Zlevní ceny hovorů ???

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
romanf

Re: Zlevní ceny hovorů ???

Příspěvek od romanf »

georgeen píše: ad 2) - no, sluší se doplnit, že nejde o volání zdarma, ale hovor je naúčtován Vám
:-)) No, právě :-))))
georgeen píše: ad 3) - on nějaký jiný operátor umožňuje volat přes Skype? Sem s ním! Vám se spíš ale asi nelíbí ta druhá věta tohoto bodu, že?
Volání přes Skype bych prostě neoznačoval za luxus. Je to doplňková funkce, zajímavá pro jistý okruh internetově orientovaných uživatelů. Kdo je zvyklý normálně telefonovat, vůbec to nepotřebuje.
georgeen píše: ad 4,6) - no dobře, to je Váš názor, akceptuji ho a neberu Vám ho
Odorik.exe má VELMI,VELMI omezené možnosti nasazení i funkčnost. A neexistuje jen X-lite, a zdaleka ne všechny sw telefony se musejí instalovat.
Poruchy se vyskytují v každé VOIP síti. U Odoriku krajně pravděpodobně méně než jinde, ale taky. Někde výš se to tady dokládá, proč řada firem zůstává u PSTN. A technická podpora funguje velmi dobře, ale jen internetová. Telefonická je špatná, respektive typicky low-costová.
georgeen píše: Tak můžou volat třeba přes ActionVoip, tam stojí minuta na český mobil cca 50 haléřů, aby pak ale nezjistili, že minimální kredit 10 EUR vyhodili doslova do záchovové mísy, protože kvalita je horší než katastrofální a nedá se přes to vůbec hovořit, a to ani nouzově, leda snad na posílání SMS, ale i jejich doručení je dost nespolehlivé. Tomu já říkám "šetření na správném místě".
To je extrém. Ale viz někde výše uvádění jiní čeští operátoři.

P.S. Původní příspěvek byl taky ode mne, jen mi vypadl podpis.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Vážení!

Dneska jdu přihlásit další číslo k Odoriku... IPVOX snad vyřeší v dohledné době problém s přetížením propojovací cesty mezi svou sítí a zbytkem "světa", ale před chvílí opět "stál"...

Každý dobrý výrobek/služba si dělá reklamu sám a nemá zapotřebí si to platit. Když pročítám zpětně různé názory, reakce uživatelů, tak si myslím, že u Odoriku se snaží dělat "službu" s nadšením a přehledem, v porovnání s jinými jsou výrazně na tom lépe co do řešení problémů, rozmanitosti poskytovaných služeb apod.
Ano, lze i souhlasit, že pro někoho jsou jejich stránky méně přehledné, ale znám daleko horší a co víc - některé jsou zavádějící až matoucí... Vemte si jen tu maličkost u Odoriku - uváděné ceny - vše tak, jak platí asi většina - s DPH.
Je to jako s ostatním zbožím - v krámě, kde je přívětivá a usměvavá prodavačka, nakupuji častěji, rád se tam vracím, i třeba při vyšší ceně.... Kde jsou protivní, rozmrzelí a ještě ze mne dělají blba, tak mne už neuvidí, mám-li možnost volby, a že ji mám!
Nechť si každý zvolí to "své" a nebojí se přiznat omyl a provést změnu (jako ve volbách...).
Návštěvník_007

Zlevní ceny hovorů ???

Příspěvek od Návštěvník_007 »

Jo, jooo, Odorik sníži ceny hovorů, ale až na svatýho Dindy takže těšme se, aleluja ... :lol:
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Návštěvník_007 píše:Jo, jooo, Odorik sníži ceny hovorů, ale až na svatýho Dindy takže těšme se, aleluja ... :lol:
Předpokládám, že snížíme cenu od 1. listopadu na 1 Kč/min včetně DPH. Ostatně když bylo slíbeno na podzim tak těch možností tolik není.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

xsouku04 » stř 12. zář 2012 12:55:59

"Počítáme s cenou kolem jedné koruny s DPH. Nejdříve si ale počkáme co konkurence. Není se kam hnát." To bylo psáno 12.9.2012.

