Volání do , z a ve Francii

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
darkmoor

Volání do , z a ve Francii

Příspěvek od darkmoor »

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat.

O2 mi zrušil tarif Zero a tak hledám alternativu.

Mám čvop a pokud bych s mojí kartou přešel k Odorikovi(ODORIK sim) zajímalo by mě konktrétně kolik budu platit za hovory (popřípadě další náklady na provoz):

Nejduležitejší je pro mě informace o cenách hovoru na těchto čtyřech konkretních případech

1. Volání z mého mobilního čísla z ČR do Francie na mobilní a pevnou linku
2. Volání z mého mobilního čísla z Francie do ČR
3. Volání z mého mobilního čísla ve Francii na francouzká mobilní a pevná čísla.
4. Volání z mého mobilního čísla ve Francii na italská mobilní a pevná čísla.

Je nutné podepsat smlouva pokud chci používat telefón v zahraničí (četl jsem , že odorik neumožnuje realný odečet kreditu) a pokud ano lze nastavit nějaky maximalní limit_?

Telefon mám naprosto základní a tedy možnost pouze vytočit číslo či poslat sms (žádný internet či připojení na wifi) .
Jak jsem pochopil tedy používat budu službu callback

Potom v obecné rovině.

Pokud si dobiju řekněme 500,- a službu pak přestanu používat je nutná nějaká výpověď nebo stačí poté jenom dobít kredit a můžu sim kartu dále používat?
Jsou nějaké stále poplatky? (Zkrátka aby se člověk nedostal do mínusu, když bych sim nepoužíval).

Dále by mě zajímalo jestli se podpisuje nějaká smlouva v případě Odorik SIM.Jestli je nějaká výpovědní lhůta atd.

Děkuji velmi za odpověď
Pitomec

Re: Volání do , z a ve Francii

Příspěvek od Pitomec »

Pokud budeš využívat jenom callback, tak se dá O2 Zero nahradit klidně třeba Kaktusem, kde stačí jednou za rok dobít 50Kč. Ceny hovorů přes Odorik jsou pak na hlavní straně. A ten bod 3 je myslím lepší řešit nějakou místní SIM kartou, než to protáčet callbackem přes ČR nebo roamingem (pokud bys volal přímo ze SIM).
aplet

Příspěvek od aplet »

Na callback je jedno jakou předplacenou kartu ,důležité jsou podmínky operátora a kvalita sluzeb.Jo a pokud budete ve Francii doporučují Orange maji nejlepší sít.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Možná na to volání Vodafone Kartu.Roaming na Den má za 19 Kč příchozí hovory zdarma a 10 odchozích minut,SMS a MB v ceně.Takže callback by pak stál úplně stejně jako v ČR.
Tedy Fr fix 1,10 Kčmin, Fr mob 2,60 , CZ callback jako v ČR.
Denní poplatek 19 Kč se účtuje po 24 hodinách od aktivace.

A z ČR do FR fix 1,10 Kč min , mob 2,60

Já si dnes jedu na Slovensko pro 4ka.sk SIMku - 0,04 Eur/min napříč celou EU,1.10 Kč/min
aplet

Příspěvek od aplet »

Jak budete dobíjet kredit? Při neakceptuji české platebni karty při dobití online.
darkmoor

Příspěvek od darkmoor »

Děkuji všem za rady.
Dobíjet budu asi přes terminál sazky.(popřípadě někomu sms říct , aby mi tady dobil, když budu v zahraničí).

Co se Vodafonu týče, tam je problém , že v té Francii je člověk na dlouho , takže by to vyšlo strašně draho.

Místní Sim kartu (např od ORANGE) lze koupit normálně v trafice?
Ještě se zeptám. Pokud volám přes ten callback, tak nemusim mít přímo Odorik sim? Lze např ten orange a přes ten pin atd budu volat cenami jako u Odorika? (tedy ten Orange není nutno dobíjet?)
Lépe řečeno mohu si tedy koupit kaktus sim na volání v ČR a callback zase používá pouze kredit Odoriku?

Děkuji mnohokrát za cenné rady.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když budeš v ČR, tak přes callback Odorik si necháš spojit hovory na svoji českou SIM (ta bude fungovat jenom pro příjem hovorů, takže stačí ten Kaktus s "udržovacím" poplatkem 50Kč ročně). Když budeš ve Francii, tak si pořídíš tamní SIM a ta bude buď na příjem hovorů spojených přes callback Odorik nebo si z ní zavoláš přímo na číslo ve Francii (cena je pak dle daného operátora, od kterého budeš SIM mít).
darkmoor

Příspěvek od darkmoor »

aplet píše:Na callback je jedno jakou předplacenou kartu ,důležité jsou podmínky operátora a kvalita sluzeb.Jo a pokud budete ve Francii doporučují Orange maji nejlepší sít.
Ještě bych dodal , že v ČR mobil prakticky nevyužívám. za měsíc to byli min částky např 19kč. Možná bych tedy zkusil variantu , přechod sim kartou na Kaktus kvůli zaplacení pouze malé částky za rok.
A ve francii si zařídil ten Orange.
Ješte se zeptám.
Má stím Orange někdo zkušenost?
Lze ho koupit v trafice. Dobit kredit a volat?
A mohl by mi někdo vysvětlit jak by se účtoval hovor , kdybych:

1. měl Odorik sim a volal ve francii normálně přes sim roamingem. Platil bych 3,50 za minutu a když by mě někdo volal, tak 1,60.
Plus bych musel podepsat dodatek ke smlouvě (http://www.odorik.cz/w/_media/dodatek_k ... ocka--.pdf) a další poplatky bych neřešil?

Zóna 1 - Evropa - země EU, EEA a Chorvatsko

Tarifikace Cena
Odchozí volání 30/1 3.49 Kč/min.
Příchozí volání 1/1 1.59 Kč/min.

2. Když budu používat callback (kaktus,odorik a Orange) jaké budu mít ceny za 1 minutu volání po Francii?

Děkuji moc za vysvětlení
darkmoor

Příspěvek od darkmoor »

Pitomec píše:Když budeš v ČR, tak přes callback Odorik si necháš spojit hovory na svoji českou SIM (ta bude fungovat jenom pro příjem hovorů, takže stačí ten Kaktus s "udržovacím" poplatkem 50Kč ročně). Když budeš ve Francii, tak si pořídíš tamní SIM a ta bude buď na příjem hovorů spojených přes callback Odorik nebo si z ní zavoláš přímo na číslo ve Francii (cena je pak dle daného operátora, od kterého budeš SIM mít).
Takže když budu mít místní sít Orange budu platit jenom callback bez roamingu. tedy podle této kalkulacky 0,80 za minutu? nic víc? a KDYŽ POUŽIJI českou sim kartu připočítám 1,59 kč za min , protože to bude počítáno jako příchozí hovor?

Zóna 1 - Evropa - země EU, EEA a Chorvatsko

Tarifikace Cena
Odchozí volání 30/1 3.49 Kč/min.
Příchozí volání 1/1 1.59 Kč/min

http://www.odorik.cz/ceny.html?c_kalkul ... ypsat+cenu
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

U callbacku zaplatíš součet za hovor Odorik ČR > Francie Orange + Odorik ČR > ČR (mobil, pevná - kam budeš volat). Pokud ve Francii použiješ českou SIM kartu, tak tam bude samozřejmě cena za roaming dle tarifu operátora (Kaktus).
Odpovědět