too many open files
too many open files
Dobrý den,
rozběhal jsem na virtuálu mail server (postfix + dovecot + mysql) a všechno mi hezky fungovalo, ale jakmile jsem přesměroval ostrý provoz a trochu to zatížil, začalo to křičet:
Feb 14 12:25:41 mail dovecot: imap-login: Can't connect to auth server at default: Too many open files in system
Feb 14 12:25:42 mail dovecot: imap-login: socket(default) failed: Too many open files in system
Výchozí hodnota je očividně 1024 a podle toho, co mi vypadlo z Googlu jsem už zkoušel vyšší limit nastavit přes /etc/secuirty/limits.conf, ale na to nereaguje. Co jsem se tak radil se známým, který se serverům dost věnuje, mělo by těch 1024 bohatě stačit, prý to nejspíš bude něco u vás a mám si vyžádat výpis z bean_counter.
rozběhal jsem na virtuálu mail server (postfix + dovecot + mysql) a všechno mi hezky fungovalo, ale jakmile jsem přesměroval ostrý provoz a trochu to zatížil, začalo to křičet:
Feb 14 12:25:41 mail dovecot: imap-login: Can't connect to auth server at default: Too many open files in system
Feb 14 12:25:42 mail dovecot: imap-login: socket(default) failed: Too many open files in system
Výchozí hodnota je očividně 1024 a podle toho, co mi vypadlo z Googlu jsem už zkoušel vyšší limit nastavit přes /etc/secuirty/limits.conf, ale na to nereaguje. Co jsem se tak radil se známým, který se serverům dost věnuje, mělo by těch 1024 bohatě stačit, prý to nejspíš bude něco u vás a mám si vyžádat výpis z bean_counter.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: too many open files
Dobrý den.
Neuvedl jste ID virtuálního serveru.
Bez něj Vám nepomohu.
J.M.
Neuvedl jste ID virtuálního serveru.
Bez něj Vám nepomohu.
J.M.
Ajo, pardon, jsem v tom spěchu zapomněl 
ID je 252

ID je 252
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Váš VPS momentálně vykazuje snahu pracovat až se 3000 otevřenými soubory současně.
Myslím, že hodnota je to i na takovou konfiguraci dosti vysoká.
Do jaké míry je Váš poštovní server zatížen (využíván) z pohledu klientů - jde o firemní poštovní server, nebo malý osobní poštovní server z pohledu nasazení ?
J.M.
Myslím, že hodnota je to i na takovou konfiguraci dosti vysoká.
Do jaké míry je Váš poštovní server zatížen (využíván) z pohledu klientů - jde o firemní poštovní server, nebo malý osobní poštovní server z pohledu nasazení ?
J.M.
momentálně tam je 34 schránek, nemělo by to být až tak extra vytížené, to je zvláštní
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nenajdete reseni zpusobem nejake optimalizace uvnitr sveho VPS,
zdvojnasobim Vam nejpozdeji zitra rano limit poctu otevrenych souboru pro Vas virtualni server.
O provedene zmene Vas pripadne informuji zde.
J.M.
zdvojnasobim Vam nejpozdeji zitra rano limit poctu otevrenych souboru pro Vas virtualni server.
O provedene zmene Vas pripadne informuji zde.
J.M.
Nemám moc tušení, jak zjistit, co se kde děje špatně, maximálně jsem se dobral následujícího výpisu, který si průběžně kontroluju:
root@mail:/home/bagr# lsof | cut -c16-24 | sort | uniq -c | sort -rn
938 root
625 dovecot
368 www-data
315 vmail
288 postfix
211 bagr
180 amavis
102 mysql
57 bind
40 postgrey
24 syslog
23 clamav
1 USER
Je to k něčemu dobré? Ještě jsem doinstaloval do PHP XCache, ale stejně tam běží jen Adminer, Postfix Admin a Roundcube, na které lezu momentálně jen já, všichni používají vlastního mailového klienta. Snažím vypátrat víc.
root@mail:/home/bagr# lsof | cut -c16-24 | sort | uniq -c | sort -rn
938 root
625 dovecot
368 www-data
315 vmail
288 postfix
211 bagr
180 amavis
102 mysql
57 bind
40 postgrey
24 syslog
23 clamav
1 USER
Je to k něčemu dobré? Ještě jsem doinstaloval do PHP XCache, ale stejně tam běží jen Adminer, Postfix Admin a Roundcube, na které lezu momentálně jen já, všichni používají vlastního mailového klienta. Snažím vypátrat víc.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den.
Limit počtu otevřených souborů jsem Vám navýšil na 6000.
Doporučuji restartovat VPS.
J.M.
Limit počtu otevřených souborů jsem Vám navýšil na 6000.
Doporučuji restartovat VPS.
J.M.
Děkuji,
včera jsem ještě vypnul v dovecotu, aby používal samostatný proces pro každý login, což značně omezilo počet procesů a tudíž i výskyt té chyby v logu. Poslední chyba nastala včera v 9 večer, tak snad to poběží už ok.
včera jsem ještě vypnul v dovecotu, aby používal samostatný proces pro každý login, což značně omezilo počet procesů a tudíž i výskyt té chyby v logu. Poslední chyba nastala včera v 9 večer, tak snad to poběží už ok.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pro zajímavost:
* Váš VPS právě drží 2798 otevřených souborů.
* Maximum počtu otevřených souborů do této chvíle dosáhlo 3631.
Váš VPS nyní nevykazuje známky žádných problémů.
J.M.
* Váš VPS právě drží 2798 otevřených souborů.
* Maximum počtu otevřených souborů do této chvíle dosáhlo 3631.
Váš VPS nyní nevykazuje známky žádných problémů.
J.M.