Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Návštěvník

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od Návštěvník »

Adamovská píše:Pane xsouku04 Adamov se hlásí můžete mne doporučit nějaký dobrý tarif?
Já si objednám zatím tu VoIP bránu a pokud se mne nebude zdát tak jí vrátím a půjčím si jiné zařízení jelikož si to objednám přes internet tak do 14 dnů mám to půjčení zdarma jelikož odsupím od smlouvy. Mátě nějaký tip či speciální slevu pro paní z Adamova.
Děkuji za nabídky slev
Vaše právní vědomí, a nejen to, je prachbídné! To, že zboží můžete do 14-ti dnů vrátit, neznamená, že Odorik je půjčovna!!!!! Nezapomínejte, že Vám dle zákona, který nečtete celý, mohou účtovat náklady na "uvedení zboží do původního stavu"... Také si laskavě uvědomte, že to vrácené zboží nejde do šmelcu, ale zase ho někdo koupí, byť se slevou "jako již rozbalené".
Již to vyjádření zde, ze kterého je zřejmé, že z Vaší strany se jedná o obcházení a zneužití zákona, je důvodem pro Odorik Vám nic neprodat, resp. bych Vám poslal objednané zboží, které už u podobného "zákazníka", jako jste Vy, bylo "zapůjčeno". Na ty Vaše kašpařinky to bohatě stačí!

Mimochodem. Neste nějaký politik?!
Tazatel

Příspěvek od Tazatel »

Zdravím mám tyto dotazy
01 # Bude možné SIM kartu Odorik vložit i do USB modemu a připojit se k internetu ?
02 # Bude možné ze SIM karty Odorik uskutečňovat klasické odchozí hovory do zahraničí ?
03 # Budou se nabízet nějaké datové balíčky pro připojení k internetu ? A je nějaký FUP limit ?
04 # Bude možné si z mobilního telefonu kde mám zasunutou SIM kartu Odorik zjistit stav kreditu přes speciální USSD kód ? Například T-mobile má *101#, O2 *104*#, TescoMobil *125*#
brabitom

Příspěvek od brabitom »

enigmatic píše:
brabitom píše:
forum-user-UDFENS píše:Chci se zeptat zda po uvedení tarifů pro SIM užívání nebude Odorik dělat to samé co ostatní noví operátoři: pro používání služby musí platit nějaký poplatek a pak má třeba 80 minut zdarma a zda tedy zachová FairPlay politiku platby podle využití jako je tomu do ted.
Odorik bude mít denní paušál 1 Kč, tedy 28-31 Kč / měsíc. Žádné volné minuty v tom nejsou. Prostě, k provolané částce je nutné přičíst ještě tuto částku, což není, při cenách Odorika, ani jedna minuta hovoru (denně) :)

Mně osobně spíš u mnoha virtuálů vadí jejich "odchodné", které nemají v ceníku, jen je schovávají do obchodních podmínek :(
Je mi jak se říká "u zadele" co si do obchodních podmínek píšou ostatní virtuálové.
A tak to mně celkem taky. Jen jsem chtěl upozornit, že jinde může čekat ještě další překvapení, až třeba bude chtít znovu operátora změnit ;)

Já mám do listopadu na změnu operátora čas, do té doby se toho jistě ještě hodně změní, nicméně zatím mně taky nejvýhodněji vychází Odorik, nehledě na to, že jej již využívám, takže všechny služby pod jednou střechou, to je další plusový bod.
Při průběžném hledání koho vybrat, jsem ale narazil i na tuhle zvláštnost - odchodné - tak jsem na to jen chtěl upozornit, když tu někteří přesně rozpočítávají, jestli se jim Odorik při platbě za SIMku a převod čísla a měsíční poplatek vyplatí. Někdo pak může být překvapený, že to co se mu na první pohled extra vyplatilo, může na konci období vypadat jinak :D
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Tazatel píše:Zdravím mám tyto dotazy
01 # Bude možné SIM kartu Odorik vložit i do USB modemu a připojit se k internetu ?
Ano fungovat to bude. Nicméně je to spíše jako nouzovka, na nějaké intenzivnější využívání v notebooku se to nevyplácí.
Doporučil bych na to mít extra simkartu. http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=880
Tazatel píše: 02 # Bude možné ze SIM karty Odorik uskutečňovat klasické odchozí hovory do zahraničí ?
Samozřejmě, to jde už nyní.
Tazatel píše: 03 # Budou se nabízet nějaké datové balíčky pro připojení k internetu ? A je nějaký FUP limit ?
U simkaret v síti T-mobile to na balíčky nevypadá. Spíše bychom mohli pro ty, co používají více dat, snížit mírně sazbu za MB. Balíčky pro zákazníky nejsou moc výhodné, protože obvykle využijí jen část balíčku. Tedy cena za skutečný MB bývá výrazně vyšší, než se na první pohled zdá.
Tazatel píše: 04 # Bude možné si z mobilního telefonu kde mám zasunutou SIM kartu Odorik zjistit stav kreditu přes speciální USSD kód ? Například T-mobile má *101#, O2 *104*#, TescoMobil *125*#
Nem půjde to jiným způsobem. Vytočením 000.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:Stále jsem neobdržel odpověď zda-li počítate s TÍM a zda-li bude možné v aplikaci https://www.odorik.cz/ucet personalizovat hlasovou schránku tím, že přes počítač nahraji uvítací hlášku do hlasové schránky odorik ve formátu WAV či MP3. Současný způsob personalizace hlasové schránky mi příjde nevýhodné, neboť si u linky musím nastavit přesměrování hovorů na *0854*číslo linky a pak číslo linky prozvonit z jakékohokoliv telefonu. Bude někdy tato funkce dostupná z webu ?
Ano, počítáme s tím, že půjde nahrát hlášky na webu.
paty07

