Rychlost internetu po vyčerpání FUP

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Konsvell

Re: Rychlost internetu po vyčerpání FUP

Příspěvek od Konsvell »

Tesco-mobile nefunguje přes T-mobile, ale přes O2. Rychlost sice po uplatnění FUP klesne jen na krásných 200 kbitů, ale s úplným omezením VOIP! Tedy je to stejně nepoužitelné.
aplet

Příspěvek od aplet »

Pane Kristovec navrhněte operátorům aby se řídili podle bible a možná vedení třeba to. mobilu získá osvícení.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

aplet píše:Pane Kristovec navrhněte operátorům aby se řídili podle bible a možná vedení třeba to. mobilu získá osvícení.
Asi by to nemělo smysl,ale je pravda,že by mně neubylo,kdybych to zkusil.T-Mobile nemám,ani předplacenku,ale(zatím ještě) Vodafone 4GB data,a dvě předplacenky O2.CZ,ty jsou památeční po ženě,a mám je jen na DMS,takže O2 ze mně moc nezíská.Ale Vodafonu bych to mohl napsat,to máte pravdu,jsem u něj(Oskar) od 11.8.2000 , takže mazák co do doby.
Freeman

Příspěvek od Freeman »

Konsvell píše:Tesco-mobile nefunguje přes T-mobile, ale přes O2. Rychlost sice po uplatnění FUP klesne jen na krásných 200 kbitů, ale s úplným omezením VOIP! Tedy je to stejně nepoužitelné.
To musí být novinka, byl jsem u nich v začátcích a po vyčerpání FUP mi fungoval i přímo Skype a brouzdání po webu bylo zcela bez problémů.
Skype mi fungoval i s 4kB/s které mi omezoval T-mobile, kvalita zvuku byla špatná, ale na domluvení to stačilo.
Naštěstí se stále rozmáhá pokrytí různými WiFi sítěmi a to účtování po vteřinách, které odorik nabízí, znamená, že mě většina hovorů stojí jen pár haléřů a VoIP tolik nepotřebuji.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Freeman píše:
Konsvell píše:Tesco-mobile nefunguje přes T-mobile, ale přes O2. Rychlost sice po uplatnění FUP klesne jen na krásných 200 kbitů, ale s úplným omezením VOIP! Tedy je to stejně nepoužitelné.
To musí být novinka, byl jsem u nich v začátcích a po vyčerpání FUP mi fungoval i přímo Skype a brouzdání po webu bylo zcela bez problémů.
Skype mi fungoval i s 4kB/s které mi omezoval T-mobile, kvalita zvuku byla špatná, ale na domluvení to stačilo.
Naštěstí se stále rozmáhá pokrytí různými WiFi sítěmi a to účtování po vteřinách, které odorik nabízí, znamená, že mě většina hovorů stojí jen pár haléřů a VoIP tolik nepotřebuji.
Ono při VoIPování může záležet i na přístroji a aplikaci,Nokia E51 i E52 s Fringem jela bezvadně i s EDGE,a to někdy klesá na 100 kbps.Ale Skype je dělaný na poskytování vysoce kvalitního zvuku,viz jeho Test call,to je jako z křišťálu,a na to potřebuje MBps,těch 200 kb od Tesca Skypu nestačí,je to někdy až nesrozumitelné.
Ale ten Fring byl určen právě pro pomalejší připojení,tam by mohly stačit i jen desítky kbps.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kristovec píše: Ono při VoIPování může záležet i na přístroji a aplikaci,Nokia E51 i E52 s Fringem jela bezvadně i s EDGE,a to někdy klesá na 100 kbps.Ale Skype je dělaný na poskytování vysoce kvalitního zvuku,viz jeho Test call,to je jako z křišťálu,a na to potřebuje MBps,těch 200 kb od Tesca Skypu nestačí,je to někdy až nesrozumitelné.
Ale ten Fring byl určen právě pro pomalejší připojení,tam by mohly stačit i jen desítky kbps.
Pokud to ale Tesco/O2 úmyslně blokuje, tak malý datový tok nepomůže. Ale nyní, myslím, se to nesmí, EU to zakázala, říká se tomu síťová neutralita. Tedy O2 pod značkou Tesca bude muset změnit svoje chování.
Odpovědět