xsouku04 píše:Jinak ta cena 0,59 Kč/min při volání z internetu je myšlena hlavně při volání přes WiFi.
Pokud si jednou vyzkoušíte, že vaše domácí WiFi s vašim konkrétním telefonem je u Vás v pokoji OK, mělo by to tak být napořád. Kvalita Vašeho Wifi totiž nezáleží na vytížení BTS vysílače poblíž.
Vzhledem k tomu, že Odorika primárně používám jako SIP, tak mi tohle nemusíte vysvětlovat

, já patřím k těm geekům kterým se stávající podoba Odoriku strašně líbí a chápu (většinou) co a jak je myšleno. Nicméně sloupeček je nadepsaný "Ceny volání ze SIM Odorik", což wifi není. A ze SIM se prostě za 0,59 volat přes internet nedá, podle mých měření SIP žral cca 500 kB/min, t.j. minuta hovoru je odhadem 0,59+0,5 (nepočítám balíček). A v tom okamžiku rozhodnutí, jestli se za 1,09 zlobit s (ne)kvalitou datových přenosů nebo zaplatit 1,18 za callback je dost jasné (přiznejte se, komu stojí za to ušetřit 9 halířů za minutu tím, že mnohem hůř slyší ?).
Možná by ještě šlo trochu zvýraznit pro BFU nejzákladnější ceny, t.j. to, co použije stoletá babička, která nechápe callback (a neumí nakonec napsat *0

). Klíčové (tučně ??) informace podle mne jsou:
Síẗ Odorik 0,59 Kč
ČR mobilní i pevná 1,69 Kč
SMS do vlastní sítě 0,59 Kč
SMS do ostatních mobilních sítí 1,25 Kč
Data 1 MB (účtováno po 1 kB) 1,00 Kč
Denní poplatek za aktivní SIM 0,70 Kč
Cena nové SIM 100 Kč
Jistina za mobilní číslo 50 Kč
protože to použije každý aniž by musel nad čímkoliv přemýšlet. Ale zase se tím vypíchne těch 100+50 startovací poplatek ...
Je mi jasné, že teď je fůra práce s roamingem, ale kdyby někdy někdo měl čas, osobně bych ještě ocenil "balíčkovou kalkulačku" - občas to počítám ručně a už mne to moc nebaví. Jde o báječné balíčky našich ostatních operátorů a jejich porovnání s Odorikem (t.j. "ale u O2 nemusím platit denní poplatek za SIMku"). Uživatel by zadal, kolik platí měsíčně (třeba z faktury), kolik doopravdy přenesl dat (dá-li se spočítat), kolik SMS a kolik minut prokecal do ČR (a v dalším kroku třeba vč. roamingu) a vypadlo by mu, kolik by ušetřil při klasickém volání (bez callbacku) a kolik s callbackem (tam by bylo fér započítat třeba 20s vyzvánění). A ještě s rýpavou poznámkou "Výpočet je orientační, pravděpodně ušetříte víc, protože u nás se účtuje po vteřinách od začátku". Myslím, že by dost lidí koukalo, jak jsou balíčky "výhodné". Mně takhle proti Odorik SIM vyšel o prsa výhodněji můj současný nulový tarif od Vodafonu (cca 20-40 Kč/měsíčně) + Callback + VOIP doma (zbytek

).
P.S: u Vodafonu mne drží roaming a příchozí SMS na emailovou adresu (cca 60 SMS měsíčně) ...