Odorik - dobíjení kreditu.

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
smoulinka

Odorik - dobíjení kreditu.

Příspěvek od smoulinka »

Dobrý večer,
neuvažuje odorik o možnosti dobíjení kreditu přes sms jako je to např. u sms jízdenek v Praze a jiných městech? Třeba smska za 50 Kč, za 99 Kč, 500 Kč, 1000 Kč? Jen tak mě napadlo :lol:

Saskie
ViR

Re: Odorik - dobíjení kreditu.

Příspěvek od ViR »

smoulinka píše:Dobrý večer,
neuvažuje odorik o možnosti dobíjení kreditu přes sms jako je to např. u sms jízdenek v Praze a jiných městech? Třeba smska za 50 Kč, za 99 Kč, 500 Kč, 1000 Kč? Jen tak mě napadlo :lol: Saskie
Ale to už Odorik v podstatě dávno umí, i když trochu krkolomně, ve dvou krocích přes GoPay. A je to docela drahé, protože zprostředkovatelé (zejména mobilní operátoři) se na tom řádně napakují ;-).

Napřed se zaregistrujete do GoPay peněženky, tu si přes SMS nabijete (z 99 Kč zůstane jen asi 50 - 60 Kč podle operátora!) a pak si z GoPay peněženky dobijete kredit u Odoriku.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Fakt tento "pohodlný" způsob nedoporučuji. Téměř polovina peněz zůstane mobilním operátorům a dalším prostředníkům, takže pokud chce člověk něco na volání ušetřit postrádá to smysl.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když už jsme u těch prémiových SMS - proč to Odorik nenabízí taky?
smoulinka

Příspěvek od smoulinka »

To je síce možná pravda, ale na tohle jsem právě nemyslela. To vím, že se dá takhle dobíjet i jinýma spůsoby mají to na svém webu, ale myslela jsem klasickou prémium sms kou, napsala jsem to jasně. A je rozdíl poslat smsku ve tvaru napr. : odorik100 na 9030960 příklad a dobíjet přes internet nejdřív tam a pak zase tam. Ne každý má platební kartu, jsou i lidé co mají různe dúvody proč ji nemají nebo ji nechtějí. Byl to jen dotaz. Takže odorik přímo to na co jsem já myslela nenabízi a chtěla jsem vědět zda uvažuje o tom či nikoliv. To, že operátorům zůstane tolik kč či kolik není můj problém jako zákazníka, to si musí vyjednat podmínky on a ne zákazník. A buď zákazník je pak v konečném důsledku bude akceptovat nebo nebude.

Ono dobíjení v trafice taky není zadarmo taky myslím, že stojí 10 kč popl. za dobití takže tak nějak :oops:

ViR píše:
smoulinka píše:Dobrý večer,
neuvažuje odorik o možnosti dobíjení kreditu přes sms jako je to např. u sms jízdenek v Praze a jiných městech? Třeba smska za 50 Kč, za 99 Kč, 500 Kč, 1000 Kč? Jen tak mě napadlo :lol: Saskie
Ale to už Odorik v podstatě dávno umí, i když trochu krkolomně, ve dvou krocích přes GoPay. A je to docela drahé, protože zprostředkovatelé (zejména mobilní operátoři) se na tom řádně napakují ;-).

Napřed se zaregistrujete do GoPay peněženky, tu si přes SMS nabijete (z 99 Kč zůstane jen asi 50 - 60 Kč podle operátora!) a pak si z GoPay peněženky dobijete kredit u Odoriku.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Když už jsme u těch prémiových SMS - proč to Odorik nenabízí taky?
My to nenabízíme, nabízí to GoPay. A pokud to chce někdo použít, tak to musí "obejít" pomocí gopay peněženky, protože přímé dobití kreditu z mobilu nenabízímé, nepodporujeme ani nepropagujeme. Ale teoretická možnost, i když velmi nevýhodná, zde je.

Bohužel to prostě nejde, naše marže je výrazně nižší než marže mobilních operátorů za tuto službu + firem co zprostředkovávají tento druh platby. Tudíž bychom byli v mínusu. Proto to nejde.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Já myslel zprovoznit prémiový SMS obecně, občas si pomocí nich např. dobíjím kredit na share serverech apod.
Robert Nagy

Příspěvek od Robert Nagy »

Pitomec píše:Já myslel zprovoznit prémiový SMS obecně, občas si pomocí nich např. dobíjím kredit na share serverech apod.
To je, myslím, právě to o čem pan Soukup píše. Premium SMS je prostě dost drahá služba. Ze stovky, kterou zaplatíte za zprávu, dostane "příjemce" poznatelně méně - a v tomto případě je to zjevně o tolik méně, že už by se to Odoriku nevyplácelo (vcelku mne to nepřekvapuje).
Samozřejmě, asi by šla udělat anketa, kolik je zákazník ochoten zaplatit za dobití stokoruny - jak o tom tady psala smoulinka. (Osobně tedy dávám přednost tomu, že se tým Odoriku stará primárně o technologická řešení - alespoň mně to tak připadá - a až následně o další možné obchodní modely /s nejistou perspektivou/. Ale to je jen můj názor.)
ViR

Příspěvek od ViR »

Robert Nagy píše: To je, myslím, právě to o čem pan Soukup píše. Premium SMS je prostě dost drahá služba. Ze stovky, kterou zaplatíte za zprávu, dostane "příjemce" poznatelně méně - a v tomto případě je to zjevně o tolik méně, že už by se to Odoriku nevyplácelo (vcelku mne to nepřekvapuje).
Marže mobilních operátorů a dalších zprostředkovatelů je v desítkách procent. Marže nízkonákladových operátorů v jednotkách procent. Takže už z podstaty věci plyne, že Odorik ty náklady na dobití kreditu prémiovou SMS nemá z čeho pokrýt, a musel by to v podstatě celé přenést na zákazníka... :-/
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Robert Nagy píše:
Pitomec píše:Já myslel zprovoznit prémiový SMS obecně, občas si pomocí nich např. dobíjím kredit na share serverech apod.
To je, myslím, právě to o čem pan Soukup píše. Premium SMS je prostě dost drahá služba. Ze stovky, kterou zaplatíte za zprávu, dostane "příjemce" poznatelně méně - a v tomto případě je to zjevně o tolik méně, že už by se to Odoriku nevyplácelo (vcelku mne to nepřekvapuje).
Samozřejmě, asi by šla udělat anketa, kolik je zákazník ochoten zaplatit za dobití stokoruny - jak o tom tady psala smoulinka. (Osobně tedy dávám přednost tomu, že se tým Odoriku stará primárně o technologická řešení - alespoň mně to tak připadá - a až následně o další možné obchodní modely /s nejistou perspektivou/. Ale to je jen můj názor.)
Mně šlo o to, jestli by přímo Odorik nebyl poskytovatelem prémiových SMS. Podobně jako je třeba Vodafone, O2 nebo T-Mobile. Prostě bych z webu Odoriku odeslal prémiovou SMS a z kreditu by zmizela adekvátní částka.
Odpovědět