Retro sluchátko pro využití služeb Odoriku

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
helmut.niederman

Retro sluchátko pro využití služeb Odoriku

Příspěvek od helmut.niederman »

Byl jsem dneska v prodejně WS International a prodávali tam za 99,- Kč retro sluchátko ( připomínající utržené kouzelné sluchátko z Mach a Šebestová :D ). Ty retro sluchátka mají přípojný jack, takže to funguje jako handsfree, je to jistá obdoba tradičních sluchátek.Ještě jsem to nestihl pořádně otestovat ale už jsem objevil jednu nevýhodu, a to pokud toto retro sluchátko připojíte k mobilnímu telefonu NOKIA S206 dual SIM. Pokud někomu voláte tak ten na druhý straně vás absolutně neslyší, zatímco vy slyšíte jeho. Pak jsem ještě objevil jeden bug u toho retro sluchátka, tato retro sluchátka, kterou nabízí WS International má na boku posuvné tlačítko čímž ovládáte hlasitost, ale taky můžete příjímat a vypínat hovory a pokud dáte na maximum volume tak se vám hovor ukončí, pokud vytočíte nějaké číslo. Ten klasický jack má tři černé proužky, k tomu dostanete ještě přídavný adaptér na další jack s dvěma proužky, ty když připojíte k tomuto telefonu, tak hlasitost v retro sluchátku se citelně zvýší ale krásně slyšíte ale stejně druhý účastník vás nebude moci slyšet.
Zkoušel jsem to ještě na chytrém telefonu a tam je to stejné.

Chci se zeptat, když toto retro sluchátko připojím k počítači mohu to mít jako náhradu " sluchátek s mikrofonem " pro VOIP telefonování ?

Zjistil jsem totiž, že Alza a jiní prodejci retro sluchátka nabízejí za docela luxusní ceny, většinou kolem 700,- Kč. Ale ten WS international to má velmi levné. Ještě zkusím to otestovat na jiných telefonech, ale začínám tušit, že se jedná o nějakou výrobní vadu. Protože volaný vás neuslyší, ale vy jeho ano. Když připojíte standartně retro sluchátko, tak ta hlasitost je hrozně slabá. Pomůže přídavný adaptér. Nevím, nevyznám se v tom jakou roli může sehrát jack se třemi nebo dvěmi proužky. Možná to ovlivní i kvalitu zvuku. Každopádně je to jeden z dobrých způsobu jak si připomět staré dobré časy :-)
Retro Sluchátko WS International
RetroSluchatko.jpg (26.04 KiB) Zobrazeno 5049 x
RetroSluchatko.jpg (47.19 KiB) Zobrazeno 5049 x
Pitomec

Re: Retro sluchátko pro využití služeb Odoriku

Příspěvek od Pitomec »

To je hodně levný, já ho chtěl kdysi koupit a chtěli za něho 3x tolik (http://www.czc.cz/retro-sluchatko_2/127560/produkt), tak jsem se na to vykašlal.
mobilemanic

Příspěvek od mobilemanic »

Jack se třemi proužky není standardizovaný a každý výrobce si "funkčnost třetího proužku" implementuje po svém. Takže tohle je ta úplně nejblbější implementace jakou mohli pro samostatně prodávané zařízení vymyslet. Proto to v různých zařízeních funguje různě náhodnými způsoby.

U toho sluchátka by měl být přiložený seznam podporovaných zařízení (pokud to tedy za 99 Kč vůbec na něčem testovali) :-)
helmut.niederman

No je zvláštní, že tento typ sluchátka jsem nikde na internetu nedohledal a paradoxně ho neměli ani na webu WS international. Proto dávám sem fotky, že takové sluchátko existuje s tímto logem WS invention . Ano píšou na zadní straně obalu pro které typy telefonů to je, ovšem všechno v angličtině psané a podílí se na tom firma RoHS Compliant. Jinak tohle bude asi zvláštní edice, protože na přední straně je napsáno Merry Chistmas and Happy new year your WS Invention team. Takže zřejmě vánoční edice a nyní ve velké slevě. :)
fonda

Příspěvek od fonda »

na mem NTB mam 3,5mm vystup na sluchatka sdruzeny s mikrofonem, tedy zadny cerveny a zeleny konektor ale pouze jeden a tam se musi davat jack se tremi prouzky. Kdyz do tohohle konektoru strcim pouze repro nebo obycejny sluchatka dojde k automatickemu odpojeni mikrofonu integrovany v NTB, neb ten si mysli ze je zasunut headset s mikrofonem (chci volat z NTB - musim vytahnout z konektoru reproduktory aby se aktivoval mikrofon). Proto asi nebude fungovat retro sluchatko kdyz se zasune do normalniho, pouze stereo 3,5mm konektoru.
Tohle reseni jednoho sdruzeneho jacku ja pekne na dve veci...
helmut.niederman

fonda píše:na mem NTB mam 3,5mm vystup na sluchatka sdruzeny s mikrofonem, tedy zadny cerveny a zeleny konektor ale pouze jeden a tam se musi davat jack se tremi prouzky. Kdyz do tohohle konektoru strcim pouze repro nebo obycejny sluchatka dojde k automatickemu odpojeni mikrofonu integrovany v NTB, neb ten si mysli ze je zasunut headset s mikrofonem (chci volat z NTB - musim vytahnout z konektoru reproduktory aby se aktivoval mikrofon). Proto asi nebude fungovat retro sluchatko kdyz se zasune do normalniho, pouze stereo 3,5mm konektoru.
Tohle reseni jednoho sdruzeneho jacku ja pekne na dve veci...
Dotaz, co je to NTB ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Dotaz, co je to NTB ?
Notebook
helmut.niederman

Takže mám tomu laicky rozumět, že když toto retro sluchátko připojím ke stolnímu počítači tak nemohu toto používat na VOIP volání ? Tedy uslyším druhou stranu ale druhá strana mne neuslyší ? :?
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Co vymyslet nějakou "retro" redukci 3 proužkový jack -> zelený + červený konektor :)
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Ano je, číňani mají skoro vsechno:

http://m.ebay.com/itm/400691279203?nav=SEARCH

Možná najdeš i levnější ...
Já do té zdirky u NTB používám sluchátka od mobilu, buď jen poslouchám muziku, nebo volám. Dokonce se dá nastavit potlačení zvuku hudby na úkor hovoru, po ukončení hovorů se opět hudba zesílí.

Z mobilu ...
Odpovědět