Příspěvek od paty07 »

xsouku04 píše: Nem půjde to jiným způsobem. Vytočením 000.
Nabízí se otázka, zda takový hovor bude zdarma?
peekaa

ceny, objednání

Příspěvek od peekaa »

Dobrý den,

mám pár dotazů, které jsem v https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_volani.html ani v žádné wiki stránce nenašel. Myslím, že se to v tomto tématu již probíralo, ale není pro mě únosné časově to nějak prohledávat:

* když si objednám SIM kartu - přijde mi poštou? Kolik je poštovné?
* ceny za volání z mobilu jsou stejné, jako z voip?
* Asi před 2 měsíci jsem přešel s číslem od T-mobile k mobil.cz, cena za portaci byla nulová. Ale jestli jsou ceny u vás z mobilu stejné jako z voip, tak vidím, že je to ještě několikrát výhodnější. Jak udělat tu portaci? V http://www.odorik.cz/w/geograficka_a_no ... onni_cisla se píše zásadně o pevných číslech, ale snad to bude jen neaktuálností, že jinak celý postup bude asi stejný? Cena je za portaci mobilního čísla je stejná?
* mohu vědět, od koho kupujete přenosové pásmo? O2 nebo t-mobile?

Díky moc
enigmatic

Re: ceny, objednání

Příspěvek od enigmatic »

peekaa píše:Dobrý den,

mám pár dotazů, které jsem v https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_volani.html ani v žádné wiki stránce nenašel. Myslím, že se to v tomto tématu již probíralo, ale není pro mě únosné časově to nějak prohledávat:

* když si objednám SIM kartu - přijde mi poštou? Kolik je poštovné?
* ceny za volání z mobilu jsou stejné, jako z voip?
* Asi před 2 měsíci jsem přešel s číslem od T-mobile k mobil.cz, cena za portaci byla nulová. Ale jestli jsou ceny u vás z mobilu stejné jako z voip, tak vidím, že je to ještě několikrát výhodnější. Jak udělat tu portaci? V http://www.odorik.cz/w/geograficka_a_no ... onni_cisla se píše zásadně o pevných číslech, ale snad to bude jen neaktuálností, že jinak celý postup bude asi stejný? Cena je za portaci mobilního čísla je stejná?
* mohu vědět, od koho kupujete přenosové pásmo? O2 nebo t-mobile?

Díky moc
Je to myslím takhle:
- Karty se dají vyzvednout v Brně a v Praze. Poštovné je 15 Kč a do dopisu se dají maximálně 3 SIM karty.
- Z mobilu na cizí mobil je to 1,69 Kč s účtováním po vteřinách. Někde se uvádí úspora proti účtování 60+1 ve výši 15 %. Z mobilu Odorik na mobil Odorik je to za 0,59 Kč.
- Cena za portaci je v podstatě 100 Kč za novou SIM kartu + cena za přenos je zatím 300 Kč (měla by se snížit). Vratnou kauci 50 Kč a 5 Kč za novou linku nepočítám. Portace se má vyřešit v nejbližších dnech.
- Odorik jede v síti T-mobile přes GTS.
Snad jsem neuvedl nepřesné informace.
peekaa

Příspěvek od peekaa »

enigmatic píše: ...
Portace se má vyřešit v nejbližších dnech.
díky moc. Přesné a jasné. Co mám sledovat, abych se dozvěděl, až bude nějak vyřešena portace? Kde se objeví zpráva? Tady v tomto vláknu?
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

peekaa píše:
enigmatic píše: ...
Portace se má vyřešit v nejbližších dnech.
díky moc. Přesné a jasné. Co mám sledovat, abych se dozvěděl, až bude nějak vyřešena portace? Kde se objeví zpráva? Tady v tomto vláknu?
Má to být jako samostatná novinka a tím pádem se to objeví i na hlavním webu.
Odpovědět