Odorik data
Odorik data
Planuje Odorik nabizet nejake datove sluzby(4G/3G/EDGE data)? Celkem by se mi libilo, kdybych nemusel pouzivat sluzeb tretich stran pro pripojeni k internetu a jel na mobilnim telefonu jenom pres Odorika s tim, ze bych vedel, ze si Odorik osefuje kvalitu dat. pripojeni tak, aby tam mohlo pekne chodit VOIP...
Re: Odorik data
Kvalitu dat si neošéfuje žádný virtuál, protože jenom hostuje v cizí síti.
Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
Ano, je to zde popsane v nekolika vlaknech v sekci Novinky, kde Odorik avizoval nektere predbezne informace o jeho nabidce jako virtualniho operatora.0re1 píše:Planuje Odorik nabizet nejake datove sluzby(4G/3G/EDGE data)?
Zjednodusene receno bude zrejme nabizet data za cenu 1Kc/MB uctovana po 1kB.
Pristi tyden by se zrejme mela zverejnit oficialni nabidka ...
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... &start=144
0re1 píše:Planuje Odorik nabizet nejake datove sluzby(4G/3G/EDGE data)? Celkem by se mi libilo, kdybych nemusel pouzivat sluzeb tretich stran pro pripojeni k internetu a jel na mobilnim telefonu jenom pres Odorika s tim, ze bych vedel, ze si Odorik osefuje kvalitu dat. pripojeni tak, aby tam mohlo pekne chodit VOIP...
Rejpal.
Virtuál je na tom asi tak, jako když vám rozvážková služba rezervuje nějakou přepravní kapacitu pro pravidelný rozvoz zboží. Máte dohodnutý objem a čas přepravy, ale už neovlivníte, kam řidič náklad uloží, kudy pojede a v jakém pořadí obslouží jednotlivé zákazníky.0re1 píše:Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
To by ten virtuál byl sám proti sobě (kdyby to šlo a on to takto udělal), protože z normálního volání má nepochybně víc.0re1 píše:Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To rozhodně ne. Ale technicky to není možné, když prostě data přes GSM za moc nestojí, tak se s tím nedá moc dělat. Přednost mají hlasové hovory, a to přímo tím, jak funguje GSM síť.Pitomec píše:To by ten virtuál byl sám proti sobě (kdyby to šlo a on to takto udělal), protože z normálního volání má nepochybně víc.0re1 píše:Myslel jsem, ze virtualovi se treba pronajme cast kapacity site a na te si muze delat, co chce - treba mit nejakou politiku, ktera zajisti, ze VOIP pakety budou mit prioritu pred vsim ostatnim ap. Ne, ze jenom plati za data, co prosla siti, nebo ne?
Odorik víc vydělá na VoIP hovoru za 0,59Kč/min., než na celulárním hovoru za 1,69Kč/min.? Možné to je (nehádám se), ale pak jsou odvody ve prospěch GTS nejspíš nehorázné