UFON nová konkurence ???
UFON nová konkurence ???
Dobrý den, dočetla jsem se včera, že nejmladší operátor ufon začal nabízet volání za 1 Kč / min. do všech síti po provolání 100 minut, které dostanete za měsíční poplatek 200 Kč. SMS zprávy jsou za 1,50 Kč. Myslíte, že by to mohla být nová konkurence pro naše operátory či už mobilní nebo voip? 

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: UFON nová konkurence ???
Já očekávám, že ufon zkrachuje, nebo nutně musí dojít k velkým změnám. Zatím je to podle mého názoru velmi špatně fungující firma, která se v současné podobě nemůže udržet na trhu. Ty nízké ceny začal nabízet díky plánovanému snížení propojovacích poplatků, které se projeví i jinde, třeba na Odorik.cz.
Problém je, že chudší lidé odmítají platit paušál 200 Kč/měsíc. A těm bohatším co více volají zase nevyhovuje ufonní
nekvalita a špatné pokrytí, podivné telefony a pod. Ufonní CDMA alternativa je prostě o poznání na horší úrovni než tradiční GSM a tak tomu musí odpovídat i cena, jinak budou zákazníci i na dále utíkat.
Kdyby to stejné nabídli bez toho paušálu 200 Kč/měsíc mohla by to být pro spoustu lidí zajímavá alternativa.
Co se telefonování a budoucnosti týče, bude určitě mnohem lépe. Ceny konečně půjdou výrazně dolů.
Problém je, že chudší lidé odmítají platit paušál 200 Kč/měsíc. A těm bohatším co více volají zase nevyhovuje ufonní
nekvalita a špatné pokrytí, podivné telefony a pod. Ufonní CDMA alternativa je prostě o poznání na horší úrovni než tradiční GSM a tak tomu musí odpovídat i cena, jinak budou zákazníci i na dále utíkat.
Kdyby to stejné nabídli bez toho paušálu 200 Kč/měsíc mohla by to být pro spoustu lidí zajímavá alternativa.
Co se telefonování a budoucnosti týče, bude určitě mnohem lépe. Ceny konečně půjdou výrazně dolů.
U, opú, tomu moc neverím,uz ted ve srovnání s VoIP tezce ztráceji,ale zlevnování jim jde jako psovi pastva,6 Kc/min a 3 Kc/SMS,to je prece mobilní pravek.xsouku04 píše:Já očekávám, že ufon zkrachuje, nebo nutně musí dojít k velkým změnám. Zatím je to podle mého názoru velmi špatně fungující firma, která se v současné podobě nemůže udržet na trhu. Ty nízké ceny začal nabízet díky plánovanému snížení propojovacích poplatků, které se projeví i jinde, třeba na Odorik.cz.
Problém je, že chudší lidé odmítají platit paušál 200 Kč/měsíc. A těm bohatším co více volají zase nevyhovuje ufoní
nekvalita a špatné pokrytí.
Mimodek jsem si vzpomnel na rok 1999,na pevnou ve spicce 15 Kc/minuta!
hnusne tlf me nevadi, mam dva tlf, jeden Aiji110 na super levny volani a druhy s Androidem a GSM siti pro datove veci
a vsude tam kde jsem signal je
chce si to vyzkouset neni to tak kriticke jak se pise, dokonce dle informaci z r2008/2009 na ruznych frorech popisovali jak je kvalita hovoru mizerna tak zatim jsem se s tim nesetkal a bez problemu to bylo podobne jako v GSM siti... zatim to je docela super
a vsude tam kde jsem signal je

