Vyučtování s více linkami

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
david540

Vyučtování s více linkami

Příspěvek od david540 »

Dobrý den,
máme u Vás jako firma pod jením účem 8 linek. Marně jsem hledal nějakou elegantní možnost jak na konci měsíce vyjet tabulku typu: /tel.číslo/provoláno Kč/ - všechna čísla pod sebou. Nyní je možné ve statistice hovorů toto provádět, ale pouze po jednom čisle.
Zvažoval jsem i možnost že bych si tuto sestavu udělal v excelu, ale pokud jsem si ve výpisu nastavil filtry pouze na odchozí hovory, výsledný export je zase obsahoval. Další věc co mě vadí, že ve vípisu se číslo linky jednou zobrazí s předvolbou 00420, jindy bez ní, to opět znesnadňuje filtrování v excelu.

Tzn dotaz, je možné vyjet na koci jednoduchou tabulku s provolanými částkami na jednotlivá čísla?
Děkuji
Sms

Re: Vyučtování s více linkami

Příspěvek od Sms »

Já bych zkusil napřed se naučit vyjmenovaná slova po "v".
Třeba to Váš problém s "vípisem" vyřeší tedy pardon po Vašem viřeší :-)
jirka

Příspěvek od jirka »

Ale no tak nebudem se chytat za písmenka, když píšu z androidu, překlep se mi podaří celkem často.
Jinak výpisy jsou stále ve vývinu včetně exportu viz http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=715 . Excel je pro tuto chvíli asi nejjednoduší a nejrychlejší řešení. Umí automatické filtry, umožňuje najdi a nahraď, takže se dá celkem snadno odfiltrovat 00420 u některých hovorů. To že se ve výpisu někdy objeví 00420 a někdy ne tady bylo již někde vysvětlováno. Souvisí to s tím, přes jakého zprostředkovatele hovor jde. Nevím tím pádem zda to jde sjednotit.
Sms

Příspěvek od Sms »

sry,normálně bych si toho nevšiml,ale tohle vyloženě bilo do očí :-)
megacruiser
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megacruiser »

Zdravím,
na statistice hovorů právě pracujeme, změny zatím nejsou na ostrém serveru, zítra by již mohly být. Já jsem dnes opravil exporty, můžete vyzkoušet. Již by měly být stejné jako výpis na stránce, tzn. projeví se v nich i Směr: a Typ spojení:.
jirka

Příspěvek od jirka »

Velká pochvala, reporty fungují včetně vymazleného převodu délky hovoru z minuty+vteřiny na pouze vteřiny, což je pro další zpracování v excelu super. Díky moc.

Jen prosím pěkně ještě v rámci úprav výpisů hovorů zaměřit pozornost na:
Kolemjdoucí píše:Vypisy volání a následně i statistiky hovorů jsou stále nedořešené, u hovorů v síti Odorik se dá zjistit jestli se jedná o příchozí nebo odchozí hovor pouze barevným podbarvením daného řádku, "Česko příchozí" je zcela matoucí a následně se to projeví i špatnými souhrny ve statistikách hovorů. Peníze to počítá dobře, minuty volání na mobilní telefony a na externí pevné linky jsou taky v pořádku, ale pokud máte u jednoho účtu více linek (geografické u Odorika, nomadické u Odorika) nebo voláte na jiný účet u Odorika, tak je ve statistikách hovorů naprostý zmatek a celkový součet odchozích minut neodpovídá součtu jednotlivých druhů odchozích hovorů.
případně na celé vlákno http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=715

V rámci testování jsem k dispozici.
Odpovědět