Platnost kreditu

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Roger73
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 18. črc 2013 16:05:38

Re: Platnost kreditu

Příspěvek od Roger73 »

ViR píše:
Roger73 píše:
Pavel píše:Tak jsem zjistil že už asi ani číslo .....................79 nefunguje prozvoněním z O2
Mně to funguje z Felicie, ale pravda, zdá se, že ne vždy.
Z O2 Zero ani O2 T!P Relax nyní nefunguje.
No tak jestli je pravda to ,co píšete, tak je zajímavé, že O2 v této věci takto rozlišuje mezi svými jednotlivými tarify. V podstatě trestá uživatele O2 zero, od kterého nemusí mít defacto žádný přímý příjem.

A u toho O2 Zero vám to slov. číslo ............79 aspoň zvoní (tedy bez přenosu CLIP) nebo je zcela nedostupné? Pokud je nedostupné , tak nevím, zda to není porušení univerzální služby nebo jak se to jmenuje ?!
ViR
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: Platnost kreditu

Příspěvek od ViR »

Roger73 píše:A u toho O2 Zero vám to slov. číslo ............79 aspoň zvoní (tedy bez přenosu CLIP) nebo je zcela nedostupné? Pokud je nedostupné , tak nevím, zda to není porušení univerzální služby nebo jak se to jmenuje ?!
Byla tam hláška "Volané číslo je nedostupné...." Ale dnes už to zase, na rozdíl od té následující dekády, funguje. Jinak "univerzální služba" (§§ 38 a násl. ZoEK) se týká jen a pouze pevných linek, na to pozor.

Na tohle by se jedině mohl vztahovat § 35 odst. (1) písm. b) ZoEK, ale aby byl TO2 nějak postižitelný, muselo by se doložit, že chyba je u něj. Případně že chyba je někde u tranzitního operátora přičemž její obejití či odstranění silami TO2 je "technicky proveditelné a ekonomicky přiměřené" a že nejde o případ, kdy "se volaný účastník rozhodl z obchodních důvodů omezit přístup volajících, kteří se nacházejí v určitých geografických oblastech". Oni mi ovšem při telefonické reklamaci argumentovali tím, že volání je blokováno přímo zařízením u koncového účastníka...

Čili jedině by byla cesta, aby to reklamovalo víc lidí písemně a pak to naprášili případně ČTÚ. Otázkou ale je, zda není jednodušší to prostě obejít (při dnešní snadnosti získání čísla není problém to řešit s využitím "přesměrování z mezičísla"), či aktivovat CallBack jinak.
Pavel
Příspěvky: 15
Registrován: ned 12. kvě 2013 10:39:46

Re: Platnost kreditu

Příspěvek od Pavel »

Tak jsem teď zkusil to číslo ...79 a opět funguje :D
Odpovědět