Fax a HandyTone 502

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
antr

Fax a HandyTone 502

Příspěvek od antr »

1) Dneska jsem zapojil adapter HandyTone 502. Do něho fax. Přes fax nejde ani telefonovat, a už vůbec posílat fax :( .(brána funkční přes normální telefon samozřejmě je). Může mi někdo prosím poradit nastavení této brány pro fax. Jedná se o starší fax Brother. Adapter je nastaven od Odoriku.
:arrow:

2) Nemá někdo zkušenost s faxem a adaptérem Grandstream GXW 4004. Pokud do adaptéru připojím pevnou linku, umí tento adaptér rozpoznat fax a přepojit např. na linku 1 kde bude přítomen fax?
Tady se píše, že umí rozpoznat fax, ale umí i zvolit i příslušnou linku, aby nezvonily všecky ostatní linky a tam fax nebyl?
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... =fax#p1460
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Fax a HandyTone 502

Příspěvek od xsouku04 »

ad 1)
Telefon by měl fungovat tak jako tak, vše by mělo fungovat bez nastavování. Možná jste ten fax prostě připojil do špatné zástrčky ?
Každý starší fax je zároveň i telefon. Aby fungoval telefon, stačí jen správně zapojit.

2) Na fax doporučuji zvláštní číslo. Pak nepotřebujete detekovat fax.
antr

Příspěvek od antr »

xsouku04 píše:ad 1)
Telefon by měl fungovat tak jako tak, vše by mělo fungovat bez nastavování. Možná jste ten fax prostě připojil do špatné zástrčky ?
Každý starší fax je zároveň i telefon. Aby fungoval telefon, stačí jen správně zapojit.

2) Na fax doporučuji zvláštní číslo. Pak nepotřebujete detekovat fax.
Zítra to ještě prověřím, ale jsem přesvědčen, že fax měl oznamovací ton. Zítra dám vědět.
Speciální číslo pro fax bohužel nejde, protože číslo je známe z propagačních materiálů atd., dlouho bude trvat, než se zavede další číslo.
antr

Příspěvek od antr »

Tak, asi byla opravdu chyba v zapojení, telefon funguje.

Ale problém je v tom, že fax neodejde, píše kombinovaná chyba :( . Posilam fax, na webový fax mikrotechu, možná je problém tam. Zkoušel jsem i poslat na PamFax a taky nic, nedojde vubec k odeslání, hází kombinovaná chyba, nebo se to rozpojí. Pokud pošlu fax z mikrotechu tak dorazí.
Co se dá přenastavit, aby to chodilo?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Nastavte si jako jediný povolený kodek ALAW na lince kde budete faxovat. (pro jistotu v budoucnu by stějně mělo fungovat T.38) Odchozí faxy by měli fungovat. Zkuste faxu domluvit aby fax posílal jen rychlostí 9600 Kbit. Aby fungovali příchozí faxy musíme ještě změnit něco u nás - zatím to tedy nejde.
antr

Příspěvek od antr »

Nastavil jsem pouze kodek PCMA, což je doufám alaw. Tentokrát alespoň papír prolezl faxem ale vychodil stejně chybu. Takže fax nejde stále odesílat. Faxu domluvit, aby odesílal jen 9600, to netuším jak udělat. Jinak fax přijmout jde. Vy píšete, že technický problém by mělo být přijímání a ne odesílání.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ano PCMA=alaw. Možná bych si tady tako mohl zprovoznit fax a můžeme si zkusit poslat fax navzájem. V tom případě by měli fungovat oba směry. Co se týče příchozích faxů na geografická čísla tam je zatím problém od většiny operátorů, řešení ze řejmé, není náročné ale vyžaduje něco předělat. Pak bychom mohli faxování předělat.
Jak moc je pro vás faxování důležíté a jak moc to spěchá ?

Já jsem testoval faxování se službou www.mujtelefon.cz , na testování tam dostanete číslo zdarma. Takže můžete jednoduše otestovat odeíláí faxů, kdy si fax pošlete ve směru Odorik.cz -> mujtelefon.cz
Tam nám fungovalo jak příjem tak odesílání, ale nebylo to 100% spolehlivé. (občas se třeba druhá stránka zaseknula a pod.)

Opakuji příjem faxů nemusí fungovat u všech operátorů s odesíláním faxů by problém být neměl.
Rychlost faxu ale opravdu doporučuji nastavit na 9600 Kbit a vypnout režimy jako fine a pod.
antr

Příspěvek od antr »

Já jsem zkoušel odeslat na webový fax mikrotech a to prostě nejde. Spěchám na to tak, že pokud pojede fax, tak převedu to pevné číslo od O2. Jak přenastavit ten fax, upravit rychlost a ty další parametry? Na kdy plánujete úpravu, že by fax normálně chodil? Kdy plánujete úpravy na Vaší starně. Někde tady jsem četl, že je to na spadnuti ty úpravy, ale datum je několik měsíců staré.
antr

Příspěvek od antr »

Je nějaká rada, co ještě nastavit, aby to šlo a co upravit? Kdy plánuje odorik bezproblémový fax?
Děkuji za jakoukoliv radu.
Neplánuje odorik nějaký webový (virtualni fax)?
jeep18

Příspěvek od jeep18 »

Virtualny fax by sa hodil vyriesilo by to kopec problemov
Odpovědět