Špatně jste to pochopil myslel jsem že jsem zakoupil sim u mobil.cz za 190Kč v akci který nabízí internet na 6 měsíců zdarma bez nutnosti dobíjení.
Akorát nižší rychlost tam je ale teď jsem měřil a už tam není těch 16kb/s ale kolem 36kb/s.
Jinak řečeno mobil.cz mám ale nikdy ho dobíjet nebudu a jestli se ptáte jak dlouho tak budu moci
existovat z internetem zdarma bez dobíjení tak 6 měsíců! A pak však víte buď dobít nebo koupit novou kartu jak chcete.
Mobil.cz nebudu dobíjet jelikož mohu využít služeb VoIP operátorů na který mám internet zdarma!
Mafra weby se do limitu nepočítají idnes.cz a podobně takže jde to rychle.
Jinak nevyčerpaný kredit lze i oficiálně převézt u m
obil.cz viz ceník Proplacení nevyčerpaného kreditu 118,98 Kč.
Mobil.cz nedoporučuji používat na volání ale na objednávání zpětného volání jako druhá sim v mobilu na používání aplikací v mobilu
na volání přes sip ale tam musíte zadat správný kodek aby bylo rozumět a nebylo slyšet otřesné zvuky.
Mobil.cz není bomba ale internet zdarma na půl roku sice s pomalejší rychlostí na Mafra weby rychlost neklesne 80 minut volání do všech sítí za 190Kč nebo 200kč bez akce
nebo jak chcete to zkombinovat 40 minut do všech sítí a více jak 66 sms do všech sítí za 190Kč v akci nebo za 200kč.
Jinak článek ohledně rychlosti připojení mobil.cz
http://extramobilne.cnews.cz/mobilcz-zr ... -uz-32-kbs
[quote="cejkar"]-- MARK -- ... Fajn, takže až sem to mám přečtený 8-) Řekl bych, že se tohle vlákno trochu zvrtlo. Kdo ho má přečtený od začátku do konce, je borec :mrgreen:
Takže se opravím: Na mobil.cz dám 200 Kč, pak můžu 30 dní internetovat a využít až 200 MB a když je vyčerpám dřív, tak se nic nestane a dobiju dalších 200 Kč pro dalších 200 MB. A až tam budu mít nasysleno moc peněz, tak přes Premium SMS odčerpám přibližně polovinu na další využití, takže mi internet může vycházet na přibližných 0,50 Kč za 1 MB? Jen jsem nenašel, jakým způsobem přenesená data sčítají a zaokrouhlují, ale to už je asi detail. ... Ale počkat, moment, kdo vidí co já? Dole v ceníku je Proplacení nevyčerpaného kreditu: 118,98 Kč. Že by třeba po ročním dobíjení 12 x 200 Kč = 2400 Kč a 2400 MB si šlo nechat 2281 Kč vrátit? Pak by jejich internet vycházel třeba i na 0,05 Kč za 1 MB :D Zdá se, že nabídka mobil.cz je skutečně absolutně nepřekonatelná :lol: Jsem zvědavý, jak dlouho tenhle stav vydrží. A to je věc, o které se tady vůbec nepíše - každý poskytovatel může své ceníky relativně operativně měnit, že? Nejen Odorik.cz (dík ;)), ale i ostatní. Každý chce co nejvíc zákazníků, tak je potřeba je nejdřív nalákat. Pak je ale začít třeba vydělávat, tak se začne smyčka utahovat. A doufá se, že odejdou jen někteří. Viz dva nejmenovaní poskytovatelé internetu - buď se nechat strhnout spirálou a každé dva roky přecházet na rychlejší a dražší tarif za polovic, nebo si konečně jednou uvědomit, že se smyčka stejně jednou nakonec utáhne, a pak se nedivit, že místo 300 Kč za internet najednou musím platit 600 Kč nebo i víc. Doufám, že Odorik se k těmhle praktikám nikdy nesníží...
Ale proč teď hlavně píšu - jak jste na tom s aktivací SIM karet? V neděli jsem na pobočce dvě koupil a buď ještě v neděli večer nebo někdy v pondělí jsem zvolil číslo a čekám na aktivaci a na webu se píše "Vyčkejte prosím na aktivaci SIM karty. Aktivace ještě není plně automatická, registrované SIM karty aktivujeme jednou denně." a už je středa, takže to "jednou denně" se už asi nestíhá - kdy se dá očekávat další kolo aktivací? Děkuji moc.[/quote]