Aplikace Odorik Buddy

Jak ovládat Odorik a používat služby pomocí speciálních programů a aplikací.
Odpovědět
Hacker

Aplikace Odorik Buddy

Příspěvek od Hacker »

Ahoj,
napsal jsem si pro vlastní potřebu jednoduchou Android aplikaci, která komunikuje s API Odorika.

Co umí:

✅ zobrazit aktuální kredit
✅ objednat callback
✅ poslat SMS

Možná se bude hodit i někomu dalšímu. Publikaci na Google Play zatím neplánuji, protože je to zpoplatněné.
:arrow: https://www.dropbox.com/scl/fo/kktw2fz0 ... 3slny&dl=0

Virus Total (odorik_buddy_1.0.20250910.apk): https://www.virustotal.com/gui/file/6b7 ... /detection

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) Hacker dne čtv 18. zář 2025 13:58:36, celkem upraveno 1 x.
Hacker

Re: Aplikace Odorik Buddy

Příspěvek od Hacker »

Ahoj všem,

je venku nová verze aplikace – odorik_buddy-1.1.0.apk

Co je nového:

✅ Přidána čeština – v nastavení si můžete přepnout mezi CZ/EN
✅ Na první kartě (Dashboard) teď uvidíte přehled své útraty
✅ Nová karta s historií volání a SMS včetně zobrazení cen
✅ Stahujte a testujte, viz první příspěvek.

ℹ️ Zároveň měním verzování, Původně to bylo s datem (odorik_buddy_1.0.20250910.apk), teď už jedu klasiku ve stylu 1.1.0 bez datumovky. Čistší, geek-friendly.

Screenshoty:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) Hacker dne čtv 18. zář 2025 13:59:08, celkem upraveno 2 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Super. Upravil jsem aby bylo možné přidávat přílohu APK zde na fóru. Protože ten dropbox mě otravoval s registrací a následně aplikací i přímo na mobilu.

Aplikace mi funguje OK.

Myslel jsem že google play je zadarmo, jen je to opruz a časem si vymýšlí google nové nesmyslné požadavky jako podpora nejnovější androidu i když to pro aplikaci není vůbec podstatné a nakonec aplikaci z google play vyhodí. Nám už takto vyhodil několik aplikací. Např. se mu nemusí libit, že aplikace má přístup ke kontaktům a že je to jaksi potřeba u zpětného volání, jej nemusí moc zajímat.

Pokud by to bylo o penězích tak na poplatek můžeme přispět. Nebo klidně to udělat jako brigádu a autorovi zaplatit i více.
Přílohy
odorik_buddy_1.1.0.apk
(2.41 MiB) Staženo 4 x
Hacker

Příspěvek od Hacker »

Perfektní👍 Zvolil jsem Dropbox, protože na rozdíl od Google Drive neomezuje počet stažení. Nechám to tam viset trvale, ať to mají lidi po ruce.

Google Play jsem zvažoval, ale dřív chtěli 25 USD jednorázově za publikaci, teď nevím a navíc je tam proces schvalování. Nemám v appce nic závadného, ale je to zbytečná byrokracie.
F-Droid je sice zdarma, ale používá ho jen menšina (já sám jedu na deGooglovaném telefonu, takže tam bych to klidně hodil, ale pro většinu lidí to stejně nebude pohodlné). Další otázka je kolik lidí tu aplikaci bude používat, měl jsem tam schovat user_agent do volání :D pak by jste měli nějaké statistiky

Asi si řekněte, já to dělám protože se v práci nudím, navíc toto je moje první android aplikace, normálně řeším servery, linuxy, virtualizace, storage, dřív i telco atd...v minulosti jsem hodně programoval Javu a C#, tuhle apku jsem si udělal spíš jako ze zvědavosti, takový side quest. :D
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Aplikace má určitě potenciál pro stovky aktivních a další stovky spících uživatelů.

Bylo by možné aby si to u zpětné volání pamatovalo číslo volajícího? To se mění jen občas.
I volaný často zůstává stejný, když to např. nebere a já zkusím za chvíli později.

To by mělo pak využit i pro ty lidi, kteří běžně volají z VoIP telefonu, je by chtěli využít kontakt uložený v mobilu.

Jiné využití je pro ty co jsou někde v cizině, mají internet (ale ne dost kvalitní na volání) a zahraniční číslo a chtějí volat do ČR.

