Děkuji plasticassius za popis. Nevím jestli má smysl se snažit dát nový linphone na google play. Politika google je podle mne nepřátelská k menším vývojářům. Neradi povolují aplikace, co mají přístup ke kontaktům a mohou dělat hovory. Spoustu dobrých starších aplikací odstranili jen proto, že si dodatečně z měnili politiku a podmínky.
Osobně ale nemám s registrací na googple play zkušenost.
Nemuselo by tak být špatné dát nový Linphone jen na stránky Odorik.cz. A nebo od opensource marketu F-droid? Tam už Linphone je https://f-droid.org/en/packages/org.linphone/
Také je otázka pod jakým názvem. Linphone by se to asi jmenovat nemělo, aby to neškodil původnímu Linphone, tedy asi by to chtělo nový název a zveřejnit všechny změny kterými se liší od původního Linphone. Už jen to přejmenování nemusí být snadné.
Proto může být nejsnadnější stahovat alespoň pro začátek apk soubor z našeho webu.
Nemyslím že ta vlastní kompilace je nutně odrazující, zvláště kdyby byla s návodem jak si ji provést i sám a tím zkontrolovat, že výsledek je stejný.
Co se týče provisioningu přes QR kód je mi vše už jasné.
Virtuál k push serveru poskytneme.
Push notifikace a Linphone
Re: Push notifikace a Linphone
Jako dělat vlastní klon Linphone je pakárna a není to přece normální, aby si každý dělal vlastní fork.
To se nejde domluvit s Linphone vývojáři, aby toto bylo v aplikaci konfigurovatelné?
Třeba někde v advanced ať to není na očích a kde se dá vložit URL a certifikát?
Nebo by push byly moduly, který by dodal poskytovatel do Linphone a udržoval jej sám a šlo by to za ním, aby to Linphone nemusel řešit?
To se nejde domluvit s Linphone vývojáři, aby toto bylo v aplikaci konfigurovatelné?
Třeba někde v advanced ať to není na očích a kde se dá vložit URL a certifikát?
Nebo by push byly moduly, který by dodal poskytovatel do Linphone a udržoval jej sám a šlo by to za ním, aby to Linphone nemusel řešit?
-
plasticassius
Já také né.
Každopádně bude v tom práce.Nemuselo by tak být špatné dát nový Linphone jen na stránky Odorik.cz. A nebo od opensource marketu F-droid? Tam už Linphone je https://f-droid.org/en/packages/org.linphone/
Také je otázka pod jakým názvem. Linphone by se to asi jmenovat nemělo, aby to neškodil původnímu Linphone, tedy asi by to chtělo nový název a zveřejnit všechny změny kterými se liší od původního Linphone. Už jen to přejmenování nemusí být snadné.
Vše se může zveřejnit případně na githubu. Jen je potřeba vynechat ty push klíče.Proto může být nejsnadnější stahovat alespoň pro začátek apk soubor z našeho webu.
Nemyslím že ta vlastní kompilace je nutně odrazující, zvláště kdyby byla s návodem jak si ji provést i sám a tím zkontrolovat, že výsledek je stejný.
Asi by se dal využít virtuál který už máte v provozu, třeba ten pro ACR phone. Neni potřeba aby flexisip vůbec viděl RTP packets, tak zátěž je minimální. Mohlo by se využit jiný port.Virtuál k push serveru poskytneme.
Posunulo se to tu nějak? Příchozí hovory nefungují, když se mobil zamkne a měnit výchozí volací aplikaci nechci.
Tak mi to nedalo a jal jsem se to řešit sám. Běží mi na mém serveru flexisip, zatím jsem otestoval volání a funguje. Ještě musím otestovat, co se stane, když bude telefon zamknutý a vyprší registrace, to jsem tam teď přidal nově, teď musím počkat cca hodinu, než mi vyprší registrace zařízení.
APK soubor je ke stažení zde: https://drive.proton.me/urls/ZYH4EZ33B4#XsITGTiArSCq
Změny v apk souboru:
- je přeskočen výběr mezi Linphone účtem a SIP účtem a jde se rovnou na SIP účet
- obrazovka je přejmenována z "SIP účet třetí strany" na "SIP účet"
- server je předvyplněn jako sip.odorik.cz
- změneno package id, tedy je možno to mít nainstalováno v telefonu ve stejnou dobu jako základní Linphone
- aplikace se na obrazovce / v seznamu aplikací jmenuje "Odorik [Linphone]"
- je automaticky vyplněna doména mého proxy serveru na "flexisip.odorik.chrastecky.dev"
Tj. z hlediska uživatele:
1. stáhnout & nainstalovat
2. zadat jméno a heslo, přihlásit se
3. hotovo
---
Pokud by to Odorik chtěl nějak zoficiálnit a mít vlastní "Odorik" appku na Play Store, neměl by být problém - na Play store už jsem i něco publikoval, takže jsem s tím procesem obeznámen - mohl bych to publikovat buď pod svým účtem, nebo pomoci se založením vlastního.
