Přesměrování na zahraniční číslo

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
bman

Přesměrování na zahraniční číslo

Příspěvek od bman »

Mám tento scénář:

mobil TM -> nepodmíněné přesměrování na VOIP nomad. číslo -> paralelní zvonění na VOIP linku a zahraniční číslo

Chápu to takhle:
- volající na TM číslo platí hovor na toto číslo
- já platím hovor z TM čísla na VOIP linku
- pokud zvednu hovor ve VOIP aplikaci tak nic dál neplatím
- pokud zvednu hovor na zahraničním čísle, tak platím hovor z Odorik na zahraniční číslo

Chápu toto správně?

Může se nějak stát, že by volající na TM číslo platil hovor na zahraniční číslo? Tj. hovor nezvednu na VOIP a na zahraničním čisle to zvednu či to spadne do nějakého automatu.
Pitomec

Re: Přesměrování na zahraniční číslo

Příspěvek od Pitomec »

Je to tak. Pouze je potřeba mít na paměti, že to nepodmíněné přesměrování z mobilu na VoIP je nutné nastavit zde v ČR, kdy bude telefon přihlášený přímo do sítě T-Mobile.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše: stř 25. pro 2024 18:15:35 Je to tak. Pouze je potřeba mít na paměti, že to nepodmíněné přesměrování z mobilu na VoIP je nutné nastavit zde v ČR, kdy bude telefon přihlášený přímo do sítě T-Mobile.
To jsem nevěděl a mám trochu pochybnosti o tom, jestli je to pravda. Měl jsem za to, že se nastavení přenese do domovské sítě a aplikuje se tam.

V každém případě ale platí, že používání podmíněného přesměrování v 2. a 3. zóně je dobré se vyhnout, protože by hovor mohl do zahraničí a zpět, takže by se roamingové poplatky naúčtovali dvakrát.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Je možné, že dneska už přenos GSM kódů na přesměrování funguje i z ciziny spolehlivě, ale co si vzpomínám, tak kdysi operátoři sami uváděli, aby to uživatelé dělali ještě v ČR při připojení do domovské sítě.
jaara

Příspěvek od jaara »

Mně by spíš vyhovovala možnost přesměrování hovorů rovnou z webového rozhraní. Loni jsem se dostal do situace, že jsem očekával mobilní hovor a najednou jsem se dostal do lokality bez signálu, ale zato s kvalitním připojením k internetu přes wifi a možnost přesměrování z webu na SIP číslo mi značně chyběla.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Toto tuším neumí ani 3 hlavní mobilní operátoři. Byť u nich je ale možnost používat VoWiFi, kde se pak dá nastavit přesměrování stejně, jakoby bylo připojení přímo celulární.
bman

Příspěvek od bman »

Info z testu v zahraničí.

Mobilní operátor TM.

Nastavení přesměrování pomocí GSM kódů mi fungovalo i v zhraničí (zap/vyp/kontrola). Test ve 2 zemích a 3 sítích mimo EU.
Nemusí to asi fungovat všude, ale je velká šance, že to půjde.

U TM lze nastavit i v aplikaci.
Odpovědět