A také pro někoho, kdo občas potřebuje volat do zahraničí, kde je to napřímo neskutečně drahé.

Další možné využití je, že chtějí volat z jiného čísla (např. služebního) než mají v mobilu. Např. doktor je nemocný, chce obvolat své 4 objednané pacienty a zrušit jim termín, ale nechce prozrazovat svůj soukromý mobil ani volat ze skrytého čísla. Nebo chce nějakému pacientovi zavolat výjimečně i po pracovní době, protože přišly výsledky krve a jsou hodně špatné, ale opět nechce volat ze svého soukromého čísla a už není v práci .... Hovory jsou krátké, takže náklady zanedbatelné.

Tedy časem by mohly být uživatelů i tisíce, protože na rozdíl od volání přímo z mobilu pomocí VoIP je tohle spolehlivé. Možná bychom mohli snížit i cenu takto objednaných hovorů, aby cena byla výrazně nižší než je při přímém volání z mobilu, tedy alespoň pro ty co nemají nějaký balíček nebo neomezené volání. Např. uživatelé předplacenky mujkaktus.cz . Kratší hovory by volali napřímo a když by hrozil hovor delší, volat by mohli přes tohle zpětné volání.

To uložené API heslo tam zůstane uložené na věky? Mělo by, protože když to někdo potřebuje třeba jen jednou za půl roku, tak nechce zadávat znovu heslo.

Už jsme měli dvě vlastní a několik dalších podobných aplikací, všechny google nakonec smazal z play. Tahle je pěkně jednoduchá. Šlo by z historie nějak zkopírovat telefonní číslo?
Hacker

Příspěvek od Hacker »

xsouku04 píše: čtv 18. zář 2025 14:56:45 Bylo by možné aby si to u zpětné volání pamatovalo číslo volajícího? To se mění jen občas.
I volaný často zůstává stejný, když to např. nebere a já zkusím za chvíli později.

to by nemuselo být těžké, například udělat to takž že se čísla z toho řádku nebudou ukládat, ale zůstanou zapamatované pouze po dobu běhu aplikace, pokud jí android zabije tak se řádky vyčistí. Nedává mi smysl to ukládat, ale dalo by se i tak.

xsouku04 píše: čtv 18. zář 2025 14:56:45 Další možné využití je, že chtějí volat z jiného čísla (např. služebního) než mají v mobilu. Např. doktor je nemocný, chce obvolat své 4 objednané pacienty a zrušit jim termín, ale nechce prozrazovat svůj soukromý mobil ani volat ze skrytého čísla. Nebo chce nějakému pacientovi zavolat výjimečně i po pracovní době, protože přišly výsledky krve a jsou hodně špatné, ale opět nechce volat ze svého soukromého čísla a už není v práci .... Hovory jsou krátké, takže náklady zanedbatelné.

Ano, tohle je dobré využití pro callback, jen musí každý nejdříve pořešit ten nesmysl zvaný Firewall 2.0. Další věc je že někdo jako doktor nebude instalovat aplikaci z F-Drodu a už vůbec ne stahovat bokem apk a instalovat ručně :D

xsouku04 píše: čtv 18. zář 2025 14:56:45 To uložené API heslo tam zůstane uložené na věky? Mělo by, protože když to někdo potřebuje třeba jen jednou za půl roku, tak nechce zadávat znovu heslo.

mělo by, teď to funguje tak, že api údaje aplikace zašifruje a uloží si je. Chtělo by to ale otestovat od více lidí, já mám jen Android 14 a 16, navíc oba dva bez Google s custom ROM, u mě se to může chovat všelijak.

xsouku04 píše: čtv 18. zář 2025 14:56:45 Už jsme měli dvě vlastní a několik dalších podobných aplikací, všechny google nakonec smazal z play. Tahle je pěkně jednoduchá. Šlo by z historie nějak zkopírovat telefonní číslo?

