- Jaké tel. číslo zadat do pole "Číslo, z kterého prozvoníte"? Předpokládám, že tel. číslo ze kterého se to zpětné volání objednává.
- V poli "Linka / CLIP" vidím uprostřed "nezadáno". Co to znamená? To je třeba ještě někde něco zadat? Mám tam na výběr pouze jedno číslo, protože u Odoriku více čísel nemám.
- V poli "Číslo, na které prozvoníte" je na výběr řada čísel. Znamená to, že na každé z těchto čísel je možné nastavit jiné tel. číslo se kterým se má hovor spojit v rámci zpětného volání a mít tak více tel. čísel pro pro zpětné volání, každé na jiné tel. číslo?
- Co zadat do pole "Číslo, z kterého chcete volat:"? Předpokládám, že tel. číslo z kterého zpětné volání se objednává a na které má být hovor s volaným tel. číslem spojený nebo možná i jiné tel. číslo pokud má být hovor spojený na jiné číslo než z kterého se to zpětné volání objednává.
- Co zadat do pole "Číslo, se kterým chcete spojit"? Předpokládám, že tel. číslo se kterým má být hovor spojený.
- K čemu je určené pole "poznámka"? Je tam třeba něco zadávat a pokud ano tak co?
- Je možné to zpětné volání použít pouze z mobilního tel. čísla na mobilní tel. číslo a nebo i na číslo pevné linky a také i z čísla pevné linky?
- Je po zavolání na číslo zpětného volání třeba čekat až se ozve volaný účastník a nebo to ukončit a čekat až Odorik zavolá zpět a spoji s požadovaným volaným tel. číslem?
- Účtuje se nějaký poplatek v případě, že ke spojení s volaným přes zpětné volání nedojde např. z důvodu, že volaný je nedostupný nebo hovor neodebere?
Zpětné volání z mobilu - callback
Zpětné volání z mobilu - callback
Zajímá mne jak správně používat zpětné volání z mobilu tzv. callback. Z informaci ohledně toho na stránkách Odoriku jsem to asi příliš dobře nepochopil. SMS callback už bohužel není v roce 2026 funkční a tak se tím nemusím zajímat. Zde po přihlášení se je nějaká možnost přednastavení zpětného volání a měl bych k tomu některé dotazy.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zpětné volání z mobilu - callback
Add. 1. Ano. Pokud jste v roamingu, např. v USA může být číslo z kterého prozvoníte jiné, než číslo z kterého chcete volat. Prozvánět budete ze svého čísla, ale volat chcete z místního čísla, aby jste se vyhnuli roamingovým poplatkům. Nebo můžete chtít volat z pevné linky. V ostatních případech to bude stejné číslo.vlazy píše: ↑sob 30. kvě 2026 14:51:01 Zajímá mne jak správně používat zpětné volání z mobilu tzv. callback. Z informaci ohledně toho na stránkách Odoriku jsem to asi příliš dobře nepochopil. SMS callback už bohužel není v roce 2026 funkční a tak se tím nemusím zajímat. Zde po přihlášení se je nějaká možnost přednastavení zpětného volání a měl bych k tomu některé dotazy.zpětné volání.jpg
- Jaké tel. číslo zadat do pole "Číslo, z kterého prozvoníte"? Předpokládám, že tel. číslo ze kterého se to zpětné volání objednává.
- V poli "Linka / CLIP" vidím uprostřed "nezadáno". Co to znamená? To je třeba ještě někde něco zadat? Mám tam na výběr pouze jedno číslo, protože u Odoriku více čísel nemám.
- V poli "Číslo, na které prozvoníte" je na výběr řada čísel. Znamená to, že na každé z těchto čísel je možné nastavit jiné tel. číslo se kterým se má hovor spojit v rámci zpětného volání a mít tak více tel. čísel pro pro zpětné volání, každé na jiné tel. číslo?
- Co zadat do pole "Číslo, z kterého chcete volat:"? Předpokládám, že tel. číslo z kterého zpětné volání se objednává a na které má být hovor s volaným tel. číslem spojený nebo možná i jiné tel. číslo pokud má být hovor spojený na jiné číslo než z kterého se to zpětné volání objednává.
- Co zadat do pole "Číslo, se kterým chcete spojit"? Předpokládám, že tel. číslo se kterým má být hovor spojený.
- K čemu je určené pole "poznámka"? Je tam třeba něco zadávat a pokud ano tak co?
- Je možné to zpětné volání použít pouze z mobilního tel. čísla na mobilní tel. číslo a nebo i na číslo pevné linky a také i z čísla pevné linky?
- Je po zavolání na číslo zpětného volání třeba čekat až se ozve volaný účastník a nebo to ukončit a čekat až Odorik zavolá zpět a spoji s požadovaným volaným tel. číslem?
- Účtuje se nějaký poplatek v případě, že ke spojení s volaným přes zpětné volání nedojde např. z důvodu, že volaný je nedostupný nebo hovor neodebere?
Add. 2 Volíte na jakou linku chcete hovor naúčtovat, a tedy i který CLIP se má použit.
