Dobrý den,
přecházíme od Vodafonu k Odoriku. Většina čísel šla převést bez problémů, ale při zadání čísla, které je používané v zabezpečovačce (zapomněl jsem) došlo k absurdní situaci.
Odorik na číslo poslal kontrolní SMS, kterou ale zabezpečovačka logicky neumí přečíst / sdělit. Při přenosu více čísel jsem na tohle zapomněl a když jsem zpětně demontoval ze zabezpečovačky SIM kartu, abych ji vložil do telefonu a kontrolní SMS tam přijal, už nepřišla (vyexpirovala nejspíš).
Odorik mi nedovolí poslat ze systému novou kontrolní SMS a když jsem zkoušel stejné číslo přidelit jiné lince, tak mě odorik nepustí / končí chybou.
Jak v téhle situaci dokážu tohle číslo dostat k Odoriku?
Řešil někdo něco podobného?
Zdraví, Jirka
Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)
To ověření je tam hlavně proto, aby lidi nemohli udělat chybu ve svém vlastním čísle.
Ale je pr vás opravdu důležité zachovat telefonní číslo u zabezpečovačky? S portací máme náklady cca 250 Kč bez DPH. Kdyby jste si vzal nové číslo z našeho rozsahu, bylo by to bez nákladů. Ta zabezpečovačka potřebuje data nebo jen volání a SMS.
Bohužel u nás to není moc výhodné. Platí se denní poplatek 0,70 Kč a navíc aby fungovali data, musí se koupit balíček alespoň za 9 Kč.
Celkem brzo se bude v ČR vypínat 2g síť, což může být další problém. Vypínání je naplánováno na konec roku 2025, ale možná se to ještě posune, protože se o tom nějak nemluví. Jen O2 by měl držet 2G síť alespoň do roku 2028.
Ale je pr vás opravdu důležité zachovat telefonní číslo u zabezpečovačky? S portací máme náklady cca 250 Kč bez DPH. Kdyby jste si vzal nové číslo z našeho rozsahu, bylo by to bez nákladů. Ta zabezpečovačka potřebuje data nebo jen volání a SMS.
Bohužel u nás to není moc výhodné. Platí se denní poplatek 0,70 Kč a navíc aby fungovali data, musí se koupit balíček alespoň za 9 Kč.
Celkem brzo se bude v ČR vypínat 2g síť, což může být další problém. Vypínání je naplánováno na konec roku 2025, ale možná se to ještě posune, protože se o tom nějak nemluví. Jen O2 by měl držet 2G síť alespoň do roku 2028.
Re: Přenos čísla VD > Odorik (SIM v zabezpečovačce bez možnosti přijmu SMS)
Vypnout 2 G ? Tedy - hromada šrotu,který dříve byl telefonem ? Náhrada za přístroje ?