PIN pred volanim

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Jan Telefonistan

PIN pred volanim

Příspěvek od Jan Telefonistan »

Dobry den,

chci se zeptat, zda odorik nema nejakou moznost zadavat PIN pred volanim, nez se provede hovor, popr. jak by se to dalo elegantne vyresit, kdyz aparat nepodporuje zamek klavesnice.

Potrebuju vyresit detskou pojistku, aby se hadi nahodou nedovolali, kdyz se zmocni apartu :)

Diky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: PIN pred volanim

Příspěvek od xsouku04 »

To se dá docela dobře vyřešit. Nastavte si aby se ihned po zdvihnutí tlačítka vytočilo číslo *8223004 . Takže volající bude ihned po zvihnutí sluchátka vyzván k zadání pinu a pokud pin nezná nikam se nedovolá.
U cisco/Linksys pap2 a spol se to nastavuje pomocí dialplánu (konkrétně: (<:*8223004>S0) ) , u grandstreamu je na to extra kolonka.
Také je dobré znefunkčnit flash nastavením nějakých nesmyslných časových hodnot. Pro jistotu můžete k tomuto použít linku kde stejně nejsou žádné peníze ...

Pomocí dialplánu lze zakázat i volání jistých prefixů, nebo naopak jistá čísla povolit.
Jan Telefonistan

O, to je dobre. Diky. Jeste tak pro zajimavost - uplne jiny PIN nastavit nejde? Tady u toho mi pise, ze ma posledni 4 cisla stejna jako puvodni PIN.
Jan Telefonistan

Jeste jsem si vsiml, ze pri volani na *linky to pin nechce, cili ciste teoreticky muzou hadi otravovat zakazniky odoriku, i kdyz nic neprovolaj :D
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hadi můžou otravovat zákazníky odoriku třeba i ze skypu nebo pře URI, nikdo to ale nedělá. :)
Pokud někdo otravoval tak to byl jen automat na doručování sms v hlasové podobě od O2.

Pin mohou mít libovolný třeba tak, že si udělají vlastní registraci na Odorik.cz
Jan Telefonista

Příspěvek od Jan Telefonista »

Tak sice se me to na PIN pta, ale at zadam co zadam, stejne mi to rika, ze jsem ho zadal spatne. Ackoliv mi DTMF pri volani treba na o2 chodilo, tak odorik psal, ze jsem nic nezadal, po zmene DTMF setting mi pro zmenu pise, ze mam blbe PIN, to jsem z toho jelen :?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jak máte nastavené DTMF ? Mohu se podívat co se přeneslo když mi napíšete z jaké linky se volalo. Běžně to tímto způsobem používáme v našich telefonních budkách. Tam se ale volá 822333444 čímž je to zpoplatněno.
Jan Telefonistan

Aha, tak uz jsem to asi pochopil, on ten navod je u tech linek asi jen pro zmateni nepritele ;) U linky s aktivnim PINem mam ve sloupecku PIN uvedeno "41XXXX" a pisete, ze ty XXXX jsou 4 posledni cislice z PINU, tak bych pochopil, ze tam mam zadat 41 a posledni 4 cislice PINU, nikoliv tedy PIN cely (13 mistny) bez tech 41 pred tim :shock: Kdybych byval necetl ten navod, proste jsem natukal cely pin a pak by to fungovalo :twisted:
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kde přesně najdu ten chybný popis abych to mohl opravit ?
Jan Telefonistan

Obrázek
Odpovědět