Jen by byl potřeba změnit ten branding, ať tam nikde není Linphone. A muselo by to být open source, vzhledem k tomu, že Linphone je GPL.
Abych sám dodržel GPL, zde je zdroják jako diff vůči commitu 721e379b50d836aad7ce6b5cbdda74bee6eedc40: https://drive.proton.me/urls/8KW27TM5EC#4IJpwcnHMfMV
APK soubor je ke stažení zde: https://drive.proton.me/urls/ZYH4EZ33B4#XsITGTiArSCq
Změny v apk souboru:
- je přeskočen výběr mezi Linphone účtem a SIP účtem a jde se rovnou na SIP účet
- obrazovka je přejmenována z "SIP účet třetí strany" na "SIP účet"
- server je předvyplněn jako sip.odorik.cz
- změneno package id, tedy je možno to mít nainstalováno v telefonu ve stejnou dobu jako základní Linphone
- aplikace se na obrazovce / v seznamu aplikací jmenuje "Odorik [Linphone]"
- je automaticky vyplněna doména mého proxy serveru na "flexisip.odorik.chrastecky.dev"
Tj. z hlediska uživatele:
1. stáhnout & nainstalovat
2. zadat jméno a heslo, přihlásit se
3. hotovo
---
Pokud by to Odorik chtěl nějak zoficiálnit a mít vlastní "Odorik" appku na Play Store, neměl by být problém - na Play store už jsem i něco publikoval, takže jsem s tím procesem obeznámen - mohl bych to publikovat buď pod svým účtem, nebo pomoci se založením vlastního.
Jen by byl potřeba změnit ten branding, ať tam nikde není Linphone. A muselo by to být open source, vzhledem k tomu, že Linphone je GPL.
Abych sám dodržel GPL, zde je zdroják jako diff vůči commitu 721e379b50d836aad7ce6b5cbdda74bee6eedc40: https://drive.proton.me/urls/8KW27TM5EC#4IJpwcnHMfMV
Pokud je tady ochota upravený Linphone vypublikovat a udržovat, bylo by skvělé, kdyby to Odorik přijal za své nebo alespoň zastřešil a mohlo by to běžet na jeho flexisipu. Umístění na Play by bylo jen plusem. Linphone zas tak často aktualizace nevydává, jen při velkých změnách to pak dolaďuje, tak by s tím nemuselo být tolik problémů to párkrát za rok aktualizovat a zuživateského hlediska je umístění na Play jen přínosem.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zájem bychom měli. Co je potřeba pro to ještě udělat?
Sám používám ACR phone. V funguje dobře, ale je to dost velký zásah, když se člověku vymění celý dialer. Mít vlastní Linphone by se hodilo.
Sám používám ACR phone. V funguje dobře, ale je to dost velký zásah, když se člověku vymění celý dialer. Mít vlastní Linphone by se hodilo.
V podstatě mi asi poslat logo, říct jaké barvy atp. Asi není úplně nutné skrývat fakt, že je to obrandovaný Linphone, ale používat jejich logo, to by se jim nemuselo líbit. Plus by bylo fajn provozovat oficiální proxy server na ty push notifikace, ať se to nepřipojuje na můj server (a asi i zvládnete líp nastavit, SIP je pro mě nová a neznámá věc).
Kromě toho je to na vás - co tam budete chtít upravit, to můžeme upravit. Například, chcete-li, aby se nešlo přihlašovat na jiné servery než na Odorik, lze to udělat, stejně tak aby tam ten proxy server byl natvrdo, případně další úpravy.
Ohledně publikování na Google Play, nejjednodušší bude, když to publikuju já, ale pak jste závislí na tom, že budu vždy k dispozici pro aktualizace. Alternativou je, že bych vám pomohl zřídit Google Play účet, jen se připravte, že je to trochu porod, letos jsem to dělal nově pro firmu, kterou zakládám a od dob, kdy jsem registroval svůj soukromý účet se to dost zpřísnilo a zesložitilo.
Taky nějaký git repozitář, kde by se daly upravené zdrojáky, klidně někde na GitHubu nebo kdekoliv jinde. Jesli máte Signal nebo Matrix, možná bude jednodušší řešit tyhle věci operativně někde na chatu.
Kromě toho je to na vás - co tam budete chtít upravit, to můžeme upravit. Například, chcete-li, aby se nešlo přihlašovat na jiné servery než na Odorik, lze to udělat, stejně tak aby tam ten proxy server byl natvrdo, případně další úpravy.
Ohledně publikování na Google Play, nejjednodušší bude, když to publikuju já, ale pak jste závislí na tom, že budu vždy k dispozici pro aktualizace. Alternativou je, že bych vám pomohl zřídit Google Play účet, jen se připravte, že je to trochu porod, letos jsem to dělal nově pro firmu, kterou zakládám a od dob, kdy jsem registroval svůj soukromý účet se to dost zpřísnilo a zesložitilo.
Taky nějaký git repozitář, kde by se daly upravené zdrojáky, klidně někde na GitHubu nebo kdekoliv jinde. Jesli máte Signal nebo Matrix, možná bude jednodušší řešit tyhle věci operativně někde na chatu.