Jakmile vypneš datové pakety a znovu zapneš, tak ti hned naúčtují 0.4Kč. Musíš nechat datové paket zapnuté. Do toho doporučuji nějakou aplikaci na měření přenesených dat, tak aby jsi využil nejvíce 1MB. JInak OS Android.v6ak píše:A odpojil ses během těch 15 min? Z jakého zařízení (aspoň OS) jsi datoval?
Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?
Jo takto.
Trochu se bojím, že v místě se slabým signálem se to může opakovaně odpojovat a žrát celkem dost peněz. Teoreticky tomu mohou bránit; nastane-li nové připojení nejpozději po době t, počítali by to jako jedno připojení. Navíc by to mohli podmínit výpadkem celého signálu (vím, dá se asi simulovat pomocí flight mode...).
Trochu se bojím, že v místě se slabým signálem se to může opakovaně odpojovat a žrát celkem dost peněz. Teoreticky tomu mohou bránit; nastane-li nové připojení nejpozději po době t, počítali by to jako jedno připojení. Navíc by to mohli podmínit výpadkem celého signálu (vím, dá se asi simulovat pomocí flight mode...).
Tak jsem dneska zase testoval a při příchozím hovoru ikona připojení nezmizela. Chvilkami jsem datoval i nedatoval. Dohromady naúčtováno 0.4Kč.
Nesmíte prostě vypnout datové pakety!
Nesmíte prostě vypnout datové pakety!
Podle zkušeností:
* na UMTS (3G) je možné volat a zároveň přenášet data
* na GPRS a EDGE (tzn. na 2G) se během hovoru (asi stačí i fáze zvonění příchozího hovoru) nebo při příchozí (odchozí nevím) SMS přeruší spojení - dostane se do nějakého speciálního stavu, kdy nejde přenášet data, ale samotný přenos se asi neukončí. Může ale něco timeoutovat a utrhnout se TCP spojení, ale operáor to bude asi považovat za jeden datový přenos.
Nemám moc teorie okolo UMTS/GSM/EDGE/GPRS, vycházím spíš z toho, jak se mi choval telefon. Nevycházím ale ze zkušeností s tímto konkrétním algoritmem.
* na UMTS (3G) je možné volat a zároveň přenášet data
* na GPRS a EDGE (tzn. na 2G) se během hovoru (asi stačí i fáze zvonění příchozího hovoru) nebo při příchozí (odchozí nevím) SMS přeruší spojení - dostane se do nějakého speciálního stavu, kdy nejde přenášet data, ale samotný přenos se asi neukončí. Může ale něco timeoutovat a utrhnout se TCP spojení, ale operáor to bude asi považovat za jeden datový přenos.
Nemám moc teorie okolo UMTS/GSM/EDGE/GPRS, vycházím spíš z toho, jak se mi choval telefon. Nevycházím ale ze zkušeností s tímto konkrétním algoritmem.
Twistaci,pozor - na první dobiti je tam 20 % bonus navíc,tim to lze jeste víc zvihodnit!
stejně je to teď už úplně na houby, do 30.11. jsem utratil cca jen 5Kč, což je nějakých poctivých 12,5 MB. Včera mi to za 116kB vzalo 0,80Kč a to si nejsem vědom, že bych se doma odpojil, takže místo 2MB jsem si užil 17,6x méně. Tomu se říká zlodějina a okrádání lidí, že milý T-Mobile ?
Me se to neodpojuje a vzdy jsem vyuzil cely 1MB.
Kde jste to našel? Koukal jsem na samoobsluhu a nic jsem tam nenašel.Kristovec píše:Twistaci,pozor - na první dobiti je tam 20 % bonus navíc,tim to lze jeste víc zvihodnit!
Jak už jsem psal do jednoho z "konkurenčních" fór, tak ti mohlo být divné, že jsi vždy využil celý 1MB, tedy popravdě nevím kde přesně sis to ověřoval.pita-petr píše:Me se to neodpojuje a vzdy jsem vyuzil cely 1MB.
Důvod je ten, že TM každou celou hodinu připojení provede zúčtování a začne počítat další jednotku. Tedy např. stáhnu během 1 hodiny 10kB a naúčtují mi 1024kB a nebo stáhnu 1025kB a naúčtují mi po hodině připojení 2048kB atd.
Tedy za celodenní připojení nonstop online bez stahování dat zaplatíte 24x0,40=9,60 Kč + případnná data vždy nad 1MB + případné odpojení / připojení (počet x 0,40 Kč). Je to trošku zjednodušené samozřejmě s ignorováním drobných jednotek kB.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem to prvně špatně pochopil, tak upřesňuji pro druhé. Dalším MB nezaúčtují vždy v celou hodinu, ale hodinu od připojení.ropman píše: Jak už jsem psal do jednoho z "konkurenčních" fór, tak ti mohlo být divné, že jsi vždy využil celý 1MB, tedy popravdě nevím kde přesně sis to ověřoval.
Důvod je ten, že TM každou celou hodinu připojení provede zúčtování a začne počítat další jednotku. Tedy např. stáhnu během 1 hodiny 10kB a naúčtují mi 1024kB a nebo stáhnu 1025kB a naúčtují mi po hodině připojení 2048kB atd.
Tedy za celodenní připojení nonstop online bez stahování dat zaplatíte 24x0,40=9,60 Kč + případnná data vždy nad 1MB + případné odpojení / připojení (počet x 0,40 Kč). Je to trošku zjednodušené samozřejmě s ignorováním drobných jednotek kB.
Je to karta určená pro notebooky a tablety. S notebookem a tabletem těžko vydržím pracovat déle než hodinu nebo dvě, takže se to takového užití dotkne minimálně. To je tedy záměr. Zato pro používání v mobilu je to podstatně horší. Nejlepší je si zavolat, pohrát a telefon zase vypnout.
I tak je to ale docela dobrý tarif pro občasné nárazové použití ala tablet nebo notebook.