četl jsem několik diskuzí zde na fóru, ale moc jsem se v tom nevyznal, tak se zeptám znova:
Mám SIM od Odorika a jsem v místě, kde není skoro signál. Zřídil jsem si tedy ještě SIP linku a využívám přesměrování SIM číslo -> SIP číslo.
Pokud je mobil nedostupný nebo nereaguje delší dobu, přesměruje se hovor na SIP a na počítači ho zvednu. Z počítače dělám i odchozí hovory a mohu odesílat i SMS. Používám program Twinkle, funguje dobře. Do budoucna ještě plánuju místo počítače použít nějaký SIP telefon, pak to bude ještě lepší.
Teď jde ale o to vyřešit ještě příjem SMS. To je můj dotaz. Existuje nějaká možnost jak SMS číst přes webové rozhraní, přes API nebo třeba mailem? Jde mi o SMS odeslané na moje normální SIM číslo, ideálně abych je přijal normálně na mobil pokud je zapnutý a pokud není, abych se k SMS dostal jinak. Ve fóru jsem viděl možnost přijmout SMS na mail jako fax v pdf. Není mi ovšem jasné, zda lze současně používat linku na běžné hovory výše popsaným způsobem a zda bude SMS doručena normálně na mobil, pokud bude na signálu.
Díky za nápady a vysvětlení, jak to funguje