Mobilní telefonní číslo Odorik bez SIM

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
m142857

Mobilní telefonní číslo Odorik bez SIM

Příspěvek od m142857 »

Zdravím,
dotaz ohledně přiřazení veřejného tel. čísla k odoričí (voip) lince. Možnosti, jak jsem si přečetl, jsou:

- zakoupení nomadického čísla; to ale vypadá "podezřele" (začíná devitkou)
- zakoupení geografického čísla; to ale vypadá jako pevná linka
- přenos mobilního čísla od jiného operátora; to ale pak může být matoucí pro volajícího; a ta cena portace.. :)
- zakoupení Odorik SIM a touto cestou získání odoričího čísla

Ale co kdybych si chtěl zakoupit Odorik číslo (799xxxxxx) bez zakoupení SIM, je to možné? (technicky asi ano)
Pitomec

Re: Mobilní telefonní číslo Odorik bez SIM

Příspěvek od Pitomec »

Je taky možnost si nechat číslo u původního mobilního operátora a na VoIP lince pouze nastavit identifikaci tímto číslem.
m142857

Příspěvek od m142857 »

CLIP? Na tu možnost jsem narazil, částečně to tuhle záležitost řeší (na toto číslo se ale zřejmě nepůjde dovolat).
Nedohledal způsob, jak zaregistrovat své veřejné číslo, prý žádné nemám, přitom jsem se jím ale zaregistroval do Odoriku.
Přílohy
odorik_web_clip.png
odorik_web_clip.png (53.77 KiB) Zobrazeno 7407 x
michaels

Příspěvek od michaels »

Musíš koupit nomadické nebo geografické číslo u Odoriku k nějaké lince. Teprve pak půjde na té lince nastavit CLIP.
m142857

Příspěvek od m142857 »

doporučuju číst vlákno celé od začátku, aby se zabránílo příspěvkům mimo mísu :)
anebo aspoň pár předcházejících příspěvků, pro získání informace o kontextu.
michaels

Příspěvek od michaels »

m142857 píše:doporučuju číst vlákno celé od začátku, aby se zabránílo příspěvkům mimo mísu :)
anebo aspoň pár předcházejících příspěvků, pro získání informace o kontextu.
Já to četl celé, můžeš to nějak specifikovat?
m142857

Příspěvek od m142857 »

můžu. ve svém příspěvku se screenshotem jsem bezprostředně reagoval na předchozí příspěvek, ač jsem ho necitoval (anebo právě proto, že následoval bezprostředně)
michaels

Příspěvek od michaels »

m142857 píše:můžu. ve svém příspěvku se screenshotem jsem bezprostředně reagoval na předchozí příspěvek, ač jsem ho necitoval (anebo právě proto, že následoval bezprostředně)
No asi nemám den, protože to nechápu.
Všechno tam píšou - musíš si koupit číslo u Odoriku a mít uvedenou adresu. Já mám u Odoriku 3 čísla + 2 mobily s nastavným CLIPem a vše mi to přišlo docela pěkně popsané.
Tak asi něci z těch věcí ze screenshotu nesplňuješ..

EDIT: "Nedohledal způsob, jak zaregistrovat své veřejné číslo, prý žádné nemám, přitom jsem se jím ale zaregistroval do Odoriku." jak jsi se mohl registrovat číslem od Odoriku, když jsi nebyl u Odoriku zaregistrovaný ? ;)

mj. doufám, že se tu bavíme o nastavení CLIPU, protože odpověď na původní dotaz je, že číslo bez SIM pořídit nejde.
Naposledy upravil(a) michaels dne sob 04. čer 2016 14:36:42, celkem upraveno 2 x.
m142857

Příspěvek od m142857 »

Pitomec navrhoval alternativní částečné řešení - nastavit si své mobilní číslo u stávajícího operátora jako identifikaci pro volání u Odoriku (asi tedy CLIP).
Reagoval jsem, že jsem na to už narazil, nikde jsem ale nanašel způsob jak si registrovat toto číslo (škoda že místo tom červeném textu kde se ta možnost zmiňuje, není prolinkovaná). A že jsem se svým číslem dokonce registroval do Odoriku, přesto to číslo registrované nemám.

Možnost, jak si zakoupit samotné Odorik číslo bez SIM, jsem taky nikde nenašel. Asi taky nemám své dny.
michaels

Příspěvek od michaels »

číslo se kupuje zde:
Obrázek

A že jsem se svým číslem dokonce registroval do Odoriku, přesto to číslo registrované nemám. To ale vůbec nic neznamená, že jsi se registroval s nějakým číslem. Musíš si koupit číslo přímo od Odorika a na něj pak jde nastaveit CLIP.
Naposledy upravil(a) michaels dne sob 04. čer 2016 14:36:13, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět