Převod tel. čísel od Mikrotechu k Odoriku

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Převod tel. čísel od Mikrotechu k Odoriku

Příspěvek od xsouku04 »

Kromě O2 by vše mělo fungovat. Pokud nefunguje, tak buď se email ztratil, nebo jste nepotvrdili, že máte o číslo zájem, nebo jste nebyli vůbec na seznamu. V každém případě je možné se ozvat a dořešit to.

Pokud máte číslo u O2, je možné je zdarma vyměnit za jiné. Pokud je hodně důležité, aby se číslo nezměnilo, tak je možné se pokusit o individuální přenos toho jednoho čísla.

Maja

Příspěvek od Maja »

xsouku04 píše: ned 05. dub 2026 12:11:03 Kromě O2 by vše mělo fungovat. Pokud nefunguje, tak buď se email ztratil, nebo jste nepotvrdili, že máte o číslo zájem, nebo jste nebyli vůbec na seznamu. V každém případě je možné se ozvat a dořešit to.

Pokud máte číslo u O2, je možné je zdarma vyměnit za jiné. Pokud je hodně důležité, aby se číslo nezměnilo, tak je možné se pokusit o individuální přenos toho jednoho čísla.
Tak toto je skoro výtečná zpráva. Co mám pro tu výměnu čísla konkrétně udělat? 
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Maja píše: úte 14. dub 2026 9:07:29
xsouku04 píše: ned 05. dub 2026 12:11:03 Kromě O2 by vše mělo fungovat. Pokud nefunguje, tak buď se email ztratil, nebo jste nepotvrdili, že máte o číslo zájem, nebo jste nebyli vůbec na seznamu. V každém případě je možné se ozvat a dořešit to.

Můžete O2 číslo vrátit a za 20 Kč si koupit nové. Aby to dovolilo vybrat nové číslo, je nejdříve nutné zadat adresu, kde bude číslo provozováno. Pak mi napište, vrátím těch 20 Kč.

Maja

Příspěvek od Maja »

xsouku04 píše: úte 14. dub 2026 16:23:32

Můžete O2 číslo vrátit a za 20 Kč si koupit nové. Aby to dovolilo vybrat nové číslo, je nejdříve nutné zadat adresu, kde bude číslo provozováno. Pak mi napište, vrátím těch 20 Kč.

Omlouvám se, ale nerozumím. Vrácení čísla O2 je hypotetický nebo skutečný návrh? Hledala jsem totiž kontakty na O2 už loni v říjnu a protože nejsem jejich zákazník (přenos mého telefonní čísla z Mikrotechu k O2 prostřednictvím akce ČTÚ ze mne zákazníka O2 neudělal), tak jsem nenašla a když jsem se pokusila "prohackovat" do zákaznického systému O2, tak mi jejich virtuální asistentka odepsala, že mi nerozumí... 
Z věty "Aby to dovolilo vybrat nové číslo, je nejdříve nutné zadat adresu, kde bude číslo provozováno." jsem rozpačitá. Tím "to" je myšleno "co"? A kam mám zadat adresu?

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Maja píše: stř 15. dub 2026 10:59:33
xsouku04 píše: úte 14. dub 2026 16:23:32

Omlouvám se, ale nerozumím. Vrácení čísla O2 je hypotetický nebo skutečný návrh? Hledala jsem totiž kontakty na O2 už loni v říjnu a protože nejsem jejich zákazník (přenos mého telefonní čísla z Mikrotechu k O2 prostřednictvím akce ČTÚ ze mne zákazníka O2 neudělal), tak jsem nenašla a když jsem se pokusila "prohackovat" do zákaznického systému O2, tak mi jejich virtuální asistentka odepsala, že mi nerozumí... 
Z věty "Aby to dovolilo vybrat nové číslo, je nejdříve nutné zadat adresu, kde bude číslo provozováno." jsem rozpačitá. Tím "to" je myšleno "co"? A kam mám zadat adresu?

To vrácení je u nás na webu. Aby se linka uvolnila a bylo možné na ni pořídit jiné číslo.  Doporučuji nám napsat email, uvést že chcete místo O2 čísla jiné a je třeba také uvést adresu, kde bude číslo provozováno. Číslo vám vyměníme.  

Mohli by jste si to udělat i samo klikáním v našem webovém rozhraní, to je ale pro většinu nejspíš zbytečně složité. Raději napište email.
soban

Příspěvek od soban »

Prostě jednoduše se kouknete na www.odorik.cz a přihlásíte se tam a pokud tam máte nefunkční číslo které vám kdysi patřilo tak ho třeba vrátíte-zrušíte.

A požádáte o nové které je pak od odorika a bude fungovat, přenastavíte si telefon a je to...... (prostě tak jako by jste pořizovaly-a nové číslo)
Petr Šobáň
Zlaté Hory
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

soban píše: čtv 16. dub 2026 15:42:28 Prostě jednoduše se kouknete na www.odorik.cz a přihlásíte se tam a pokud tam máte nefunkční číslo které vám kdysi patřilo tak ho třeba vrátíte-zrušíte.

A požádáte o nové které je pak od odorika a bude fungovat, přenastavíte si telefon a je to...... (prostě tak jako by jste pořizovaly-a nové číslo)

Pokud se SIP adaptér stále hlásí, tak ani není potřeba přenastavovat telefon. Klidně se adaptér může hlásit pořád s tím starým číslem. Ale používat se bude to nové číslo.  Pokud se adaptér nehlásí, a je tedy nutný ruční zásah, je samozřejmě lepší použít odoričí způsob přihlašování a staré číslo do toho neplést.

Odpovědět