Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Dnes mi přišel mail s tímto obrázkem (v podstatě spam, tedy ne tak úplně - kdysi jsem se registroval na setosu)
Pro méně serfující a méně volající to není vůbec špatné. A takový hovor přes fring nebo iax moc dat nesežere. Zdá např. pro občasné využití tabletů a pod. A příchozí hovory fungují takže v případě horšího signálu možné velmi pohodlné zpětné volání.
Další dobré využití by mohlo být jako záloha nespolehlivého wifi a pod. Hlavně žádné datové omezení a žádná složitá aktivace přesložitělých balíčků a když to přestane fungovat jen se dobije na sazce...
Update 10/10/2010: Podle přiložené knížečky je účtovací jednotka 1 KB jak v ČR tak v roamingu. V roamingu stojí jedno Mega 20,84 (tedy jeden kB by měl být 2 haláře), takže na objednávání callbacku stále ok, ale samotné volání nikoli - to vyjde levněji callback. Další snesitelná možnost komunikaci ze zahraničí je chatování.
Pokud mám sim v telefonu tak kredit zjistím vytočením *101#. Volání přes Asha 303 funguje bez potíží jak volání přes 3G tak tak zpětné volání přes Java telefon. Dodávaný USB modem ZTE MF190 funguje bez potíží pod Linuxem.
Pro méně serfující a méně volající to není vůbec špatné. A takový hovor přes fring nebo iax moc dat nesežere. Zdá např. pro občasné využití tabletů a pod. A příchozí hovory fungují takže v případě horšího signálu možné velmi pohodlné zpětné volání.
Další dobré využití by mohlo být jako záloha nespolehlivého wifi a pod. Hlavně žádné datové omezení a žádná složitá aktivace přesložitělých balíčků a když to přestane fungovat jen se dobije na sazce...
Update 10/10/2010: Podle přiložené knížečky je účtovací jednotka 1 KB jak v ČR tak v roamingu. V roamingu stojí jedno Mega 20,84 (tedy jeden kB by měl být 2 haláře), takže na objednávání callbacku stále ok, ale samotné volání nikoli - to vyjde levněji callback. Další snesitelná možnost komunikaci ze zahraničí je chatování.
Pokud mám sim v telefonu tak kredit zjistím vytočením *101#. Volání přes Asha 303 funguje bez potíží jak volání přes 3G tak tak zpětné volání přes Java telefon. Dodávaný USB modem ZTE MF190 funguje bez potíží pod Linuxem.
-
Kamilos
Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
No to je fajn, ale na strankach Tm ani slechu ani dechu. Nic jsem tam o tom nenasel. Nemas odkaz?
-
Návštěvník
Řekl bych že druhé zespoda:
http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/vo ... i-k-twistu
http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/vo ... i-k-twistu
Před chvílí jsem si tu kartu byl koupit tady v Praze ve značkové prodejně na Národní třídě, vzal jsem to jako Twist sadu s modemem za 899,- Kč (přesně jak na tom letáku) a nabízím první dojmy:
1) jde o nový tarif s názvem "Twist Online"
2) podle VPP jde výhradně o datový tarif, není možné z něj volat ani posílat SMS
3) na tarif nelze přejít z jiného tarifu a není jej možné měnit za jiný tarif
4) kredit - zatím mi naskočilo jen základních 200,- Kč kreditu, podle letáku bych ovšem měl dostat kredit 899,- Kč (poněvadž modem měl být údajně zdarma). Zkoušel jsem volat na infolinku, kde mi ale automat sdělil hlášku ve smyslu, že číslo je nové a tím pádem ještě nebylo vše řádně aktivováno a nastaveno, s voláním a reklamacemi ať počkám 24 hod. Tak uvidím, rozhodně sem ale napíšu, jestli mi kredit připíší nebo ne.
2) podle VPP jde výhradně o datový tarif, není možné z něj volat ani posílat SMS
3) na tarif nelze přejít z jiného tarifu a není jej možné měnit za jiný tarif
4) kredit - zatím mi naskočilo jen základních 200,- Kč kreditu, podle letáku bych ovšem měl dostat kredit 899,- Kč (poněvadž modem měl být údajně zdarma). Zkoušel jsem volat na infolinku, kde mi ale automat sdělil hlášku ve smyslu, že číslo je nové a tím pádem ještě nebylo vše řádně aktivováno a nastaveno, s voláním a reklamacemi ať počkám 24 hod. Tak uvidím, rozhodně sem ale napíšu, jestli mi kredit připíší nebo ne.
-
TKlf
Dobry den,
dekuji za info, jen jeste jedna otazecka, da se na to cislo dovolat z jineho tel. cisla?
Diky
dekuji za info, jen jeste jedna otazecka, da se na to cislo dovolat z jineho tel. cisla?
Diky
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale přijímat lze ? V tom případě bude fungovat pohodlné zpětné volání a sms lze také odeslat pomocí odoričího API.georgeen píše:Před chvílí jsem si tu kartu byl koupit tady v Praze ve značkové prodejně na Národní třídě, vzal jsem to jako Twist sadu s modemem za 899,- Kč (přesně jak na tom letáku) a nabízím první dojmy:
Tarif mě přijde super jako druhý tarif pro občasné využití tabletu nebo notebooku na cestách.
Prosím jaký přesně modem k tomu dostanete ? Koupil jsem si nyní tablet http://tablety.heureka.cz/umax-joyplus-m78/ na surfování i volání přes VoIP je dostatečný (budu ještě testovat), ale nejde do něj vložit simkarta.
Nicméně balení obsahuje redukci, takže by měl jít připojit USB modem a to chci vyzkoušet. Hardwerově to fungovat bude určitě, je otázka jestli softwarově. Bohužel tablety co obsahují přímo slot na simkartu jsou v úplné jiné cenové kategorii a přitom. Co se týče ceny/výkon jsem docela spokojen. Jen display není úplně supr kvalitní, ale za ty prachy.
Ano, příjmat lze SMS i hovory. Ten USB modem je ZTE MF190, velikost SIM, co se do něj vkládá, je ta klasická, ne ta micro.
To je otázka, ten Váš tablet běží na Android 4.0, kdežto u modemu je v systémových požadavcích: Win XP (SP3), Vista SP2, 7, event. Mac OS 10.5 či 10.6.xsouku04 píše: Nicméně balení obsahuje redukci, takže by měl jít připojit USB modem a to chci vyzkoušet. Hardwerově to fungovat bude určitě, je otázka jestli softwarově.
-
Kamilos
Ja jsem net dnes rozjel na HUAWEI modemu od Vodafu. Jako zaloha wifi fak dobra volba. Mam to ve spojeni s TP TLMR3220
Uvidime, jak to bude behat. Nelze uskutecnit odchozi hovory, coz mi neva.
Uvidime, jak to bude behat. Nelze uskutecnit odchozi hovory, coz mi neva.
Sakra to není špatný, dítko školou povinné potřebuje něco do Androidu na net (a já zase nepotřebuju, aby z toho provolal všechen kredit, protože obvykle je datový tarif součástí tarifu hlasového), takže se jde nakupovat 
-
Kamilos
Neznate nekdo nejaky levnejsi 3G USB modem, do ktereho lze pripojit externi antenu ????