UFON nová konkurence ???
Ufon muze byt klidne nova konkurence pro lidi, kteri nefandi a nejsou nadrzeni na nove smartphony a hledaji pouze prakticke vyuziti i levneho mobilu co se tyce vzhledu i nabidky na volani. Tohle je prave ufon. Ovsem mel by konecne uzavrit nejakou dohodou s nekterim nasim mobilnim operatorem protoze pokryti a to mluvim o Praze je katastrofalni, nemluve o 30 km od Prahy Kladno ci nejaka vesnicka na Sumave ci na Morave, signal zadny, zadny roaming. Nac jsou mi dobre, rozumne ceny a levny mobil kdyz si z neho nezavolam nebo mam signal jako z roku 1989??? Ufonu fandim, ale byl jsem u nich na pohovoru na misto operatora v Praze a vim o cem mluvim, bud nekdo do Ufona vrazi majland penez a konecne se Ufon rozhejbe i ve spolupraci s nekterym nasim GSM poskytovatelem mobilnich siti anebo to muze opravdu Ufon zabalit a zdechnout. To co psal predchuzce, ze ufon ma jake take pokryti si dovolim oponovat. Naopak, ma velice spatne pokryti skoro zadne, alespon kdyby mel v Praze a ost. vetsich mestech pokryti nereknu ani slovo. To je alespon muj nazor na ufon.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Díky za názor. Odstranil jsem ale tučné písmo, přijde mi to neslušné celý text psát jen tučně.
U ufona to není o penězích, ale vsadili na špatnou technologii, mají špatnou cenovou politiku a fungují špatně (neefektivně). To je vražedná trojkombinace.
Ale abych nebyl jen tak negativní.
Celkově co se týče mobilního telefonování, budoucnost vidím z pohledu zákazníka velmi pozitivně. Ceny hovorů budou v následujících třech letech rapidně klesat, operátoři budou mít větší část zisků právě z mobilního připojení k internetu. Otázka tedy zní jak moc budou klesat ceny právě připojení na internet - to je otázka. V budoucnosti VoIP z větší části nahradí tradiční pevné hlasové linky, ale co se týče volání přes mobil, tam bude ještě hodně dlouho stále jen jako doplněk.
Proč VoIP nahradí tradiční pevné hlasové linky ? Je to levnější a flexibilnější. Pokud je to uděláno dobře je to i spolehlivé. Není tedy důvod pořizovat analogové linky nebo ISDN. Jediné co je podstatně náročnější je dělat tomu technickou podporu
Na kvalitě technické podpory ovšem závisí jak daleko to VoIP může dotáhnout.
Proč mobilního volání přes internet jen tak nenahradí běžné volání? Pokud bude běžné volání za rozumnou cenu, není důvod hromadně utíkat k VoIP, protože z principu nemůže být ještě dlouhou dobu tak spolehlivé. Má to i technický smysl, kdy pro mobilního operátore jsou mnohem menší náklady přenášet hovor jako hovor a ne VoIP data .
Jo a podle mého názoru obrovský potenciál rozvoje mají tablety. Ty budou časem vhodné nejen k dívání se na video, prohlížení webu nebo čtení knížky, ale i k práci na cestách místo notebooku. A každý tablet bude potřebovat připojení k internetu - tedy simkartu. Mobil má pro vážnou a efektivní práci na cestách pořád příliš malý displej.
Všechno je to jen můj názor a nemusí to být pravda
U ufona to není o penězích, ale vsadili na špatnou technologii, mají špatnou cenovou politiku a fungují špatně (neefektivně). To je vražedná trojkombinace.
Ale abych nebyl jen tak negativní.
Celkově co se týče mobilního telefonování, budoucnost vidím z pohledu zákazníka velmi pozitivně. Ceny hovorů budou v následujících třech letech rapidně klesat, operátoři budou mít větší část zisků právě z mobilního připojení k internetu. Otázka tedy zní jak moc budou klesat ceny právě připojení na internet - to je otázka. V budoucnosti VoIP z větší části nahradí tradiční pevné hlasové linky, ale co se týče volání přes mobil, tam bude ještě hodně dlouho stále jen jako doplněk.
Proč VoIP nahradí tradiční pevné hlasové linky ? Je to levnější a flexibilnější. Pokud je to uděláno dobře je to i spolehlivé. Není tedy důvod pořizovat analogové linky nebo ISDN. Jediné co je podstatně náročnější je dělat tomu technickou podporu

Proč mobilního volání přes internet jen tak nenahradí běžné volání? Pokud bude běžné volání za rozumnou cenu, není důvod hromadně utíkat k VoIP, protože z principu nemůže být ještě dlouhou dobu tak spolehlivé. Má to i technický smysl, kdy pro mobilního operátore jsou mnohem menší náklady přenášet hovor jako hovor a ne VoIP data .
Jo a podle mého názoru obrovský potenciál rozvoje mají tablety. Ty budou časem vhodné nejen k dívání se na video, prohlížení webu nebo čtení knížky, ale i k práci na cestách místo notebooku. A každý tablet bude potřebovat připojení k internetu - tedy simkartu. Mobil má pro vážnou a efektivní práci na cestách pořád příliš malý displej.
Všechno je to jen můj názor a nemusí to být pravda

Bohužel VoIP se dost špatně prosazuje třeba ve státní správě, kde úředníci zarytě trvají na pevných linkách a nikdy jinak. Podobně jsou na tom i některé firmy, hlavně když je majitel v (před)důchodovém věku a každá změna je pro něho noční můra...
UFOUna jsem zavažoval - bydlím poblíž velkého města a tak pokrytí doma i v práci by bylo. To že není pokrytí mimo tak nevadí. Na příjmu být trvale nepotřebuji a třeba během dovolené je to dokonce nežádoucí, ale pro mne je problém zahraničí. To bych si musel půjčovat GSM telefon
.
Řeším to tak, že mám Vodafone Odepiš a Odorik - díky za všechny služby Odorik: volání z pevné, CLIP... Na Vodafone měsíční útrata kolem 40 Kč.

Řeším to tak, že mám Vodafone Odepiš a Odorik - díky za všechny služby Odorik: volání z pevné, CLIP... Na Vodafone měsíční útrata kolem 40 Kč.
No, a pak zjistíte, že stejně jedou přes VoIP třeba od O2, žePitomec píše:Bohužel VoIP se dost špatně prosazuje třeba ve státní správě, kde úředníci zarytě trvají na pevných linkách a nikdy jinak. Podobně jsou na tom i některé firmy, hlavně když je majitel v (před)důchodovém věku a každá změna je pro něho noční můra...