Změna fóra za modernější ?

Tipy a potíže s používáním tohoto fóra.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna fóra za modernější

Příspěvek od xsouku04 »

Vypadá to, že lepší hledání je možné vyřešit pomocí sphinxsearch.

https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... uirements/

Na tagy si půjde použít tento plugin.

https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... opic_tags/

Hledání pomocí google search

https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... oglesearch
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

xsouku04 píše: pon 29. zář 2025 20:22:31Tak jsem přidal Simple WYSIWYG jako náhradu za editor příspěvku.  https://www.phpbb.com/customise/db/exte ... lewysiwyg/
Jsem zvědav co se tím pokazí. Vypadá to že žádný lepší není.
Škoda, že si to každý nemůže vypnout/zapnout podle preferencí.

Vypadá to dobře, jednoduše a funkčně. 
Akorát si to nerozumí s tmavým stylem fóra, který mám nastaven, ale s tím se dá žít. A asi by se ještě hodilo vyhodit tlačítka na barvy a velikost, ať z toho není omalovánka, pokud to jde. 

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Takže zatím jsem rozhodnut vylepšit stávající fórum a nepřecházet. PhpBB je víc takové, aby si to člověk doladil sám, ale nakonec je možné, že s tím strávím méně času, než kdybych šel do toho xenforo.

vlazy

Re: Změna fóra za modernější ?

Příspěvek od vlazy »

Já si myslím, že PhpBB je dobré a v internetu docela dost rozšířené fórum a není třeba ho měnit za nějaké jiné možná modernější. Mnoho lidí asi znají docela dobře fóra fungující na PhpBB a jsou na ně zvyknutí. Často mám dojem, že každá modernizace čehokoliv (internetové stránky, bankovnictví atp.) přináší i určité zhoršení tím, že je to přeplácané nedůležitou grafikou, obrázkami, moderními prvky, reklamou a celé se to tak stává více či méně nepřehledné a neintuitivní. U fóra stačí pokud se v něm dá dobře diskutovat a diskuze je přehledná což  PhpBB myslím dobře splňuje. Jediné co si myslím by možná bylo dobré toto fórum aktualizovat na nějakou novější verzi  PhpBB. Nevím jaká je ta současná verze tohoto fóra, ale připadá mi to, že to je asi něco už trochu zastaralého z před několika let. Nevím čím to je, ale nefunguji mi tu e-mailové notifikace s upozorněním na nové příspěvky v diskuzích. Z jiných fór jsem na to zvyknutý a tu mi to tak trochu chybí.
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

vlazy píše: ned 25. led 2026 9:53:03Nevím čím to je, ale nefunguji mi tu e-mailové notifikace s upozorněním na nové příspěvky v diskuzích.

Mě fungují celkem spolehlivě. Ale tuším, že jsem kdysi musel projít všechny kategorie a u každé nahoře zapnout volbu sledovat (ale možná taky ne). 
vlazy

Příspěvek od vlazy »

pe.havel:
Já tu ale bohužel nikde nahoře nevidím k zapnutí volbu sledovat. Na toto téma mi ale dnes e-mailová notifikace přišla. Možná to bude tím, že včera jsem se trochu hrabal v uživatelským panelu a v nastavení upozornění tam něco zkoušel ponastavovat a tak snad už to bude chodit.
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

vlazy píše: ned 25. led 2026 16:38:42Já tu ale bohužel nikde nahoře nevidím k zapnutí volbu sledovat. 

Vidím to tady:
CopyQ.NdMMFg.png
CopyQ.NdMMFg.png (67.18 KiB) Zobrazeno 1010 x

vlazy

Příspěvek od vlazy »

pe.havel:
Tak já to v tomto fóru mám trochu jiné. Notifikace mi ale už e-mailem chodí a tak se to asi už vyřešilo.

Přílohy
forum.png
forum.png (68.18 KiB) Zobrazeno 957 x
Odpovědět