Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Ovšem na té kartě se od prosince změní účtování. Zatímco doteď byla účetní jednotka kB, od prosince to bude MB.
Celková cena za MB sice zůstane stejná (0,40 Kč), ale rozdíl je v tom, jak se účtuje. Zjednodušeně, mobil se někdy připojí k síti (vytvoří tzv. PDP kontext) a od té chvíle se počítají data. Ve chvíli, kdy se mobil od sítě odpojí, dojde ke spočtení přenesených dat a za každý započatý megabyte je pak naúčtováno 40 haléřů.
Problém nastane tehdy, pokud se vám mobil připojuje a odpojuje od EDGE/3G sítě každou chvíli (dělají některé androidy a třeba i symbian, když si zapnete a vypnete webový browser). V takovém případě dochází k sečtení využitých započatých megabajtů při každém odpojení, i když jste přenesli jen desítky kilobajtů.
Celková cena za MB sice zůstane stejná (0,40 Kč), ale rozdíl je v tom, jak se účtuje. Zjednodušeně, mobil se někdy připojí k síti (vytvoří tzv. PDP kontext) a od té chvíle se počítají data. Ve chvíli, kdy se mobil od sítě odpojí, dojde ke spočtení přenesených dat a za každý započatý megabyte je pak naúčtováno 40 haléřů.
Problém nastane tehdy, pokud se vám mobil připojuje a odpojuje od EDGE/3G sítě každou chvíli (dělají některé androidy a třeba i symbian, když si zapnete a vypnete webový browser). V takovém případě dochází k sečtení využitých započatých megabajtů při každém odpojení, i když jste přenesli jen desítky kilobajtů.
[color=#FF0000]V pobočce T-mobile by měli umět používat své stránky !!!! Modem s kartou nebo bez se dá koupit na czc.cz, alza.cz a comfor.cz. Viz nížexsouku04 píše:Tak jsem byl dnes na pobočce T-mobile v Brně na náměstí Svobody a řekli mi, že nic takovýho neznají a vůbec ať kontaktuji toho od koho jsem dostal email. Tarif existuje, ale o tom, že by se k tomu dával dotovaný modem nevědí. Zkoušel jsem ještě volat na T-mobile infolinku 603603603 a ani tam mi nebyli schopni říct, kde je možné koupit tuto dotovanou sadu. Zvláštní, že to v Praze prodávají a v Brně o tom vůbec neví. T-mobile zjevně firma neomezených možností.
Nyní zkusím prozkoumat kontakty směrem setosu odkud mi přišel email, co o tom ví.
Slečna na obrázku je i na jiných reklamách T-mobile, takže to že dělají, že o tom vůbec neví se mi jeví jako velmi zvláštní. Nicméně tarif v každém případě existuje.
http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/vo ... i-k-twistu[/color]
georgeen píše:Další postřehy:
- internet bohužel nefunguje v mobilu (takže ani v dual sim), to se aktivuje tarif surf za 24,- Kč 24 MB na den, za uvedenou cenu 0,4/MB platí tedy jen v tabletu, jinak je to pořád ten stupidní systém, že musíte proserfovat celých 24 MB, jinak se to celkem prodraží
- kredit se odečítá po korunách, stáhl jsem cca 100 kb dat a odečetlo to korunu
- ten kredit je pořád 200,- Kč, resp. teď už 199,- Kč, byť v letáku je jasně uvedeno 799,- Kč přednabito modem zdarma. Zkoušel jsem to reklamovat, z čísla jde volat na infolinku 4603, slečna mi řekla, že musím dojít na prodejnu, což je terno, ta na Národní třídě, minule jsem tam čekal přes 1/2 hod, šílený, nechce se mi tam, budu asi reklamovat písemně, má to cenu, co myslíte?
- když budete volat na infolinku 4603, bacha na vkládání do chytrýho telefonu, může se aktualizovat nějaká aplikace a rázem Vám to schramstne 24,- Kč!
