E-mail pro zmeskane hovory
E-mail pro zmeskane hovory
Dobry den,
dnes jsem zjistil, ze oproti minulosti se zmeskany hovor na e-mail zasila na vsechnay cisla v uctu, i kdyz mailova adresa je uvedena napr. pouze u jednoho z nich (plus ve volbe Nastaveni uctu / Uzivatelske udaje).
Bylo by prosim mozne vratit zpet moznost zasilat maily o zmeskanych hovorech pouze na nektera cisla v uctu, u kterych si vyplnim mailovou adresu?
dnes jsem zjistil, ze oproti minulosti se zmeskany hovor na e-mail zasila na vsechnay cisla v uctu, i kdyz mailova adresa je uvedena napr. pouze u jednoho z nich (plus ve volbe Nastaveni uctu / Uzivatelske udaje).
Bylo by prosim mozne vratit zpet moznost zasilat maily o zmeskanych hovorech pouze na nektera cisla v uctu, u kterych si vyplnim mailovou adresu?
Re: E-mail pro zmeskane hovory
U čísel, u kterých to nechceš zasílat, si uveď e-mail typu "kdosi@kdesi.cz" a je to 

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To není dobré řešení, protože nám se to pak bude vracet. Spíš bychom se mmohli domluvit na nějaké konstatně nebo tak, která by znamenala email neposílat.Pitomec píše:U čísel, u kterých to nechceš zasílat, si uveď e-mail typu "kdosi@kdesi.cz" a je to
Funguje to tak, že se první zkontroluje emailová adresa u linky a poté emailová adresa pro zmeškané hovory v návody a nastavení => nastavení účtu => uživatelské údaje.
Pokud chcete dostávat emaily o zmeškaných hovorech jen u konkretní linky, tak si adresu vyplňte pro tuto linku a zrušte tu druhou jmenovanou.
Pokud chcete dostávat emaily o zmeškaných hovorech jen u konkretní linky, tak si adresu vyplňte pro tuto linku a zrušte tu druhou jmenovanou.
Largon píše:Funguje to tak, že se první zkontroluje emailová adresa u linky a poté emailová adresa pro zmeškané hovory v návody a nastavení => nastavení účtu => uživatelské údaje.
Tak presne tato kombinace vcera v noci jeste nefungovala, nyni ano. Takze snad to byl jen momentalni technicky problem a ne setrvaly stav. Dekuji.
Měl jsem za to, že posílání e-mailů o zmeškaných hovorech jde z Odoričí adresy, na kterou se nedá odpovídat (např. noreply@odorik.cz), resp. u Odoriku se taková odpověď automaticky maže. Protože jinak při každém nefunkčním e-mailu uživatele nebo zaplněnosti jeho schránky vám chodí spousta vraceček...xsouku04 píše:To není dobré řešení, protože nám se to pak bude vracet. Spíš bychom se mmohli domluvit na nějaké konstatně nebo tak, která by znamenala email neposílat.Pitomec píše:U čísel, u kterých to nechceš zasílat, si uveď e-mail typu "kdosi@kdesi.cz" a je to
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Spousta lidí je bohužel spochpna odpovědět na takovýto email s nějakým dotazem.Pitomec píše: Měl jsem za to, že posílání e-mailů o zmeškaných hovorech jde z Odoričí adresy, na kterou se nedá odpovídat (např. noreply@odorik.cz), resp. u Odoriku se taková odpověď automaticky maže. Protože jinak při každém nefunkčním e-mailu uživatele nebo zaplněnosti jeho schránky vám chodí spousta vraceček...
No v každém případě, zadávat někde nesmyslný email není nejlepší doporučované řešení z pochopitelných důvodů.
Správné řešení je smazat hlavní email (u účtu) na zasílání zmeškaných hovorů. Pokud tam i u linky bude prázdno nic se nikam nepošle.
To je zvláštní, mám za to, že jsme žádné zásahy neprováděli a současné chování by mělo platit již delší dobu.radoch píše:Tak presne tato kombinace vcera v noci jeste nefungovala, nyni ano. Takze snad to byl jen momentalni technicky problem a ne setrvaly stav. Dekuji.
Largon píše:To je zvláštní, mám za to, že jsme žádné zásahy neprováděli a současné chování by mělo platit již delší dobu.radoch píše:Tak presne tato kombinace vcera v noci jeste nefungovala, nyni ano. Takze snad to byl jen momentalni technicky problem a ne setrvaly stav. Dekuji.
Kdyz jsem si sluzbu pred necelymi 2 mesici nastavoval, tak email chodil pouze na linku, u ktere jsem mel vyplneny mail, na ostatni ne, i kdyz jsem mel mailovou adresu vyplnenou i v nastavení => nastavení účtu => uživatelské údaje.
Vcera vecer jsem vsak zjistil, ze najednou mi chodi info o zmeskanych hovorech i na ostatni linky. Kdyz jsem si "hlavni mail" v nastavení => nastavení účtu => uživatelské údaje smazal, nechodil mi vsak zadny. Dnes je to uz funkcni presne jak pisete a mail chodi pouze na linku, u ktere si to preji a mail je u ni vyplneny
Jasně, uvádění neexistujícího e-mailu není řešením v případě, kdy se to dá nastavit jinak. Ale pokud by to nastavit nešlo, tak se osobně přikláním k řešení, jaké jsem popsal. Protože ne vždy je žádoucí, aby přišla informace o nezodpovězeném hovoru někam, kam nemá.xsouku04 píše:Spousta lidí je bohužel spochpna odpovědět na takovýto email s nějakým dotazem.Pitomec píše: Měl jsem za to, že posílání e-mailů o zmeškaných hovorech jde z Odoričí adresy, na kterou se nedá odpovídat (např. noreply@odorik.cz), resp. u Odoriku se taková odpověď automaticky maže. Protože jinak při každém nefunkčním e-mailu uživatele nebo zaplněnosti jeho schránky vám chodí spousta vraceček...
No v každém případě, zadávat někde nesmyslný email není nejlepší doporučované řešení z pochopitelných důvodů.
Správné řešení je smazat hlavní email (u účtu) na zasílání zmeškaných hovorů. Pokud tam i u linky bude prázdno nic se nikam nepošle.
Mimochodem ten e-mail "kdosi@kdesi.cz" sem okoukal od firmy Czechia, to není původní nápad