Poslední stanovisko je opět o krůček konkrétnější, až na to slovíčko "počítáme". No, budiž... I tak je to lepší než nějaké mlžení. Věřím, že u Odoriku si "netřepí" pusu jen tak a že to za dalších deset dnů bude skoro jistota. Sluší se poděkovat i za tuto info!

Ještě poznámka. U konkurence se "maká" na topologii sítě (dle neověřených zpráv), prý se to znatelně zlepší... Tak uvidíme... To každý pozná sám při telefonování - kde se dovolá třeba na pátý pokus a kde bez problémů ihned...

Přeji všem hezký podzim!
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Chybička - místo "počítáme" je "předpokládám". Omlouvám se.
libor007

Příspěvek od libor007 »

Taky nechápu ty skuhraly, kteří okamžitě chcou rušit číslo, protože někdo jiný má o pár halířů levnější volání a přitom provolají pár desetikorun měsíčně. Neřeší vůbec kvalitu služby a výpadky, což je taky podstatný parametr. Já osobně používám vždy 2 voip operátory pro případ výpadku a zatím se mi to vyplácí - i kvalitní operátor totiž potřebuje občas provést např. údržbu systému apod...
libor007

Příspěvek od libor007 »

Příkladem budiž ipvox - doteď bezproblémová služba, super ceny, ale najednou častá nemožnost volat kamkoliv, po pár minutách zas ok - jak píše i Kabek - určitě se to časem vyřeší, ale já potřebuju volat, ne experimentovat. To samé se ale může stát u jakéhokoliv operátora, proto vždy dvojí jištění. U jistého operátora jsem neměl několik let jediný problém, ale ty ceny byly trochu v jiných dimenzích...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

libor007 píše:Příkladem budiž ipvox - doteď bezproblémová služba, super ceny, ale najednou častá nemožnost volat kamkoliv, po pár minutách zas ok - jak píše i Kabek - určitě se to časem vyřeší, ale já potřebuju volat, ne experimentovat. To samé se ale může stát u jakéhokoliv operátora, proto vždy dvojí jištění. U jistého operátora jsem neměl několik let jediný problém, ale ty ceny byly trochu v jiných dimenzích...
Já mám taky na stole jednu linku od 802.cz . Už jen pro testy a jako indikátor. Když svítí červeně všechny linky pravděpodobně nejde internet, když svítí 802 nejdou oni a když svítí odoričí internet tak nejde odorik. (to je ale vzácný stav :))
Pokud by třeba firewall blokoval SIP bude nejspíš blokovat všechny operátory a pod ...

V každém případě odorik by byl fungovat pořád. Mít ale dostupnost 99,9999% je marketingový blábol, který se může jeden rok podařit jiný nikoli. I tak ale se naprostá většina našich zákazníků s větším výpadkem který by vznikl u nás ještě nesetkala. Pro někoho komu záleží na tom aby to rozumě fungovalo a problémy se řešili v rozumné době se opravdu vyplatí si třeba 5-10% připlatit za dobrou spolehlivost a podporu. V podstatě každý se setká dříve nebo později s nějakým problém a to v podstatě bez ohledu na to u jakého VoIP operátora je. A pak čas jsou peníze. U těch lepších ale naprostá většina potíží bývá v nastavení u klienta nebo po cestě (kudy jde internet) a je možné přesně určit příčinu.
Návštěvník_007

Zlevní ceny hovorů ???

Příspěvek od Návštěvník_007 »

Takže dnes máme 26.09. to znamená, že za 04 dny ke 01.10. slevní Odorik dle slov admina volání v rámci mobily ČR ze 1,59 Kč na 1,00 Kč včetně poplatků, že nebo zase jenom plané sliby? Ať se teď vyjádři přímo admin zda slevní Odorik od 01.10. cenu volání na 1,- Kč včetně DPH nebo až později, dátum neznámy. :lol:
Odpovědět