KURIOZITA : I přo přenosu čísla O2 funguje aplikace MOJE O2.

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
helmut.niederman

KURIOZITA : I přo přenosu čísla O2 funguje aplikace MOJE O2.

Příspěvek od helmut.niederman »

Nevím jestli je to normální nebo běžná věc, ale minulý měsíc se převáděla jedna sim karta O2 do sítě Odorik a i měsíc po přechodu funguje ještě dnes internetová aplikace O2, a přesto, že toto číslo už patří jinému OPu, tak O2 si pořád drží billing k číslu, který mu již nepatří. Služby může libovolně aktivovat a deaktivovat, ale efekt je stejný jako " házení hrachem o zeď ". Když si z deaktivujete MMS služby tak vám žádná potvrzovací SMS nepříjde, za to vám na mobil bezpečně příjde přihlašovací kód z čísel např. 000.111.222 pro přihlášení do služby MOJE O2, ale i tak je to zvláštní, neboť když jsem od O2 přenášel číslo do Bleskmobilu, tak už nešlo se přihlásit do aplikace moje O2.
Je to kuriozita, ale O2 toto číslo bere jako své ikdyž je reálně pod Odorikem :lol: :D
Naposledy upravil(a) helmut.niederman dne úte 10. pro 2013 21:17:05, celkem upraveno 3 x.
blayen

Re: KURIOZITA : I přo přenosu čísla O2 funguje aplikace MOJE

Příspěvek od blayen »

Asi tam maj bordel, spíš než normální chování. Taky mam od nich číslo, ale přihlásit se nedá. Píše mi to že služba je dostupná pouze pro zákazníky O2.. ;-)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Však on to Kellner za chvíli srovná :D
5uch

Příspěvek od 5uch »

Teď budu spekulovat... operátoři mají několik relativně nezávislých systémů, které jsou pospojované nějakými rozhraními a "konektory". Když se dělá změna v jednom systému, další s ním propojené se přizpůsobují třeba až se zpožděním... případně rozhraní nějakou dobu nejde, a požadavky na něj směřované "padají pod stůl". Nebo je tím konektorem ruční lidská práce - a člověk je vrcholně nespolehlivý element. ;-)

Kdoví, do kolika systémů u operátora je nutno zanést informaci o přenostu čísla - a jak je to ve skutečnosti technicky zajištěno!

Několik let mi takhle šlo odesílat bezplatné SMS z Vodafone Parku ma číslo, i když to již bylo přeneseno do T-Mobile.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Prenasel jsem od O2 cislo k jinemu virtualovi a jeste nekolik mesicu mi chodilo upozornovani na prichozi emaily formou SMS,
tzn. ze email ve tvaru +420xxxxxxxxx@sms.eurotel.cz se preposilal jako SMSka na moje mobilni cislo i kdyz to uz bylo davno u jineho operatora.
Bohuzel uz mi to ale po delsi dobe prestalo chodit :-(
Takze je videt, ze velci operatori v tom maji pekne zmatky/bordel, coz mi ale vubec nevadilo, protoze tato sluzba bohuzel u zadneho virtuala neni k dizpozici (zdarma).

Tahle sluzba, tedy preposilani SMS o doslem emailu mi u (vsech) virtualu velmi chybi! Pritom se jedna o SMS ve vlastni siti, ale ani ta bohuzel neni k dizpozici zdarma.
ViR

Příspěvek od ViR »

Zedna píše:Tahle sluzba, tedy preposilani SMS o doslem emailu mi u (vsech) virtualu velmi chybi! Pritom se jedna o SMS ve vlastni siti, ale ani ta bohuzel neni k dizpozici zdarma.
O SMS ve vlastní síti se rozhodně nejedná, protože pro "virtuálního operátora" (mimochodem, ZoEK pojem virtuální operátor nedefinuje a nezná) je charakteristické zejména to, že žádnou vlastní síť nemá :-). Tedy z podstaty věci u něj neexistují žádné služby, které by bylo možné zahrnout pro zjednodušení do "režie sítě". A to proto, že za každé použití cizí sítě MNO prostě musí zaplatit...
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Tu vlastni sit jsem myslel obecne, ne takto doslova. Vim, ze virtual nakupuje u jineho operatora, ale i presto jsou u nekterych virtualu v ceniku zvyhodnene sazby pro volani/SMS ve vlastni siti (v siti daneho virtuala). Velkeho operatora, u ktereho virtual nakupuje takoveto SMS ve vlastni siti daneho virtuala (jsou totiz i ve vlastni siti toho velkeho operatora) temer nic nestoji, presto tomu virtualovi i tyto levne SMSky prodava draho. Takze prostor pro zvyhodneni vlastni site zde je, bohuzel ale SMS ve vlastni siti zdarma (byt treba s jistym omezenim poctu nebo typu) nelze mit u virtualu zcela zdarma (zatim nebo navzdy?).
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Ted jsem si u sveho virtuala (ne Odorik) overil, ze virtualove narozdil od velkych operatoru neposilaji ani SMSku o zmeskanem hovoru behem nedostupnosti meho cisla.
To je skoda, protoze toto je velmi uzitecna sluzba a tech SMS by v realnem pripade nebylo prilis mnoho,
takze tuto sluzbu bych klidne bral i kdyby takova SMS byla placena.
JPT

Příspěvek od JPT »

Zedna píše:...virtualove narozdil od velkych operatoru neposilaji ani SMSku o zmeskanem hovoru behem nedostupnosti meho cisla....
Teď jsem si náhodou četl FAQ Netboxu a tam píšou:
Budu dostávat informace o nepřijatých hovorech?
Ano, nastavení této služby je možné. Defaultně je služba registru nepřijatých hovorů vypnutá. V případě, že chcete tuto službu aktivovat, kontaktujte, prosím, naše Call Centrum
Takže virtuálové to určitě můžou nabízet, ale asi o tom třeba ani nevědí nebo se tím nechtějí zabývat.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

JPT píše:
Zedna píše:...virtualove narozdil od velkych operatoru neposilaji ani SMSku o zmeskanem hovoru behem nedostupnosti meho cisla....
Teď jsem si náhodou četl FAQ Netboxu a tam píšou:
Budu dostávat informace o nepřijatých hovorech?
Ano, nastavení této služby je možné. Defaultně je služba registru nepřijatých hovorů vypnutá. V případě, že chcete tuto službu aktivovat, kontaktujte, prosím, naše Call Centrum
Takže virtuálové to určitě můžou nabízet, ale asi o tom třeba ani nevědí nebo se tím nechtějí zabývat.
Tohle u nás půjde také za cca 5 Kč/měsíc bez ohledu na počet SMS. Je to jako jakýsi balíček, který jen zapneme a sms pak neplatíme.
Odpovědět