Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.
Odpovědět
stencek
Kontaktovat uživatele:

Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)

Příspěvek od stencek »

Dobrý den,

přecházíme od Vodafonu k Odoriku. Většina čísel šla převést bez problémů, ale při zadání čísla, které je používané v zabezpečovačce (zapomněl jsem) došlo k absurdní situaci.
Odorik na číslo poslal kontrolní SMS, kterou ale zabezpečovačka logicky neumí přečíst / sdělit. Při přenosu více čísel jsem na tohle zapomněl a když jsem zpětně demontoval ze zabezpečovačky SIM kartu, abych ji vložil do telefonu a kontrolní SMS tam přijal, už nepřišla (vyexpirovala nejspíš).
Odorik mi nedovolí poslat ze systému novou kontrolní SMS a když jsem zkoušel stejné číslo přidelit jiné lince, tak mě odorik nepustí / končí chybou.

Jak v téhle situaci dokážu tohle číslo dostat k Odoriku?
Řešil někdo něco podobného?

Zdraví, Jirka
odorik-sim-zabezpecovacka.jpg
odorik-sim-zabezpecovacka.jpg (150.59 KiB) Zobrazeno 4303 x
Chybová hláška při snaze napojení na novou linku
Chybová hláška při snaze napojení na novou linku
Snímek obrazovky 2024-12-19 v 15.19.12.png (49.89 KiB) Zobrazeno 4303 x
:arrow: Prodávám hodinky v Helveti.cz
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)

Příspěvek od xsouku04 »

To ověření je tam hlavně proto, aby lidi nemohli udělat chybu ve svém vlastním čísle.

Ale je pr vás opravdu důležité zachovat telefonní číslo u zabezpečovačky? S portací máme náklady cca 250 Kč bez DPH. Kdyby jste si vzal nové číslo z našeho rozsahu, bylo by to bez nákladů. Ta zabezpečovačka potřebuje data nebo jen volání a SMS.

Bohužel u nás to není moc výhodné. Platí se denní poplatek 0,70 Kč a navíc aby fungovali data, musí se koupit balíček alespoň za 9 Kč.

Celkem brzo se bude v ČR vypínat 2g síť, což může být další problém. Vypínání je naplánováno na konec roku 2025, ale možná se to ještě posune, protože se o tom nějak nemluví. Jen O2 by měl držet 2G síť alespoň do roku 2028.
Kristovec

Re: Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)

Příspěvek od Kristovec »

Vypnout 2 G ? Tedy - hromada šrotu,který dříve byl telefonem ? Náhrada za přístroje ?
Odpovědět