Aplikace Odorik Buddy

Jak ovládat Odorik a používat služby pomocí speciálních programů a aplikací.
Hacker

Re: Aplikace Odorik Buddy

Příspěvek od Hacker »

Ahoj všem,

je venku nová verze aplikace – odorik_buddy-1.1.5.apk  🎇

🌟  Co je nového:

✅  Opravena volba v nastavení "nahradit zdrojovým číslem"
✅  Nový vzhled Nastavení
✅  Informace k linkám

📷  Screenshoty:

Obrázek  Obrázek

⬇️  https://www.dropbox.com/scl/fo/kktw2fz0 ... 3slny&dl=0

Přílohy
odorik_buddy-1.1.5.apk
(7.57 MiB) Staženo 57 x
Hacker

Příspěvek od Hacker »

Ahoj všem,

je venku nová verze aplikace – odorik_buddy-1.1.6.apk  🎇

🌟  Co je nového:

✅  Nový a ještě lepší graf na kartě Prehledu/Dashboardu
✅  Přidal jsem i možnost zobrazit si útratu za zvolené období

📷  Screenshoty:

Obrázek   Obrázek   Obrázek

⬇️  https://www.dropbox.com/scl/fo/kktw2fz0 ... 3slny&dl=0

Přílohy
odorik_buddy-1.1.6.apk
(7.7 MiB) Staženo 38 x
Hacker

Příspěvek od Hacker »

Proč není aplikace Oddorik Buddy na Google Play?
Do dnešního dne se mi nikdo nepřihlásil jako tester pro Google Play testování. Google má trochu „veselá“ pravidla - každý, kdo chce aplikaci publikovat, musí:
  • projít ověřením (adresa, jméno, platební karta, tím se ztotožní vše), toto mi trochu jako někomu kdo řeší i v práci it bezpečnost vadí
  • zaplatit poplatek za publikaci
  • a hlavně - mít 12 aktivních testerů, kteří budou mít aplikaci nainstalovanou a reálně ji používat minimálně 14 dní
Jak přesně Google sleduje, kdo co používá, netuším… ale známe je – na telefonech s jejich službami se toho dá sledovat až až. Ano, testery si člověk může i koupit (našel jsem pár nabídek), ale upřímně? Teď na to kašlu. Platit Google a ještě nějakým překupníkům za to, že mi dovolí zveřejnit aplikaci, mi přijde absurdní. Pro mě to splnilo svůj účel.
Chápu, že pro některé z vás může být ruční instalace aplikace z internetu trochu podezřelá. Pokud chcete mít jistotu, klidně si ji ověřte přes online antiviry typu VirusTotal apod.Takže tak. Jen ať to tu máte vysvětlené. 
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

A šlo by to, když se pokusím nahnat testery? Když si to vyzkouší všichni zaměstnanci, tak už máme půlku testerů splněných.
Poplatek můžeme také uhradit.
Bohužel málo komu se chce do instalace, když to není na google play, protože to pak google varuje ohledně bezpečnosti.  Google tak má všechny v hrsti.
Hacker

Příspěvek od Hacker »

Ale jo proč ne, já dám maximálně 2-3. Je to vázané na Google účet, co jsem pochopil. Další věc je, že testování negarantuje publikaci... Já se teď pokouším dostat aplikaci na izzyondroid repo, ale to je opět F-Droid s repositářem a dosah to bude mít nulový
StimpX

Příspěvek od StimpX »

Za aplikaci Buddy jsem rád, funguje zdá se uspokojivě a je na dobré cestě. Dobrá práce.
Za mě osobně bych uvítal přidat funkci přesměrovaného volání, kterou využívám nejčastěji, jelikož mám neomezený služební tarif a přesměrovaným voláním pouze měním identifikaci linky (CLIP). Pokud by aplikace obsahovala i tuto funkci jsem ochoten se podílet na jejím testování a jako BFU mám i pár postřehů k případnému vylepšení aplikace.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

StimpX píše: stř 22. říj 2025 22:38:02 Za aplikaci Buddy jsem rád, funguje zdá se uspokojivě a je na dobré cestě. Dobrá práce.
Za mě osobně bych uvítal přidat funkci přesměrovaného volání, kterou využívám nejčastěji, jelikož mám neomezený služební tarif a přesměrovaným voláním pouze měním identifikaci linky (CLIP). Pokud by aplikace obsahovala i tuto funkci jsem ochoten se podílet na jejím testování a jako BFU mám i pár postřehů k případnému vylepšení aplikace.

To ale aplikace umí. Lze přesměrovat sdílené číslo. Vy pak voláte vždy stejné číslo, ale spojí vás tam kam si nastavíte pod identitou kterou si nastavíte.
StimpX

Příspěvek od StimpX »

xsouku04 píše: čtv 23. říj 2025 9:16:35
StimpX píše: stř 22. říj 2025 22:38:02 Za aplikaci Buddy jsem rád, funguje zdá se uspokojivě a je na dobré cestě. Dobrá práce.

To ale aplikace umí. Lze přesměrovat sdílené číslo. Vy pak voláte vždy stejné číslo, ale spojí vás tam kam si nastavíte pod identitou kterou si nastavíte.

Měl jsem na mysli spíše funkci jako má aplikace Odorik callback 2, kde si volané číslo zadám s předvolbou *087 a ihned volám. Spoustu hovorů potřebuji iniciovat pouze jednou. Například objednávám zboží z e-shopu a potřebuji se na něco informovat a je spousta dalších příkladů, kdy nepotřebuji "složitě" ukládat volané číslo ke sdílenému číslu a pak volat sdílené číslo.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Aby aplikace sama začala vytáčet je nejspíše pro google bezpečnostní problém a nechtěl by ji dát do google play. Leda to čísla nějak nachystat, ale k vytočení by došlo už v běžně používané aplikaci na vytáčení.

Doporučuji si vybrat jedno jediné sdílené číslo, dát si jej do oblíbených kontaktů a to vždy volat. 
A pomocí aplikace měnit přesměrování právě vždy u tohoto jediného sdíleného čísla. Místo *087 stačí zaškrtnout "Použít číslo linky jako id volajícího".

Není to sice tak elegantní, ale použitelné to je.
StimpX

Příspěvek od StimpX »

xsouku04 píše: čtv 23. říj 2025 10:37:18 Aby aplikace sama začala vytáčet je nejspíše pro google bezpečnostní problém a nechtěl by ji dát do google play.

Doporučuji si vybrat jedno jediné sdílené číslo, dát si jej do oblíbených a to vždy volat. 
A pomocí aplikace měnit přesměrování právě vždy u tohoto jediného sdíleného čísla. Místo *087 stačí zaškrtnout "Použít číslo linky jako id volajícího".

Není to sice tak elegantní, ale použitelné to je.

U sdílených telefonních čísel lze sice při zadávání na webu vybrat s jakou identifikací se mají hovory přesměrovávat, ale v seznamu nastavených přesměrování není zvolená identifikace linky vůbec vidět, což v případě více linek s vícero identifikacemi vytváří naprosto nepřehledný chaos.

V aplikaci lze sice zvolit "Použít číslo linky jako id volajícího", ale nelze vybrat ze které linky, takže rovněž použitelné jen pro uživatele s jedinou linkou na účtu.
Naposledy upravil(a) StimpX dne čtv 23. říj 2025 12:34:29, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět