Internet - porty
Internet - porty
Čas od času potřebuji přečíst el. poštu v "hloupé" Nokii 208, kde je emailový klient. A čas od času se nedaří s hláškou, že operaci nelze provést a abych to zkusil později (někdy ovšem v pohodě). Jelikož normální internet funguje, tak mě to vede k úvaze, že za nedostupností budou asi nefunkční (nebo blokované porty), tedy minimálně ten pro POP3, tj. 110 (jestli Nokia 208 nepoužívá jiný, ale asi ne). Lze nějak ze strany Odoriku toto prověřit? Nebo nemá někdo jiný podobný poznatek?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Internet - porty
Data přes nás vůbec nejdou. NAT a podobné věci nemáme pod kontrolou. O tom, že by někdo záměrně blokoval nějaký port či službu v ČR, jsem ale nikdy neslyšel. Přecijen čeští operátoři za data dostanou slušně zaplaceno a tedy není zde důvod, proč něco úmyslně blokovat.Pitomec píše:Čas od času potřebuji přečíst el. poštu v "hloupé" Nokii 208, kde je emailový klient. A čas od času se nedaří s hláškou, že operaci nelze provést a abych to zkusil později (někdy ovšem v pohodě). Jelikož normální internet funguje, tak mě to vede k úvaze, že za nedostupností budou asi nefunkční (nebo blokované porty), tedy minimálně ten pro POP3, tj. 110 (jestli Nokia 208 nepoužívá jiný, ale asi ne). Lze nějak ze strany Odoriku toto prověřit? Nebo nemá někdo jiný podobný poznatek?
Pokud nejsi ve FUPu není důvod aby byl zrovna POP blokovaný. Ale před časem šla médii zpráva, že Microsoft vypl jakousi službu související s mailem a že to má dopad na použití mailu na S40 a S60 telefonech, Nokii nemám, takže sem se o to víc nezajímal. I když to by to asi přestalo fungovat úplně.
Každopádně porty jsou POP 110, POPs 995, IMAP 143, IMAPs 993
Zkus IMAP nebo nainstalovat mail klienta v Javě.
Každopádně porty jsou POP 110, POPs 995, IMAP 143, IMAPs 993
Zkus IMAP nebo nainstalovat mail klienta v Javě.
Pokud by ten email nefungoval nikdy, tak to neřeším. Ale on občas funguje a občas ne, což je právě divný. Navíc si nějak mlhavě vzpomínám, že se už něco podobného řešilo (jenom nevím jestli tady ve fóru nebo jinde). No každopádně je ten telefon víceméně na dojetí, protože nemá LTE, takže už to asi nechám jak je...