Volání do , z a ve Francii

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
darkmoor

Re: Volání do , z a ve Francii

Příspěvek od darkmoor »

Pitomec píše:U callbacku zaplatíš součet za hovor Odorik ČR > Francie Orange + Odorik ČR > ČR (mobil, pevná - kam budeš volat). Pokud ve Francii použiješ českou SIM kartu, tak tam bude samozřejmě cena za roaming dle tarifu operátora (Kaktus).
Takže když budu mít kaktus a zavolám callback z ČR DO FRANCIE je to:

Francie - mobil: 2.34 + 0.59 = 2.93 Kč/min ( z Odorik účtu, nic z kaktusu)
Francie na pevnou: 0.40 + 0.59 = 0.99 Kč/min ( z Odorik účtu, nic z kaktusu)

Když budu volat ve francii ze sim Kaktus připočítam ještě cenu příchozího hovoru v roamingu což je u kaktusu v zone 1 1,66,-(to se bude ztrhávat z kaktus učtu)

Je to tak nebo jsem to nepochopil?

Díky moc za odpověď
wolkenkratzer

Příspěvek od wolkenkratzer »

Taky si muzete poridit napr. simkartu od emtecka (emtecko.cz), zde volate v zahranici za 2 Kc za min, 1 Kc za sms a to nejdulezitejsi je, ze prichozi roaming je za 0,--Kc, tzn. ze lze propojit s odorikem a do Ceske republiky volate za 1,18 za min, mesicni poplatek je 29,--Kc, ktery se muze provolat... Pri zpetnem volani ve Franzii platite pak hovor na vas mobil 0,59 Kc zadny roaming (uctovano po sekundach) + hovor po Francii - pevna 0,44 Kc, mobil 2,46 Kc (to je lepsi volat primo s emtecka za 2 Kc...
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

aplet píše:Jak budete dobíjet kredit? Při neakceptuji české platebni karty při dobití online.
To je na mně? Pokud mají ČSOB tak úplně normálně jako O2.SK a pokud ne,dám tam 50 až 100 Eur a na rok je klid,a při další cestě další dobití.Nebo pomůže bratránek v Púchove.
darkmoor

Příspěvek od darkmoor »

wolkenkratzer píše:Taky si muzete poridit napr. simkartu od emtecka (emtecko.cz), zde volate v zahranici za 2 Kc za min, 1 Kc za sms a to nejdulezitejsi je, ze prichozi roaming je za 0,--Kc, tzn. ze lze propojit s odorikem a do Ceske republiky volate za 1,18 za min, mesicni poplatek je 29,--Kc, ktery se muze provolat... Pri zpetnem volani ve Franzii platite pak hovor na vas mobil 0,59 Kc zadny roaming (uctovano po sekundach) + hovor po Francii - pevna 0,44 Kc, mobil 2,46 Kc (to je lepsi volat primo s emtecka za 2 Kc...
Dobrý den,
děkuji za radu. Ještě se zeptám, je to předplacená karta nebo musím uzavřít smlouvu?
wolkenkratzer

Příspěvek od wolkenkratzer »

Emtecko je se smlouvou, ale lze ho vypovedet s mesicni lhutou. Ja ziji trvale v Rakousku, a kdyz jsem v Cechach na dovolene, vyuzivam emtecko i v Cechach, kde mohu i neomezene telefonovat a nemusim platit potom i za ty mesice, kdy jsem zase v cizine...drive jsem platil 1 500 kc pausal, abych mel 600 min v zahranici a neomezene volani po Cechach...ted platim tarif jenom 29,--mesicne, ktery vzdy provolam a s kombinaci odorika usetrim 70 % nakladu, protoze mi vzdy zustalo hodne neprotelefonovanych minut...a tarifikace po sekundach usetri jeste nejake ty drobne...
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

darkmoor píše:
Pitomec píše:U callbacku zaplatíš součet za hovor Odorik ČR > Francie Orange + Odorik ČR > ČR (mobil, pevná - kam budeš volat). Pokud ve Francii použiješ českou SIM kartu, tak tam bude samozřejmě cena za roaming dle tarifu operátora (Kaktus).
Takže když budu mít kaktus a zavolám callback z ČR DO FRANCIE je to:

Francie - mobil: 2.34 + 0.59 = 2.93 Kč/min ( z Odorik účtu, nic z kaktusu)
Francie na pevnou: 0.40 + 0.59 = 0.99 Kč/min ( z Odorik účtu, nic z kaktusu)

Když budu volat ve francii ze sim Kaktus připočítam ještě cenu příchozího hovoru v roamingu což je u kaktusu v zone 1 1,66,-(to se bude ztrhávat z kaktus učtu)

Je to tak nebo jsem to nepochopil?

