Wiki: problém s modulem e1000e a síťovým chipsetem 82579V

Informace o novinkách a změnách na 4smart.cz
Zamčeno
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Wiki: problém s modulem e1000e a síťovým chipsetem 82579V

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobrý den.

Rád bych upozornil na nenápadný problém, který může postihnout nejednoho z Vás uživatelů, zakoupíte-li si nový hardware,
například základní desku Gigabyte X79-UD5, kde je integrovaná síťová karta s chipsetem Intel 82579V (nebo podobným) a budete chtít
na tomto HW provozovat Linux.

Jak by jste časem zjistili, máte problém - ztrácí se Vám pakety a chybou HW to rozhodně není.
Ba naopak, problém je ve (velmi) starém modulu e1000e, který obsahuje ovladač pro tuto síťovou kartu.

Paradoxně se tento problém týká dosti velkého počtu distribucí - Debian Squeeze, OpenSuse 11.4, Ubuntu 11.10 Desktop - ověřil jsem
a dále jsem se na netu dočetl o Fedoře a CentOs. Připomínám, že tento problém není spojen s OpenVZ, ale týká se distribučních jader.

Řešením pro Vás, kterých se problém týká ,může být následující článek:
http://wiki.4smart.cz/doku.php?id=probl ... tel_82579v

J. Marák
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Wiki: problém s modulem e1000e a síťovým chipsetem 82579

Příspěvek od 4smart.cz »

Dobrý den,

Tento svůj článek jsem dnes dále rozšířil o část řešení potíží s modulem, tedy o fázi, kdy zkompilovaný modul nefunguje, nelze zavézt
z důvodu rozdílného vermagic, případně způsobuje pád jádra po jeho násilném zavedení.

Cílem proto je dosáhnout stavu, kdy lze modul zavézt "hladce" a jeho chování je trvale stabilní.

Podstatné na tom celém postupu je to, že jej můžete použít i při řešení problémů se zcela jinými moduly, než je e1000e.
Ať už jde o modul pro TV kartu, zvukovou kartu, nebo cokoliv jiného.

J.M.
Zamčeno