Zdravím, mám dotaz, zda se neplánuje webhook (tak jak jej má třeba daktela ve svém api) zkrátka, aby byl při příchozím hovoru zavolán můj skript na mém serveru a byly mu předány parametry (volaný, volající)
Díky
Webhook
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Webhook
K čemu přesně by jste to potřeboval? Co je ale už téměř hotové je rozšíření API, aby jste si mohl vypsat probíhající hovory. Sami něco podobného používáme k tomu, že když nám volá zákazník ze svého mobilu, obsluha klikne na web a vidí jeho Odorik účet ještě dříve než zdvihne hovor. Není možné aby se dotazovala Vaše aplikace našeho API ?
Zdravím, díky za úplně bleskovou odpověď. Je to přesně jak píšete, potřebuji při probíhajícím hovoru zobrazit kartu zákazník a vytvořit ticket.
Vaše řešení je prakticky dostatečné, jen bych nerad "bombardoval" Váš server každou vteřinu s dotazem, zda probíhá hovor, proto jsem navrhoval řešení, že Vy vytvoříte trigger na příchozí hovor a ušetříte si režii na serveru.
PS: vím, že my ajťáci neradi říkáme termíny, ale kdyby byl aspoň přibližný termín toho probíhajícího hovoru, byl bych hodně rád
Vaše řešení je prakticky dostatečné, jen bych nerad "bombardoval" Váš server každou vteřinu s dotazem, zda probíhá hovor, proto jsem navrhoval řešení, že Vy vytvoříte trigger na příchozí hovor a ušetříte si režii na serveru.
PS: vím, že my ajťáci neradi říkáme termíny, ale kdyby byl aspoň přibližný termín toho probíhajícího hovoru, byl bych hodně rád

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to už hotové. Je to zatím nikde nedokumentované rozšíření tohoto API. http://www.odorik.cz/w/api
Naštudujte si zatím tohle api, poslal jsem kolegovi email s vašim emailem, aby vám poslal specifikaci toho jak výpis probíhajících hovorů získat.
Naštudujte si zatím tohle api, poslal jsem kolegovi email s vašim emailem, aby vám poslal specifikaci toho jak výpis probíhajících hovorů získat.
-
Dobry den,
priznam se, ze bych take ted pro jednu klientskou aplikaci webhook uzil - hovor (prozvoneni) teoreticky muze trvat i mene, nez 1sec a v api by se nemusel projevit, my ale potrebujem vedet o kazdem (i pulsec) prozvoneni. Slo by to nejak zaridit?
Diky za info!
MJ
priznam se, ze bych take ted pro jednu klientskou aplikaci webhook uzil - hovor (prozvoneni) teoreticky muze trvat i mene, nez 1sec a v api by se nemusel projevit, my ale potrebujem vedet o kazdem (i pulsec) prozvoneni. Slo by to nejak zaridit?
Diky za info!
MJ
Tohle by melo jit pres API pro vypis hovoru, tam jsou vsechny hovory, vcetne tech prozvaneni.marekjalovec píše:Dobry den,
Diky za info!
MJ
To znamena v pozadovanem intervalu si stahovat vypis hovoru od posledni kontroly a zkontrolovat pozadovane hovory.
-
Diky za info, bohuzel to ale potrebujem opravdu v realnem case, tzn poohledenem se asi jinde.
Takto bychom museli spamovat kazdou vterinu oba endpointy a data neustale porovnavat, aby byla funkce webhooku simulovana.
Kazdopadne diky a preji krasny zbytek tydne.
Takto bychom museli spamovat kazdou vterinu oba endpointy a data neustale porovnavat, aby byla funkce webhooku simulovana.
Kazdopadne diky a preji krasny zbytek tydne.
Dobry den,marekjalovec píše:Dobry den,
Diky za info!
MJ
pro Vase ucely by mel staci programek napr. v pythonu s pouzitim pjsip api, kde si zaregistujete pozadovanou linku, na kterou prijde prichozi hovor.
http://trac.pjsip.org/repos/wiki/Python_SIP/Hello_World
http://www.pjsip.org/docs/latest/pjsip/ ... A__LIB.htm