zelená linka

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
rakosnik

zelená linka

Příspěvek od rakosnik »

Dobrý den zaujala mne možnost mýt zelenou linku mám úklidovou firmu většina mých zákazníků jsou starší lidé kteří neradi volají na mobilní telefony rád bych se zeptal na nejlevnější zelené číslo na rozsahu čísla mně nezáleží děkuji
megacruiser
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: zelená linka

Příspěvek od megacruiser »

Dobrý den,
levnější zelené linky stojí 1960 Kč za rok vč DPH. Seznam dostupných zelených linek a ceny příchozích hovorů najdete zde:

http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800
ViR

Příspěvek od ViR »

To mi přijde jako opravdu dobrá nabídka. A třeba číslo 800800885 bych bral hned, kdybych pro ně měl uplatnění.... Jen čistě ze zájmu - o co je to u těch čísel umístěných u Dialu dražší, než u GTS?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Pamatuju si, že jedna firma měla zelenou linku přístupnou pouze pro volání z jiných pevných linek, nešlo se na ni dovolat z mobilu. Pokud to Odorik nabízí, tak by to mohlo být (aspoň pro mě) zajímavý.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

ViR píše:To mi přijde jako opravdu dobrá nabídka. A třeba číslo 800800885 bych bral hned, kdybych pro ně měl uplatnění.... Jen čistě ze zájmu - o co je to u těch čísel umístěných u Dialu dražší, než u GTS?
Cena se odvíjí od krásy čísla tak ji definoval ČTÚ. Některé ale poměrně hezká čísla do jejich definice nespadají, proto jsou levnější.
Ty dražší nyní máme za 3490 Kč vč. DPH. V budoucnu budeme ale asi nabízet za vyšší cenu, nicméně kdo si to koupí nyní, tomu cena zůstane.
Předtím než jsme si osmistovky objednali, byly hezká čísla i ty obyčejná za stejnou cenu. Zdá se že ono zdaření mělo být opatření proti nám, abychom nevykoupili všechny pěkná čísla. :)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Pamatuju si, že jedna firma měla zelenou linku přístupnou pouze pro volání z jiných pevných linek, nešlo se na ni dovolat z mobilu. Pokud to Odorik nabízí, tak by to mohlo být (aspoň pro mě) zajímavý.
Zatím to přímo nepodporujeme.
ViR

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Cena se odvíjí od krásy čísla tak ji definoval ČTÚ. Některé ale poměrně hezká čísla do jejich definice nespadají, proto jsou levnější. Ty dražší nyní máme za 3490 Kč vč. DPH. V budoucnu budeme ale asi nabízet za vyšší cenu, nicméně kdo si to koupí nyní, tomu cena zůstane. Předtím než jsme si osmistovky objednali, byly hezká čísla i ty obyčejná za stejnou cenu. Zdá se že ono zdaření mělo být opatření proti nám, abychom nevykoupili všechny pěkná čísla. :)
Zkuste si ověřit, jak se to má aktuálně s novými čísly. Všiml jsem si, že poslední novela ZoEK zrušila § 31, tedy část o "číslech zvláštní ekonomické hodnoty". Pokud v tom není zase nějaká kulišárna (víc jsem to nestudoval), mohla by být možná do budoucna zase nějaká hezká čísla za rozumnou cenu... Stávající už jsou samozřejmě jednou koupená :-(.
Martin C

Příspěvek od Martin C »

Ja planuji zelenou linku uz delsi dobu, ale porad to nejak odkladam. Odpozujici pro me neni ani tak castka za samotne cislo jako naprosto katastrofalni tarifikace. Vim, ze u techto hovoru terminacni poplatky nejsou regulovany, proto jsou zrejme tam kde jsou. Nicmene myslim, ze operatori vcetne Odorika nejsou tak bezmocni nosici vody jak byva tvrzeno. Odorik ma sazbu nekde kolem 4 czk pro prichozi hovory z mobilu,je to tak, ze? Dostal jsem nabidku i od konkurence (jineho voip operatora) a tam uz to bylo pod 2 czk za minutu. Je tedy fakt, ze sazba byla podminena minimalnim plnenim 1000 czk (za cislo se neplati), ale i tak, pomerne zasadni rozdil. Nechce se mi vazat, protoze nektere mesice jsou u nas slabsi na komunikaci s klienty nez jine a celkove pausalum nefandim a tak jsem jim v tomto duchu odpovedel. Odepsali, ze mi nabizi prvni 3 mesice na zkousku bez limitu, je to vstricny krok ale porad pro me to neresi muj problem. Neuvazuje Odorik o uprave techto tarifu?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Můžete mi detaily té konkurenční nabídky poslat na email? Volání z mobilu na osmistovky nakupujeme za cca 3.30 Kč bez DPH, takže je nemůžeme prodávat za 2 Kč. Vysvětlení jsou dvě. Buď se něco pohnulo a já musím znovu začít vyjednávat o nákupních cenách (že by ale takto drasticky o tom pochybuji).
Druhá možnost je že ta nabídka s minimálním plněním je natolik prolezlá reklamštinou, že ve zkutečnosti je pravda úplně jiná.
Častá finta u osmistovek bývá účtování 60+60 nebo 60+1. To vám pak zavolá nějaký poťouchlík na tři vteřiny a vy platíte celou minutu.
To jak pak možné prodávat i za nákupku (ale levněji asi těžko). Další "finta" běžná je uvádění cen bez DPH. Pod 2 Kč je ale hodně divně nízká cena, kterou asi nelze vysvětlit jen tímto. Možná šikovně zamotaly cenu hovoru z pevné linky tak, aby to vypadalo, že to platí pro všechny hovory .... (cena volání na číslo 800 od 1,60 Kč/min a někde malým písmenkem napsáno z pevné linky)

Pokud by se ukázalo, že mobilní operátoři konečně ceny trochu uvolnili, byl bych jedině rád.

Je to ale řešitelné. Na osmistovce může být jen automat, který zákazníka pozdraví a řekne mu, že jakmile na něj budete mít čas, zavoláte mu zpátky. Takový pozdrav by stál pak jen nějaké halíře a volat můžete už buď za 1.59 Kč/min a nebo s nějakým "neomezeným" tarifem vašeho telefonu.
Martin C

Příspěvek od Martin C »

Zitra se na tu nabidku znovu podivam v kanclu, ale myslim ze to bylo pomerne jasne. Jednalo se o individualni nabidku, nic co by meli standardne na webu. Jeste tam bylo zajimave, ze kdyz prichozi hovor byl od vodafone (a to jsem zapomnel pred tim poznamenat) tak hovory byly zcela zdarma, to hadam ukazuje na dodavatele sluzby zmineneho voip operatora.
Odpovědět