sip - linka pro mobilní číslo

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
choteborak

sip - linka pro mobilní číslo

Příspěvek od choteborak »

Dobrý den, nevim, jestli se to tu již řešilo, pokud ano, tak se prosím na mně nezlobte, nemohu to najít. Chci se optat, jestli se lze přihlásit k lince, která je určena pro sim kartu, pomocí sip/iax klienta a pokud ano, jaké číslo se bude zobrazovat u volaného. Děkuji.
enigmatic

Re: sip - linka pro mobilní číslo

Příspěvek od enigmatic »

choteborak píše:Dobrý den, nevim, jestli se to tu již řešilo, pokud ano, tak se prosím na mně nezlobte, nemohu to najít. Chci se optat, jestli se lze přihlásit k lince, která je určena pro sim kartu, pomocí sip/iax klienta a pokud ano, jaké číslo se bude zobrazovat u volaného. Děkuji.
Lze se k takové lince přihlásit a u volaného se bude zobrazovat číslo mobilu.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Akorát se na to číslo nelze dovolat, resp. dovolat se lze pouze na mobil se SIM, ale nikoliv na linku jako takovou.
choteborak

Děkuji pánové, to, že by se na ni nedalo dovolat by mi nevadilo, stejně ji využívám pro odchozí hovory a mám tam nastaveno jako odchozí číslo mobilní číslo. Takže pro mně žádná změna. Díky. :D
dako

Příspěvek od dako »

Dovolat se na to urcite da, ale pouze uvnitr site Odorik vytocenim *xxxxxx. Timpadem jde na to smerovat hovory z jinych Odorik linek s geo nebo nomand cislem.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

To ano, ale zvenčí se na to číslo nedovolá nikdo.
choteborak

dako píše:Dovolat se na to urcite da, ale pouze uvnitr site Odorik vytocenim *xxxxxx. Timpadem jde na to smerovat hovory z jinych Odorik linek s geo nebo nomand cislem.
Zajímavá úvaha. Takže když budu mít linku s přiděleným geo. číslem, tak ji mohu nasměrovat na linku s mobilním číslem. Je toto směrování placené, když volaný vlastně volá na pevnou a hovor skončí na mobilu?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Ano, je to placené, přesměrování platíš ty sám.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Pitomec píše:To ano, ale zvenčí se na to číslo nedovolá nikdo.
Kromě trochu složitějších způsobů např. přes SIPBroker ...
utx

Příspěvek od utx »

Takže chápu-li to dobře, tak číslo SIM karty ve vnitřní síti je primárně směrováno na asociovaný SIP účet, a nikoliv na SIM?

Co když mé (veřejné) mobilní číslo vyplním jako Záložní číslo. Dotyčný se nejspíš dovolá na mobil (a já zaplatím přesměrování). Ale co když nebude mobil dostupný? Nevztahuje se to Záložní číslo i na volání na mobil? Nezpůsobím zacyklení?

A nyní, v dalším kroku, si své nomadické číslo přesměruji (např. opět pomocí Záložního čísla) na vnitřní číslo asociované se SIM.

Bude to fungovat tak, jak čekám?:
  • Pokud bude SIP přihlášený, přesměruje se to na něj.
  • Pokud SIP nebude přihlášený, přesměruje se to na mobil.
Co od toho očekávám?
  • V mobilu budu mít aktivní pouze jeden SIP účet. Snížím přenosy dat a zvýším výdrž na baterii.
  • Budu vždy dostupný na nomadickém čísle.
  • A odchozí identifikaci budu volit pomoci sdílení identifikace . (číslo*1; Mimochodem, funguje toto sdílení identifikace i pro volání ze SIM nebo pro callback?)
  • Nebudu 2× ročně dostávat SMS na potvrzení CLIPu.
Odpovědět