Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Příspěvek od xsouku04 »

Nabídka předplaceného internetu od T-mobile
Nabídka předplaceného internetu od T-mobile
T-mobile_nabidka_predplaceneho_internetu.jpg (158.53 KiB) Zobrazeno 15512 x
Dnes mi přišel mail s tímto obrázkem (v podstatě spam, tedy ne tak úplně - kdysi jsem se registroval na setosu)

Pro méně serfující a méně volající to není vůbec špatné. A takový hovor přes fring nebo iax moc dat nesežere. Zdá např. pro občasné využití tabletů a pod. A příchozí hovory fungují takže v případě horšího signálu možné velmi pohodlné zpětné volání.

Další dobré využití by mohlo být jako záloha nespolehlivého wifi a pod. Hlavně žádné datové omezení a žádná složitá aktivace přesložitělých balíčků a když to přestane fungovat jen se dobije na sazce...

Update 10/10/2010: Podle přiložené knížečky je účtovací jednotka 1 KB jak v ČR tak v roamingu. V roamingu stojí jedno Mega 20,84 (tedy jeden kB by měl být 2 haláře), takže na objednávání callbacku stále ok, ale samotné volání nikoli - to vyjde levněji callback. Další snesitelná možnost komunikaci ze zahraničí je chatování.
Pokud mám sim v telefonu tak kredit zjistím vytočením *101#. Volání přes Asha 303 funguje bez potíží jak volání přes 3G tak tak zpětné volání přes Java telefon. Dodávaný USB modem ZTE MF190 funguje bez potíží pod Linuxem.
Kamilos

Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Příspěvek od Kamilos »

No to je fajn, ale na strankach Tm ani slechu ani dechu. Nic jsem tam o tom nenasel. Nemas odkaz?
georgeen

Příspěvek od georgeen »

Před chvílí jsem si tu kartu byl koupit tady v Praze ve značkové prodejně na Národní třídě, vzal jsem to jako Twist sadu s modemem za 899,- Kč (přesně jak na tom letáku) a nabízím první dojmy:
1) jde o nový tarif s názvem "Twist Online"
2) podle VPP jde výhradně o datový tarif, není možné z něj volat ani posílat SMS
3) na tarif nelze přejít z jiného tarifu a není jej možné měnit za jiný tarif
4) kredit - zatím mi naskočilo jen základních 200,- Kč kreditu, podle letáku bych ovšem měl dostat kredit 899,- Kč (poněvadž modem měl být údajně zdarma). Zkoušel jsem volat na infolinku, kde mi ale automat sdělil hlášku ve smyslu, že číslo je nové a tím pádem ještě nebylo vše řádně aktivováno a nastaveno, s voláním a reklamacemi ať počkám 24 hod. Tak uvidím, rozhodně sem ale napíšu, jestli mi kredit připíší nebo ne.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Dobry den,

dekuji za info, jen jeste jedna otazecka, da se na to cislo dovolat z jineho tel. cisla?

Diky
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

georgeen píše:Před chvílí jsem si tu kartu byl koupit tady v Praze ve značkové prodejně na Národní třídě, vzal jsem to jako Twist sadu s modemem za 899,- Kč (přesně jak na tom letáku) a nabízím první dojmy:
1) jde o nový tarif s názvem "Twist Online"
2) podle VPP jde výhradně o datový tarif, není možné z něj volat ani posílat SMS
Ale přijímat lze ? V tom případě bude fungovat pohodlné zpětné volání a sms lze také odeslat pomocí odoričího API.
Tarif mě přijde super jako druhý tarif pro občasné využití tabletu nebo notebooku na cestách.

Prosím jaký přesně modem k tomu dostanete ? Koupil jsem si nyní tablet http://tablety.heureka.cz/umax-joyplus-m78/ na surfování i volání přes VoIP je dostatečný (budu ještě testovat), ale nejde do něj vložit simkarta.
Nicméně balení obsahuje redukci, takže by měl jít připojit USB modem a to chci vyzkoušet. Hardwerově to fungovat bude určitě, je otázka jestli softwarově. Bohužel tablety co obsahují přímo slot na simkartu jsou v úplné jiné cenové kategorii a přitom. Co se týče ceny/výkon jsem docela spokojen. Jen display není úplně supr kvalitní, ale za ty prachy.
georgeen

Příspěvek od georgeen »

Ano, příjmat lze SMS i hovory. Ten USB modem je ZTE MF190, velikost SIM, co se do něj vkládá, je ta klasická, ne ta micro.
xsouku04 píše: Nicméně balení obsahuje redukci, takže by měl jít připojit USB modem a to chci vyzkoušet. Hardwerově to fungovat bude určitě, je otázka jestli softwarově.
To je otázka, ten Váš tablet běží na Android 4.0, kdežto u modemu je v systémových požadavcích: Win XP (SP3), Vista SP2, 7, event. Mac OS 10.5 či 10.6.
Kamilos

Příspěvek od Kamilos »

Ja jsem net dnes rozjel na HUAWEI modemu od Vodafu. Jako zaloha wifi fak dobra volba. Mam to ve spojeni s TP TLMR3220
Uvidime, jak to bude behat. Nelze uskutecnit odchozi hovory, coz mi neva.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Sakra to není špatný, dítko školou povinné potřebuje něco do Androidu na net (a já zase nepotřebuju, aby z toho provolal všechen kredit, protože obvykle je datový tarif součástí tarifu hlasového), takže se jde nakupovat :D
Kamilos

Příspěvek od Kamilos »

Neznate nekdo nejaky levnejsi 3G USB modem, do ktereho lze pripojit externi antenu ????
Odpovědět