Díky moc za odpověď
Cena callbacku z účtu Odoriku sedí.

Pokud iniciuješ callback na SIM Kaktus ve Francii, tak bude cena součtem ceny příchozího roamingu (strhne se z kreditu Kaktusu) + ceny callbacku v rámci ČR (tj. 0,59 za volání na Kaktus + cena Odorik > mobil 0,59Kč nebo pevná 0,49/0,25Kč dle toho, kam budeš volat, strhne se z kreditu Odoriku).
darkmoor

Příspěvek od darkmoor »

Pitomec píše: Cena callbacku z účtu Odoriku sedí.

Pokud iniciuješ callback na SIM Kaktus ve Francii, tak bude cena součtem ceny příchozího roamingu (strhne se z kreditu Kaktusu) + ceny callbacku v rámci ČR (tj. 0,59 za volání na Kaktus + cena Odorik > mobil 0,59Kč nebo pevná 0,49/0,25Kč dle toho, kam budeš volat, strhne se z kreditu Odoriku).
Díky moc za odpověď.
Nakonec jsem zvolil dle rady vodafone předplacenou kartu.
Stim, že nemusim platit měsíční paušál a hlavně mít nějakou smlouvu.
Plus když budu potřebovat hodně volat můžu aktivovat za 19 kč na 24h roaming kde je 10 volných minut (čili cena 1,90 za minutu) a pak volat callback odorika bez platby za roaming.
Jako emtečko vypadá ještě lépe , ale když to zase nemá pobočky a hlavně je tam ta smlouva, tohle je takový jistější(osobně bych do toho šel , ale je to pro kolegyni z práce).

Ještě dotaz na ten roaming. V případě ,že si ho u odorika aktivuji stím , že budu chtít jenom příchozí hovory (odchozí budu řešit přes vodafone) tak pak se žádná smlouva nemusí uzavírat a kredit u Odorika se strhává v reálném čase? Tedy nemohu provolat více než mám kredit?
aplet

Příspěvek od aplet »

nejlepsi bude pro vas jelikoz tam jedete na dlouho http://mobile.free.fr pouzivaji narodny roaming orange ,najdete si na jejich strankach podminky ale vychazeji nejlevnej,
problem je ze maji caste vypadky okoli Parize okruh cca 20 km zalezi kde budet bydlet jestli v primo v Parizi nebo okoli.Ostatni mesta nevim jelikoz znama bydly kusek za par
Parizi. ;) Kdyz tam budete dele sam zjistite co vam vyhovuje jelikoz jsou tam take ruzne akce.Hodne zdaru :shock:
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

darkmoor píše:
Pitomec píše: Cena callbacku z účtu Odoriku sedí.

Díky moc za odpověď.
Nakonec jsem zvolil dle rady vodafone předplacenou kartu.
Stim, že nemusim platit měsíční paušál a hlavně mít nějakou smlouvu.
Plus když budu potřebovat hodně volat můžu aktivovat za 19 kč na 24h roaming kde je 10 volných minut (čili cena 1,90 za minutu) a pak volat callback odorika bez platby za roaming.
Jako emtečko vypadá ještě lépe , ale když to zase nemá pobočky a hlavně je tam ta smlouva, tohle je takový jistější(osobně bych do toho šel , ale je to pro kolegyni z práce).

Ještě dotaz na ten roaming. V případě ,že si ho u odorika aktivuji stím , že budu chtít jenom příchozí hovory (odchozí budu řešit přes vodafone) tak pak se žádná smlouva nemusí uzavírat a kredit u Odorika se strhává v reálném čase? Tedy nemohu provolat více než mám kredit?
Roaming si u Odoriku můžeš aktivovat pouze na SIM Odorik, u ničeho jiného roaming není.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

darkmoor píše: Ještě dotaz na ten roaming. V případě ,že si ho u odorika aktivuji stím , že budu chtít jenom příchozí hovory (odchozí budu řešit přes vodafone) tak pak se žádná smlouva nemusí uzavírat a kredit u Odorika se strhává v reálném čase? Tedy nemohu provolat více než mám kredit?
Bohužel info o hovorech dostáváme s mírným zpožděním, tedy do mínusu je možné se trochu dostat.
Pokud by jste si ale pořídil SIM u nás, doporučoval bych Vám dodatek ke smlouvě podepsat. Nejedná se o tradiční smlouvu se všemi závazky. Zavazujete se jen k tomu, že když se dostanete do mínusu použitím roamingu nebo premium služeb, tak to uhradíte do 30 dní.
Pokud by vám mobil se SIM někdo ukradl, tak roaming prostě vypnete u nás na webu.

Pokud se rozhodnete pro zpětné volání, doporučuji přednastavené zpětné volání. Je nejpohodlnější.
Odpovědět