Pokud někdo pracuje jako reportér ČT, tak je v podstatě zaručeno, že nebude informovat objektivně. Zvláště ne o Číně. Komické bylo jak jsme se Číně smáli a pak byla naše opatření proti šíření dost podobná. I naši politici vymysli věci, jako povinné nošení roušky i při pohybu venku.helmut.niederman píše: ↑sob 20. čer 2026 21:54:33 jak se během Covidu chovali k vlastním obyvatelům ? Od té doby Čínou pohrdám a dozvídám se další hrůzy, před kterým jsem zavíral oči, tak třeba ty slavné covidové lockdowny v Šanghaji a v dalších městech, lidé museli do kontejnerů a žít v nelidských podmínkách, lidé se nemohli postarat ani o svá domácí zvířata o své miláčky.
Podstatné je, že ty dřívější varianty viru byly více nebezpečné než ty pozdější. Tedy to co dávalo smysl v Číně už v Evropě ne, protože to bylo o několik měsíců později a virus už zabíjel méně.
A nás mnohdy ten kdo se nakazil např. na služebce nebo dovolené (než se to uzavřelo) a rád by šel někam do karantény, aby nenakazil svoji rodinu, neměl tu možnost. Neb naši politici a úředníci by nic takového ani nezvládli zorganizovat. A minimálně dobrovolná možnost karantény smysl měla. Snad jen v Praze existovalo několik hotelů, které se specializovalo na nakažené lidi, kterým umožnilo být v karanténě. Ale bylo to drahé a měly problémy, protože podle politiků měli být všechny hotely zavřené.
Co ale zanedbala Evropa především, bylo si pohlídat zanesení viru do ní. Kdyby se zavčas důsledně testovali všichni kdo přiletěli do EU, nemuseli jsme pak provádět miliony testů později. Já to z hrůzou sledoval, jak moc jsou hygienici a politici hloupí budižkničemové a nedělají nic než vyčkávají, a chlácholí se tím, že zatím nemáme žádný případ zaznamenán. No bodejť by ne, když nikoho, kdo přilétal z Asie netestovali.
I kdyby se zavlečení coronaviru do EU zpozdilo třeba jen o 3 nebo 6 měsíců, znamenalo by to velkou úsporu peněz a záchranu mnohých životů. Protože agresivita viru postupně slábla. Velká část našich opatření neměla oporu v zákonech a byla špatně jak věcně tak právně. A byl někdo potrestán ? Ne. Raději budeme pomlouvat Čínu jak ona to dělala špatně. Že my jsme měli o 3 měsíce více času a podstatně méně agresivní vir nám nijak nepomohlo. Čas jsme promrhali a pak byli hrozně zaskočení, lidé z hygieny naprosto nejvíce.
Ale na to, co vše dělali Číňané špatně, to jsme zde vždy měli odborníků spoustu. Já jsem tam nebyl, nemohu moc soudit. Jen mohu soudit jak špatné to bylo u nás.
Také mne zaujaly názory, že údajně vakcíny proti koronaviru snižovaly porodnost. Statistiky to fakt dokazují. Možná je ale správné vysvětlení jiné. A to že mladí lidé měli zakázáno někam chodit, setkávat se. Bez roušky se nesmělo na veřejnosti ani mluvit, natož něco více. Bylo to fuj. Což mohlo vést k tomu, že spousta mladých si z nutnosti zvykla na single život a začala to brát jako něco normálního. Pro mladé je totiž 2 roky hrozně moc a může to utvářet jejich celoživotní návyky, které později už nehodlali jen tak měnit. A to je to, co skokově snížilo porodnost?
Oficiálně s podobných vedlejších efektech protirakovinových opatření v podstatě vůbec nemluví. Jen se pomlouvají pomatenci, kteří opravdu věří v to, že porodnost snížila ta vakcína.