paralelni zvoneni na *linkach

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Jan Telefonista

paralelni zvoneni na *linkach

Příspěvek od Jan Telefonista »

Dobry den,

chci se zeptat, zda jde nastavit paralelni zvoneni i na linky bez prideleneho verejneho cisla, popripade jestli jde nastavit trvale presmerovani na ustredne (pomoci nejakeho kodu, jako to ma mikrotech) z jedne *linky na druhou?

Situace: chci jednu linku s nastavenym CLIP mobilu a zridit druhou s verejnym pevnym cislem, ale mam jen jednolinkovy aparat. Da se nastavit, aby pri volani na pevnou mi zvonilo ta *linka s mobilnim CLIP? Preferoval bych, aby volany pri moejm odchozim volani videl cislo mobilu, ale mohl mi pripadne volat zpatky i na pevnou.

Paralelni zvoneni nejde na hvezdickove linky nastavit, tak me napadlo si zaregistrovat tu pevnou jako cislo od ciziho operatora, jenze aby se ustredna registrovala sama k sobe mi neprijde moc vhodne ;-)

Diky.
Pitomec

Re: paralelni zvoneni na *linkach

Příspěvek od Pitomec »

Proč by paralelní zvonění nešlo nastavit na hvězdičkový linky? Samozřejmě je to myšlený tak, že ti linka s geo/nomado číslem zvoní na tvoji interní * lince (opačně je to nesmysl, není důvod směrovat zvonění interní * linky na jinou linku).

Obrázek
Naposledy upravil(a) Pitomec dne pát 24. úno 2012 11:36:55, celkem upraveno 1 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Paralelni zvoneni nejde na hvezdickove linky nastavit
To by jít mělo, s tím se právě počítá. Pokud to opravdu nejde, je to chyba.
Jan Telefonistan

Příspěvek od Jan Telefonistan »

Diky za odpoved. Ja to vyzkousim, az zaregistruju tu pevnou linku, nechtel jsem zbytecne vyhazovat dvacku, kdyby na tu linku stejne nemoh nikdo volat. Na hvezdickove lince to nastavit nejde a to me zmatlo.

Jinak to paralelni zvoneni ma tu nevyhodu, ze to pak vzdycky zvoni i v pripade vypnuteho aparatu nebo obsazeno, takze presmerovani mezi hvezdickovymi linkami by bylo v tomto pripade mnohem elegantnejsi, protoze by to v pripade vypleho voip aparatu hlasilo na obou linkach, ze ucastnik neni dostupny.

Nejake moznosti presmerovani primo na ustredne mezi linkama jsou?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud si necháte geografické číslo směrovat paralelně na dvě linky a obě linky jsou vypnuté nebo obsazené, tak myslím že se dočkáte hlášky o tom, že volaný účastník je momentálně nedostupný. O informaci o tom, že je jedna linka obsazená asi přijdete. Nicméně právě proto je tam ještě i ta druhá linka, aby obsazeno nebylo. Informace o tom, že jedna ze dvou linek je obsazená volajícího nezajímá. Nebo ano? Tak ať potom zavolá přímo na tu obsazenou linku.

Co možná budeme podporovat v budoucnu je přesměrování hovoru přímo na sip telefonu. Tedy tak, že to ani nezazvoní a rovnou se přesměruje. Myslím že jsme už nějak testovali a šlo to zatím jen ale v rámci sítě (s hvězdičkou na začátku). Není to ale nyní priorita.

Možná přijde i na to podmíněné přesměrování, no uvidíme.
Robert Nagy

Příspěvek od Robert Nagy »

Pitomec píše:není důvod směrovat zvonění interní * linky na jinou linku.
Obrázek
Já to tak z jistého důvodu nejméně u jedné linky mám - a funguje mi to.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Na interní linku se lze dovolat jenom z linky Odoriku a k čemu bych si měl takový příchozí volání ještě směrovat opět na jinou interní linku, když mně někdo může zavolat rovnou, to teda hlava fakt nebere...
Robert Nagy

Příspěvek od Robert Nagy »

Pitomec píše:k čemu bych si měl takový příchozí volání ještě směrovat opět na jinou interní linku, když mně někdo může zavolat rovnou, to teda hlava fakt nebere...
:) Třeba proto, že máte (třeba jen v některém místě) jen "jednolinkový aparát" a volající číslo té druhé linky nezná (a možná ani nechcete, aby ho znal).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ještě připomínám, že na jedné lince můžete být zaregistrováni třeba pěti SIP zařízeními na různých místech současně.
Ano zase přijdete ale o informaci "obsazeno". V každém případe je rozumné aby možnosti nastavování/přesměrovávání měly nějaké limity.
Jinak pak hrozí, že to nikdo nepochopí a někteří zákazníci se z toho zacyklí a následně pak i jejich hovory :)

Pro veřejnost (tedy kromě svých nejbližších) doporučuji uvádět jen veřejně přístupné číslo, které si můžete libovolně směrovat dále podle potřeby. Pokud je pro ně moc dlouhé, mohou si to uložit do rychlých kontaktů. Svým nejbližším se asi zase nebudete bát vyzradit i to tajné číslo v síti.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Robert Nagy píše:
Pitomec píše:k čemu bych si měl takový příchozí volání ještě směrovat opět na jinou interní linku, když mně někdo může zavolat rovnou, to teda hlava fakt nebere...
:) Třeba proto, že máte (třeba jen v některém místě) jen "jednolinkový aparát" a volající číslo té druhé linky nezná (a možná ani nechcete, aby ho znal).
Teoreticky to možný samozřejmě je, ale v praxi si prostě neumím představit, proč bych měl někde tajit svoje interní číslo a zřídit si kvůli tomu jiný interní číslo, který už každý znát bude a hovory se mezi tím "známým" číslem a tím "tajným" číslem budou přesměrovávat. To už si rovnou zřídím celý nový geo/nomado číslo pod novým účtem, a to přesměruju kam potřebuju. A až o to číslo ztratím zájem, tak nedobiju kredit a nechám ho propadnout.
Odpovědět