Odepiš je nějaký starý nedostupný tarif ne ? A u O2 zas prej nejde prozvánět na callback.GeBu píše:Nebyl by lepší Odepiš za 12 Kč/měsíc nebo O2 zero?JPT píše:+ Já mám Vodafon a ten nabízí dobíjení 1x za 10 měsíců za 200 Kč. To je "paušál" 20 Kč/měsíc.
Snizeni cen?
Re: Snizeni cen?
No, jo. Máš pravdu. Ani jedno jsem si neuvědomil. O2 nepoužívám a tarify Odepiš jsme měli všichni v rodině a teď je opouštíme.
JPT píše:Odepiš je nějaký starý nedostupný tarif ne ? A u O2 zas prej nejde prozvánět na callback.
Ano, musíš tu částku povinně provolat přes tohoto operátora. Což třeba pro lidi, využívající jenom callback, už není zajímavé.Zedna píše:Tech 33Kc u BleskMobilu neni pausal, ale povinne plneni, tzn. ze tuto castku musim provolat a jeste je to rozvolneno do delsiho obdobi, takze to mohu provolat narazove, ne kazdy mesic 33Kc.Pitomec píše: Bleskmobil je čistá Telefónica O2, ale hlavně musíš min. jednou za 6 měsíců dobít alespoň za 200Kč, takže jestli dobře počítám, tak to vychází na paušál 33Kč měsíčně.
U jinych virtualu (vcetne Odorika) je to ale skutecny mesicni pausal, tedy castka, ktera propadne "za nic".
Jinak je ale jasné, že přímo operátor své vlastní sítě má zcela jiné možnosti než virtuál, který někde jenom hostuje, a to ještě přes dalšího překupníka GTS. To se skutečně nedá srovnávat.
U VF se dá pořád objednat Nulový Tarif na míru. Sice to není vystavené na webu, ale jde to, před pár týdny jsem hned 2 karty s tímto tarifem bral.GeBu píše:No, jo. Máš pravdu. Ani jedno jsem si neuvědomil. O2 nepoužívám a tarify Odepiš jsme měli všichni v rodině a teď je opouštíme.JPT píše:Odepiš je nějaký starý nedostupný tarif ne ? A u O2 zas prej nejde prozvánět na callback.
Tu castku musis provolat nebo prodatovat.Pitomec píše:Ano, musíš tu částku povinně provolat přes tohoto operátora. Což třeba pro lidi, využívající jenom callback, už není zajímavé.Zedna píše:Tech 33Kc u BleskMobilu neni pausal, ale povinne plneni, tzn. ze tuto castku musim provolat a jeste je to rozvolneno do delsiho obdobi, takze to mohu provolat narazove, ne kazdy mesic 33Kc.Pitomec píše: Bleskmobil je čistá Telefónica O2, ale hlavně musíš min. jednou za 6 měsíců dobít alespoň za 200Kč, takže jestli dobře počítám, tak to vychází na paušál 33Kč měsíčně.
U jinych virtualu (vcetne Odorika) je to ale skutecny mesicni pausal, tedy castka, ktera propadne "za nic".
Tzn. v pripade kominace BleskMobil x VOIP callback bych BleskMobilu platil pouze za data v mobilu a vsechny hovory bych delal pres VOIP callback.
Tzn. ze to povinne plneni 33Kc/mesic bych splnil utratou za data v mobilu.
Takze zde problem nevidim.
Jak uz jsem rekl, problem je pouze ten, ze BleskMobil nenabizi zadna levna data v mobilu (idealne uctovana po kB).
Komu: Zedna
...
Pak by minimální obnova kreditu 200 Kč neznamenala nejen cca 68 minut hovoru (po redukci tarifikace 60+1), 200 MB dat k využití po 30 dní, ale
i možnost využívat callback datově iniciovaný po dobu až 6 měsíců.
Nedá se callback iniciovat přes API (jedná se o přenesení minima dat) i po zpomalení internetu (po vyčerpání FUP nebo časové lhůty) pomocí SIM mobil.cz? Zkoušel to někdo prakticky?Zedna píše: mobil.cz je absolutne nevhodny pro toho, kdo mesicne neprovola alespon 200Kc a chce/potrebuje internet v mobilu.
To je i muj pripad a myslim, ze takovych bude skutecne hodne.
...
Pak by minimální obnova kreditu 200 Kč neznamenala nejen cca 68 minut hovoru (po redukci tarifikace 60+1), 200 MB dat k využití po 30 dní, ale
i možnost využívat callback datově iniciovaný po dobu až 6 měsíců.
Podle mě by to měl jít. Mám T-mobile a mobil.cz by se měl chovat stejně. T-mobile pouští data po dávkách tj. nejede, pak rychle pustí trochu dat (snad by to stačilo na to API) a pak zase dlouho nic, proto si lidi stežujou na nefunkčnost netu. Dostanou totiž timeout v době, kdy jim T-M udělá ticho v komunikaci. Zkusím, co to dělá u T-M a dám vědět.
Neni tam zas skrytá nějaká finta v podmínkách ?Pitomec píše: U VF se dá pořád objednat Nulový Tarif na míru. Sice to není vystavené na webu, ale jde to, před pár týdny jsem hned 2 karty s tímto tarifem bral.
-
Moc to sem nepatří vím, ale zeptám se, když se to nakouslo. Proč Odorik používá na callback slovenská čísla, která "může" O2 blokovat. Řekne, že to jsou čísla v zahraničí, že se mu nelíbí, jsou podezřelá atd. atd. Proč když má sám Odorik číselné ředy českých čísel, tak nepoužívá čísla česká. O2 pokud by je chtělo blokovat, tak by se dalo lépe argumentovat a reklamovat. Pevnolinková česká čísla by si nemohli dovolit blokovat.
Je tedy ke slovenským číslům nějaký důvod?
Je tedy ke slovenským číslům nějaký důvod?
Je to v jiných vláknech. Důvod je historický - nebylo jisté, jestli je použití českých čísel tímto způsobem legální. Pak byla nějaká stížnost ze strany O2 na jednoho českého VoIP operátora.
tom_speedy píše:Je tedy ke slovenským číslům nějaký důvod?