Tohle sice nesouvisí přímo z odorikem, ale třeba se někdo vědoucí najde.
Nevíte někdo jaký je rozdíl mezi jednotlivýma službama? U nás je prostě pevná a mobil. Co ale která služba znamená u nich?
Co mám čekat, že tam mají běžní lidi v mobilním tarifu? "Mobil" nebo "personal"?
-----odorik ceník-------
Velká Británie 0,29
Velká Británie - local 2,39
Velká Británie - mobil 2,39
Velká Británie - personal 8,00
Velká Británie - premium 2,98
-----
Hovory do anglie
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hovory do anglie
Normální lidi budou mít pevnou nebo mobil. Personal je podle mě číslo, které je možné si přesměrovat někam dál a ono přesměrování už je běžně zahrnuto v ceně pro volajícího. Může si tak přesměrovat na libovolnej mobil nebo pevnou a to kolikrát třeba i na druhej konec světa. Je to prostě osobní číslo, co vás spojí tam kde zrovna jste podle toho jak jste si to nastavili.
U nás jsou také různé odrblinky se zvýšenou sazbou.
To číslo local je číslo na které lze za místní tarif volat z celé británie. Nemá to moc dnes smysl, bylo to důležité spíše dříve kdy byl velký rozdíl místní hovor a meziměsto.
Předpokoládám že to budou mít hlavně větší hloupější firmy, co si ještě nevšimli, že dnes už to nemá význam. Možná to má i nějakej novější význam o kterém nevím.
Pokud se pletu, tak mne někdo opravte.
U nás jsou také různé odrblinky se zvýšenou sazbou.
To číslo local je číslo na které lze za místní tarif volat z celé británie. Nemá to moc dnes smysl, bylo to důležité spíše dříve kdy byl velký rozdíl místní hovor a meziměsto.
Předpokoládám že to budou mít hlavně větší hloupější firmy, co si ještě nevšimli, že dnes už to nemá význam. Možná to má i nějakej novější význam o kterém nevím.
Pokud se pletu, tak mne někdo opravte.
Re: Hovory do anglie
Podle mne, ten význam může být i čistě psychologický. Nevím, jak v Británii, ale u nás si stále řada lidí, zejména starších, myslí, že "meziměsto" je dražší - bez ohledu na reálný tarif.xsouku04 píše: To číslo local je číslo na které lze za místní tarif volat z celé británie. Nemá to moc dnes smysl, bylo to důležité spíše dříve kdy byl velký rozdíl místní hovor a meziměsto.