Tak, já ve čtvrtek dostal od ha-loo k dispozici testovací SIMku, a jelikož mají ve svém ceníku "doplňkových služeb" prefix 822 také za nula Kč
(viz https://mobil.ha-vel.eu/cs/podpora/cenik?type=dopln úplně dole), tak jsem to vyzkoušel. Při volání na odoričí číslo 822300400, se ozvala klasická chybová hláška, ale při volání na 822333444 odoričí DISA

. Zkusmo jsem tedy provolil svou domácí pevnou a spojení proběhlo, jak mělo.
Ve výpisu hovorů u ha-loo mobilu mám destinaci "CZ 800, 822" s nulovou cenou. U Odoriku pak dva řádky. V prvním je destinace "přístup do sítě 822" za 0,33 Kč/min. A ve druhém řádku je destinace "Česká rep. - pevná"(jak jinak), se sazbou 0,39 Kč/min (ID volání 64575928 a 29). Čili obě sazby odpovídají "volání z pevné" a noci ze soboty na neděli, a samozřejmě i jejich součet 0,72 Kč/min (Na mobil by to bylo 1,33 Kč/min).
Ve špičce by to tedy mělo být 0,66 + 0,59 = 1,25 Kč na pevnou a 0,66 +1,- =
1,66 Kč/min na mobil. Oba operátoři (ha-loo mobil i Odorik) přitom mají sekundovou tarifikaci 1+1, ale u ha-loo je
(zatím) standardní měsíční poplatek 45 Kč. Sice pro část účastníků platí promo 25 Kč, ale to je "abnormalita".
To cena není tak špatná. Pro volání na mobil to bude asi srovnatelné s kombinací "Twist pevná plus" + "privátní" odoričí DISA provolba přes *8223004. Ta vychází na 0,50 Kč/min (u TMo) + 1,- Kč/min (u Odoriku) =
1,50 Kč/min. Plus k tomu je 19 Kč paušálu týdně = cca 83 Kč/měs. (u TMo). Ovšem na pevnou lze v tom případě volat přímo z Twistu za 0,50 Kč/min, čili pokud to volání na pevnou využijete častěji (tak hodinu měsíčně a víc), bude to přes ten Twist patrně výhodnější.
Co je ale podstatné je, že je to vedle CallBacku další poměrně výhodná možnost, která je ihned k dispozici.... Na druhé straně je ale otázkou, zda (pokud nemáte něco vyloženě nevýhodného, či jinou vazbu na ha-loo či Gomobil) má smysl si nyní pořizovat "neodoričí" SIM třeba i s portací, když je zřejmé, že během pár týdnů se budou ještě měnit ceny na trhu, kvůli poklesu terminačních poplatků a příchodu ještě dalších virtuálů
(ti sice z hlediska základních cen už asi příliš mnoho nevymyslí, ale podstatné mohou být další služby, jako je lepší integrace s VoIP a podobně).