Zdravím, chci se zeptat, nepozorovali jste někdo, že hovory z Faynu na Odorik nějako zlobí ?
Dnes jsem vypozoroval, že když volám z Faynu na Odoričí čísla, strašně dlouho trvá, než Fayní telefon dostane hlášku ringing a začne do ucha signalizovat zvonění.
Je chyba u mě nebo někde mezi Odorikem a Faynem ?
Díky
Fayn -> Odorik
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fayn -> Odorik
Zdravím,
můžete být prosím trochu podrobnější a říci kolik vteřin přesněji znamená "strašně dlouho"? Jsou to tři vteřiny nebo deset ?
Fayn číslo na testování nemáme. Doporučoval bych se ptát na podpoře Fayn. Myslím že o fayn starjí technici z ipex a jsou docela na úrovni. Ale klíčové je to popsat přesněji. Jinak pokud budete mít více hovorů z jejich sítě můžete to vyřešit tím, že si vezmete jedno číslo ze sítě fayn a to jeho údaje vyplníte v menu "návody a nastavení"->Vlastní tel. číslo-> Vlastní tel. číslo od jinéhoo operátora tohle číslo pak bude propojeno "rovnou na odorik." Více info viz "soukromý peering".
U příchozích hovorů na geografická čísla jsem nikdy podobný problém nezaznamenal.
můžete být prosím trochu podrobnější a říci kolik vteřin přesněji znamená "strašně dlouho"? Jsou to tři vteřiny nebo deset ?
Fayn číslo na testování nemáme. Doporučoval bych se ptát na podpoře Fayn. Myslím že o fayn starjí technici z ipex a jsou docela na úrovni. Ale klíčové je to popsat přesněji. Jinak pokud budete mít více hovorů z jejich sítě můžete to vyřešit tím, že si vezmete jedno číslo ze sítě fayn a to jeho údaje vyplníte v menu "návody a nastavení"->Vlastní tel. číslo-> Vlastní tel. číslo od jinéhoo operátora tohle číslo pak bude propojeno "rovnou na odorik." Více info viz "soukromý peering".
U příchozích hovorů na geografická čísla jsem nikdy podobný problém nezaznamenal.
Já fayní čísla mám, zkoušel jsem a na SJ Phone nalogovaném k Faynu mi při volání na odoričí nomadické číslo na sekundovém počitadle naskakuje první sekunda prakticky v okamžiku (subjektivně možná i nepatrně později), kdy se mi na HW telefonu registrovaném k Odoriku rozsvítí diplej, čili když dorazil příchozí hovor... Žádnou prodlevu neregistruji, spíš naopak, reakce mi přijde docela svižná. Prostě v první vteřině.xsouku04 píše:Zdravím, můžete být prosím trochu podrobnější a říci kolik vteřin přesněji znamená "strašně dlouho"? Jsou to tři vteřiny nebo deset ? Fayn číslo na testování nemáme.
Možná by mohl pan kolega vanas upřesnit, z čeho u toho Faynu volá a jak to má nastavené. On například dialplán u Sipury může natáhnout vytočení klidně třeba až o 20 sekund. A když k ní připojíte telefon, který do ní přes DTMF odesílá číslo jako celek, jsou to další sekundy navíc...
Omlouvám se. Chyba byla u mě doma (nový router, který se choval trošku podivně).
Jinak, všem, kterým vypadávají hovory do Odoriku radím, ať si zkontrolují pořádně router do internetu. Mně dnes padaly hovory celý den a po ustavičném hledání problému byla na vině evidentně brána. Počítač se Debianem, který nestíhal a přerušoval tak spojení.
Jinak, všem, kterým vypadávají hovory do Odoriku radím, ať si zkontrolují pořádně router do internetu. Mně dnes padaly hovory celý den a po ustavičném hledání problému byla na vině evidentně brána. Počítač se Debianem, který nestíhal a přerušoval tak spojení.