Roaming na SIM-ku od Odorik.cz

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
jiri.filip

Re: Roaming na SIM-ku od Odorik.cz

Příspěvek od jiri.filip »

xsouku04 píše:Bohužel jediné co nyní můžeme udělat je poslat email nebo sms zákazníkům kteří ještě dodatek nepodepsali a informovat je o této nepříjemnosti s roamingem, aby nebyli nemile překvapeni až u první cesty.
Ono nejen že to bývá s cca hodinovým zpožděním, ale teoreticky zpoždění může být i větší.
Děkuji za odpověď. Nicméně v ní postrádám odpověď na svou původní otázku. Dovolím si ji tedy položit znovu:
"Ostatně ve Vaší odpovědi z čtv 26. čer 2014 9:05:16, kterou jsem citoval na začátku svého příspěvku, píšete, "že je v přípravě lepší a plně bezpečný způsob roamingu". Kdy bude tento nový způsob implementován?"

Jinak poslání SMS bohužel nic neřeší. Někdo si to možná do nejbližšího příštího výjezdu do zahraničí zapamatuje.
Aniž bych chtěl někoho podceňovat, obávám se, že většina lidí bude na tom i při opakovaném výjezdu ve stejné situaci jako já teď poprvé. To už si spíš vzpomenou na nutnost předem uzavřít pojištění léčebných výloh na cesty do zahraničí. A i tohle by byl od většiny lidí výborný výkon!

ViR: Dobrá, tak by záloha nebyla 500 Kč, ale třeba 3.000 Kč. Pořád by to byla možnost, jak to pro některé uživatele vyřešit elegantněji než teď.

Jinak kdybych chtěl uzavírat jakoukoliv písemnou smlouvu/dodatek s kterýmkoliv mobilním operátorem, mohl jsem rovnou uzavřít závazek na 2 roky na mVolání u mBank/Vodafone. Měl bych pro své potřeby prakticky neomezené volání i SMS do všech sítí v tuzemsku a navíc 1.000 minut na volání do zemí v zóně 1. A naopak bych neměl naprosto žádné problémy s nefunkčností roamingu.
ViR

Příspěvek od ViR »

jiri.filip píše:ViR: Dobrá, tak by záloha nebyla 500 Kč, ale třeba 3.000 Kč. Pořád by to byla možnost, jak to pro některé uživatele vyřešit elegantněji než teď.
Vzhledem k informaci od Largona v jednom z předchozích příspěvků (zpoždění až 15 hodin) se obávám, že bezpečná částka pro operátora by byla tak o řád vyšší. Nebo by musel všem zdražit běžné hovory, aby vytvořil rezervu proti fraudu.
jiri.filip píše:Jinak kdybych chtěl uzavírat jakoukoliv písemnou smlouvu/dodatek s kterýmkoliv mobilním operátorem, mohl jsem rovnou uzavřít závazek na 2 roky na mVolání u mBank/Vodafone. Měl bych pro své potřeby prakticky neomezené volání i SMS do všech sítí v tuzemsku a navíc 1.000 minut na volání do zemí v zóně 1. A naopak bych neměl naprosto žádné problémy s nefunkčností roamingu.
Samozřejmě. Měl jste možnost volby, jako my všichni. Zvolil jste Odorik, čili předpokládám, že jste způsob řešení problematiky roamingu u Odoriku znal, a byl s tím srozuměn. Nebo ne?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jiri.filip píše: Děkuji za odpověď. Nicméně v ní postrádám odpověď na svou původní otázku. Dovolím si ji tedy položit znovu:
"Ostatně ve Vaší odpovědi z čtv 26. čer 2014 9:05:16, kterou jsem citoval na začátku svého příspěvku, píšete, "že je v přípravě lepší a plně bezpečný způsob roamingu". Kdy bude tento nový způsob implementován?"
Bohužel to nevypadá dobře. GTS je nyní pozadu s tím, co plánovala. Je to spíše otázka let než měsíců.

Plně bezpečný roaming bude mít naše nabídka v síti Vodafone, který by mohl být v řádech měsíců. Ten má ale zase jiné nevýhody.
Jako dražší volání v síti, dražší data a nemožnost účtovat po kB a pod.
Výhoda levnější volání do Vodafone (jen ale trochu) a některých zahraničních zemí.
xsys

Příspěvek od xsys »

abych nezakladal zbytecne nove vlakno, zajimalo by me cim to je ze SMS v roamingu stoji 1kc a doma 1.25 ? skoda ze to neni take u volani :lol:
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xsys píše:abych nezakladal zbytecne nove vlakno, zajimalo by me cim to je ze SMS v roamingu stoji 1kc a doma 1.25 ? skoda ze to neni take u volani :lol:
Cena, za kterou prodáváme, závisí v největší míře na ceně, za kterou nakupujeme. Proč to tak přesně je, netuším, je to cenová politika T-mobile. Možná to souvisí s nějakou EU regulací. Pokud ale vím, tak EU regulace takto nízkou cenu zatím nevynucuje.
xsys

Příspěvek od xsys »

dekuji za info.
Jeste neco:
- data v roamingu se neodecitaji z FUP domaciho datoveho balicku?
- data v roamingu jedou nejakou standardni rychlosti [jakou?] i kdyz domaci datovy balicek je vycerpany, tudiz doma je rychlost kolem 16kbs?
Hafi

Příspěvek od Hafi »

Jsem včera podepsal dodatek, dnes koukal na ty možnosti aktivace roamingu.

A celkem mám problém si vybrat.

1) Evropa = zóny 1 a 2, které jsou výrazně finančně odlišné. Např. cca za měsíc jedu do města v Německu nedaleko švýcarských hranic, kde se občas vyskytuje i švýcarský signál. V Německu bych data rád měl aktivní a používal je, ale ne za švýcarské ceny.

2) v zóně 3 bych pravděpodobně chtěl mít blokované i odchozí hovory, případně bych to řešil callbackem. Ale nechápu, proč bych si kvůli tomu při přestupu někde v EU nemohl ještě zavolat?

3) a už vůbec mě nebude bavit myslet na to, že to musím přepnout mezi pracovní cestou do Německa a dovolenou v Asii.

Je technicky nereálné to nastavení řešit nějak takto? Ať si každý vybere, co chce.
roam.jpg
roam.jpg (26.43 KiB) Zobrazeno 5825 x
Odpovědět