Šlo by z toho udělat normální text, který by se podržením prstu dalo zkopírovat. Takto to myslíte? Mohu se zeptat proč ty aplikace Google odstranil, možná by to mohlo být jako ponaučení pro teď. Já ten Google Play budu muset nastudovat, mě opravdu není jasný proč ten jejich proces musí být tak složitý, jestli je cílem odradit lenochy, tak se jim to daří...
Další věc je že ta aplikace aspoň na Login screenu chce nějaké logo nebo něco barevného, pokud máte pošlete. Můžu vám na sebe dát email nebo číslo - Signal, Viber
Naposledy upravil(a) Hacker dne čtv 18. zář 2025 17:56:18, celkem upraveno 3 x.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Výborně! Bude se hodit.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

První callback úspěšný. Ještě zkusím SMS
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hacker píše: čtv 18. zář 2025 17:51:52
to by nemuselo být těžké, například udělat to takž že se čísla z toho řádku nebudou ukládat, ale zůstanou zapamatované pouze po dobu běhu aplikace, pokud jí android zabije tak se řádky vyčistí. Nedává mi smysl to ukládat, ale dalo by se i tak.
Většina lidí volá pořád ze stejného čísla a mění se jen čísla kam volají. Ať už je to VoIP číslo, nebo mobil samotný. Aby číslo odkud se volá museli hledat vždy po restartu aplikace není praktické.
Hacker píše: čtv 18. zář 2025 17:51:52 Ano, tohle je dobré využití pro callback, jen musí každý nejdříve pořešit ten nesmysl zvaný Firewall 2.0. Další věc je že někdo jako doktor nebude instalovat aplikaci z F-Drodu a už vůbec ne stahovat bokem apk a instalovat ručně :D
No třeba ten doktor to řešit nemusí, protože on chce schválně volat ze služební pevné linky a to i když je zrovna mimo ordinaci. Potřebuje to ale třeba jen několikrát do měsíce. Jinak firewall je velký opruz, ale už si jej stihlo vypnout stovky lidí na stovkách čísel.
Hacker píše: čtv 18. zář 2025 17:51:52 mělo by, teď to funguje tak, že api údaje aplikace zašifruje a uloží si je. Chtělo by to ale otestovat od více lidí, já mám jen Android 14 a 16, navíc oba dva bez Google s custom ROM, u mě se to může chovat všelijak.

Šlo by z toho udělat normální text, který by se podržením prstu dalo zkopírovat. Takto to myslíte? Mohu se zeptat proč ty aplikace Google odstranil, možná by to mohlo být jako ponaučení pro teď. Já ten Google Play budu muset nastudovat, mě opravdu není jasný proč ten jejich proces musí být tak složitý, jestli je cílem odradit lenochy, tak se jim to daří...
Další věc je že ta aplikace aspoň na Login screenu chce nějaké logo nebo něco barevného, pokud máte pošlete. Můžu vám na sebe dát email nebo číslo - Signal, Viber
Obyčejný text by bohatě stačil. Jeden z důvodů proč se někdo kouká do historie hovorů je právě to, aby si mohl zkopírovat nějaké číslo, co mu třeba daný den volalo.
S tím že aplikace není na google play bude mít problém kde kdo. Nejen doktor. Protože to porušuje bezpečnostní doporučení.
Trochu lepší situace je, pokud by byl aplikace alespoň na F-droidu, protože ten má dobrou pověst a instalace F-droidu je jednorázová. Dále už doktor může aktualizovat aplikaci sám a bezpečně. Každá aplikace co je na F-droidu je také rázem důvěryhodnější. Postup je složitější výhradně kvůli aroganci googlu. Se divím proč EU nenařídí povinnost pro google mít ve svém play storu alternativní story.
Já např. F-droid pooužívám, protože má neořezané verze Tmuxu, které mají např. přístup k SMS. Google play to nedovolí.

Google maže aplikace tak, že zveřejní nové API pro novější verzi androidu a kdo aplikaci během třeba půl roku nepozmění, toho vyhodí.
U jedné aplikace si vymyslel, že přístup ke kontaktům je bezpečnostní riziko a mohou to mít jen aplikace na volání. Že callback je volání to už ale pochopit nedokázal. No ale aplikace nemusí mít přístup ke všem kontaktům, stačí když zákazník může nějaký kontakt vybrat a vložit do aplikace jen jedno číslo. Ale když to má někdo "špatně" tak se nechce to předělávat jen proto že si google najednou vzpomene. On prostě z telefonu dělá banku a co bylo dříve OK, může být najednou špatné a aplikaci smaže bez náhrady i s historií.

Různá loga jsou zde. http://www.odorik.cz/w/propagace
Odpovědět