Vy nebo volaný účastník patříte do uzavřené skupiny.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Samoška Moje O2 šla do asi 00,15 pak jsem se musel odpojit.Kredit i vše ostatní bylo normálně vidět.
V 00,45 došla Fio platba,dobití kreditu,z mBank účtu zadaná v pátek večer.
02,20 - Moje O2 : S tímto číslem se nelze přihlásit.Je buď firemní,nebo u jiného operátora.

02,27 - PŘENESENO !!!
Po vypnutí a zapnutí mobilu došly 3 pokusné textovky z Vodafonu a uvítací textovka z čísla 606 999 088 , to je přece O2,ne? Vítejte v nové síti,děkujeme za důvěru,atd.
Takže 601 v Odorik.cz už pracuje.
megacruiser
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megacruiser »

Dobrý den,
potvrzuji, že podle výpisu ze systému bylo Vaše číslo přeportováno do naší sítě dnes, 15.6.2015 00:00 hod. Poslední změna (aktivace) na účtu proběhla 02:22 hod.
Podle instrukcí od T-Mobile by měl být přechod plynulý - jakmile přestane fungovat stará SIM, měla by začít fungovat po vložení do telefonu naše SIM nová. Někdy však může dojít k prostoji při prvním přihlašování nové SIM do sítě. Typicky to trvá tak do čtvrt hodiny, výjimečně se tato doba může trochu protáhnout.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

megacruiser píše:Dobrý den,
potvrzuji, že podle výpisu ze systému bylo Vaše číslo přeportováno do naší sítě dnes, 15.6.2015 00:00 hod. Poslední změna (aktivace) na účtu proběhla 02:22 hod.
Podle instrukcí od T-Mobile by měl být přechod plynulý - jakmile přestane fungovat stará SIM, měla by začít fungovat po vložení do telefonu naše SIM nová. Někdy však může dojít k prostoji při prvním přihlašování nové SIM do sítě. Typicky to trvá tak do čtvrt hodiny, výjimečně se tato doba může trochu protáhnout.
Dobrý. Já jsem měl zapnuté obě SIM,tedy dva mobily.
Ale do asi 9 hodin jsem nedokázal rozjet roaming,vracím se z německého Klingenthalu,nenašel jsem tu část menu,kde se nastavují balíčky a také roam.
Podívám se ještě teď,už jsem zpět v ČR.
Roam bych měl stejně jen ten příchozí.

Tak už tam to menu s balíčky je,i roam,všechno v pořádku.Vyzkouším ten roaming příště.
aplet

Příspěvek od aplet »

tak se povedlo cislo prenes do odoriku a tetkom nechapu jakej technickej problem byl pri tem prenosu?
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

aplet píše:tak se povedlo cislo prenes do odoriku a tetkom nechapu jakej technickej problem byl pri tem prenosu?
Téměř žádný,jen ten roaming se objevil později.
Ale chtěl jsem to jen popsat.Bylo to zajímavé sledovat,jak původní SIMka usíná a ta nová se probouzí.Trochu to lze přirovnat ke vzkříšení,tak,jak ho my,věřící vyznáváme.
nijel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nijel »

Při nedávném přenosu dvou čísel jsem narazil na to samé - na webu nebylo možné nastavit služby do cca devíti hodin. Ne že by to byl zásadní problém, ale člověk by čekal, že to půjde hned...
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

nijel píše:Při nedávném přenosu dvou čísel jsem narazil na to samé - na webu nebylo možné nastavit služby do cca devíti hodin. Ne že by to byl zásadní problém, ale člověk by čekal, že to půjde hned...
Vzpomínám si před lety z O2 do TM se nová SIMka začala rozehřívat kolem 6.hodiny a některé funkce,myslím že s
*101# šly naplno snad až druhý den.To,že teď byla SIMka v provozu už po půl třetí,mne dost překvapilo.Kromě roamingu,data jsem nezkoušel,jela dobře.

Získal jsem dva zájemce o SIM,takže ještě by měla být příležitost to pozorovat,ale to už asi nebude přenos,nýbrž klasika z Odorikovy nabídky.
5uch

Příspěvek od 5uch »

Někdy se stane, že některé služby na původní SIMce zcela neumřou (nějakou chybou při přenosu čísla). Vím o jedné SIM kartě, která byla přenesena z VF k TM. Přesto na ní bylo stále možné posílat bezplatné SMS z Vodafone parku po celou dobu existence u TM. Zároveň ale fungovalo bezplatné posílání SMS z brány TM.

Při ostatních službách (klasické SMS, hlasové služby) se SIM karta jevila v jiné síti než v síti VF.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Odpovědět