Add. 3 a 6 Většinou lidé volají pořád dokola pár čísel svých známých. Pro každého pak mohou mít nastavené jiné číslo na prozvonění. Aby jste viděl komu tohle pravidlo patří, můžete si dát jeho jméno do pznámky.
Add. 4 Číslo komu chcete volat.
Add. 7. Odkudkoli. Prozvánět ale bývá nejpohodlnější z mobilu.
Add. 8. Pozvonit stačí krátce.
Add. 9. Ano účtuje. Účtují se oba hovory po vteřině podle svojí délky. V případě, že se nedovoláte, účtuje se jen první větev a to podle toho, jak to spojování trvalo.
xsouku04:
Děkuji za odpovědi na moje dotazy. Měl bych k tomu ale ještě některé doplňující dotazy. Omlouvám se pokud tím obtěžuji a nebo pokud jsou ty moje dotazy příliš dotěrné.
Pokud to pole "poznámka" je určené pro pro jméno pravidla aby se vidělo komu patří tak by seto mohlo nějak jinak lépe přejmenovat např. "jméno pravidla" nebo "jméno volaného". Tak jak to je je možné chápat, že je tam možné napsat nějakou poznámku určenou pro Odorika.
Děkuji za odpovědi na moje dotazy. Měl bych k tomu ale ještě některé doplňující dotazy. Omlouvám se pokud tím obtěžuji a nebo pokud jsou ty moje dotazy příliš dotěrné.
A co při volání bez roamingu v ČR pokud bych chtěl spojit hovor na číslo pevné linky? Je to také možné? Je třeba ten požadavek na zpětné volání zadat zavoláním z vlastního mobilního čísla nastaveného u Odoriku a nebo i z jakéhokoliv jiného tel. čísla?xsouku04 píše: ↑sob 30. kvě 2026 19:31:16Add. 1. Ano. Pokud jste v roamingu, např. v USA může být číslo z kterého prozvoníte jiné, než číslo z kterého chcete volat. Prozvánět budete ze svého čísla, ale volat chcete z místního čísla, aby jste se vyhnuli roamingovým poplatkům. Nebo můžete chtít volat z pevné linky. V ostatních případech to bude stejné číslo.
Proč tam, ale v tom poli "Linka / CLIP" je uprostřed "nezadáno"? U Odoriku mám pouze jedno tel. číslo a proto jinou linku pro naúčtování hovoru vybrat ani nejde když ji nemám, ale je tam uvedené "nezadáno" tak jako bych tu linku pro zaúčtování hovoru neměl zadanou.
Ty tel. čísla které tam jsou v tom poli "Číslo, na které prozvoníte" na výběr jsou čísla které mám přidělené pouze pero mne a nebo jsou to nějaké čísla univerzální určené pro všechny klienty Odoriku?
Pokud to pole "poznámka" je určené pro pro jméno pravidla aby se vidělo komu patří tak by seto mohlo nějak jinak lépe přejmenovat např. "jméno pravidla" nebo "jméno volaného". Tak jak to je je možné chápat, že je tam možné napsat nějakou poznámku určenou pro Odorika.
Není to náhodou omylem odpověď na můj dotaz č. 5?
Pokud jsem to pochopil dobře tak by to spojení dvou tel. čísel pomocí zpětného volání mělo jít nastavit i na spojení dvou čísel pevné linky a není nutné aby tel. číslo volaného bylo mobilní. Objednat by to zpětné volání, ale mělo jít asi pouze z mobilního čísla nastaveného u Odoriku.
Pokud to chápu dobře tak po zavolání na nastavené tel. číslo zpětného volání stačí to nechat zazvonit např. 1x a ukončit to a pak čekat až zazvoní telefon na který se má spojit hovor z volaným číslem a dále čekat až volaný hovor odebere a ozve se. Předpokládám, že to zpětné volání se ukončí ukončením hovoru jednoho z volajících účastníků a tím se to i přestane u Odoriku účtovat.
A kolovrátek jede dál. 
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Add 3. a 6. to nezadáno je jak máte pojmenovanou tu linku.
Čísla na které prozváníte jsou sdílená se všemi. Že voláte vy to pozná právě proto, že zadáte z kterého čísla budete prozvánět.
Však si to vyzkoušejte, stojí to jen haléře.
Ti co mají v ČR neomezené volání je lepší používat přednastavené přesměrování na zahraniční čísla, které potřebují volat.
Čísla na které prozváníte jsou sdílená se všemi. Že voláte vy to pozná právě proto, že zadáte z kterého čísla budete prozvánět.
Však si to vyzkoušejte, stojí to jen haléře.
Ti co mají v ČR neomezené volání je lepší používat přednastavené přesměrování na zahraniční čísla, které potřebují volat.
xsouku04:
Děkují za odpověď. Pokud jde o to "nezadáno" tak si myslím, že by tam místo toho mohlo být spíše "nepojmenované" tak aby to lépe vyjadřovalo o co se jedná.
Děkují za odpověď. Pokud jde o to "nezadáno" tak si myslím, že by tam místo toho mohlo být spíše "nepojmenované" tak aby to lépe vyjadřovalo o co se jedná.