- modem se nainstaloval sám a bezproblémově, volat jsem přes to nezkoušel
Karta v mobilu funguje. Vyzkoušeno na ZTE SKATE ...
Funguje nekomu na Twist online registr zmeskanych hovoru? Kdysi jsem v samoobsluze vypnul hlasovou schranku a aktivoval jsem si registr zmeskanych hovoru. Po vyzkouseni mi sms neprijde se zmeskanym cislem.
Tak jsem volal na infolinku a tam mi rekli, ze by to melo fungovat.....tak nevim.ados píše:Funguje nekomu na Twist online registr zmeskanych hovoru? Kdysi jsem v samoobsluze vypnul hlasovou schranku a aktivoval jsem si registr zmeskanych hovoru. Po vyzkouseni mi sms neprijde se zmeskanym cislem.
Tak jsem si i já koupil tu SIMku,zatím po kB,je to super,asi 15 haléru za minutu hovoru,
s telefonem Nokia 303 Asha od Odoriku by ani to MB uctovani nemuselo vadit,ten nema OS.
a tak se sam od sebe nepripojí.
Ale samozrejme,takové uctovani to volání trochu prodrazí,uvidíme.
Já tuto sestavu budu mít vyhradne jen a jen na volani,na nic jineho.
Kdyby to nebylo dobre,proste vyjedu kredit awSIMku necham byt,ta sama o sobe je zdarma,
tech 200 Kc stal vlastne ten prednabity kredit.
s telefonem Nokia 303 Asha od Odoriku by ani to MB uctovani nemuselo vadit,ten nema OS.
a tak se sam od sebe nepripojí.
Ale samozrejme,takové uctovani to volání trochu prodrazí,uvidíme.
Já tuto sestavu budu mít vyhradne jen a jen na volani,na nic jineho.
Kdyby to nebylo dobre,proste vyjedu kredit awSIMku necham byt,ta sama o sobe je zdarma,
tech 200 Kc stal vlastne ten prednabity kredit.
Take to budu mit vyhradne na volani! Prave proto si myslim, ze by to nemelo mit vyrazny vliv na uctovani. Do 0.4 haliru se vejde jedna minuta. Akorad mi nefunguje registr zmeskanych hovoru.
Testoval jsem cenu a vychází mi 1 minuta volání za asi 0,15 Kc takze ten jefn MB
stací priblizne na 2min a 30 vterin.Takze i po MB uctovaní to je vyborné resení.
Testuji Nokií 303 Asha od Odoriku.Mám to jen a jen na to volání takze jde o asi nejlepsí
resení.
stací priblizne na 2min a 30 vterin.Takze i po MB uctovaní to je vyborné resení.
Testuji Nokií 303 Asha od Odoriku.Mám to jen a jen na to volání takze jde o asi nejlepsí
resení.
Jen takovy dotaz.
Kdyz bych nemel 3G a jen EDG a potreboval bych iniciovat callback, tak u Twist online po 1.12. (uctovani po 1MB) ), iniciuji hovor, zacne vyzvanet telefon a v tomto okamziku se uprednostni hovor pred daty, tudiz po ukonceni hovoru se ty data zase zapnou a bude to 0.4 + 0.4 ???
Kdyz bych nemel 3G a jen EDG a potreboval bych iniciovat callback, tak u Twist online po 1.12. (uctovani po 1MB) ), iniciuji hovor, zacne vyzvanet telefon a v tomto okamziku se uprednostni hovor pred daty, tudiz po ukonceni hovoru se ty data zase zapnou a bude to 0.4 + 0.4 ???
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že jak přesně jak to bude/nebude fungovat nikdo nyní neví (ani zaměstnanci T-mobile), a nezbývá než to vyzkoušet. V každém případě k občasnému připojení notebooku na cestách to jistě stále zůstane zajímavý tarif, takže vyhozené peníze to rozhodně nejsou. Na delší VoIP hovory přes 3G je to také OK.Ados píše:Jen takovy dotaz.