Identifikace čísla volajícího
Re: Identifikace čísla volajícího
Přišli jsme na to u Nokie a Siemens.
Tak jo, bylo to ono. Zmátlo mě, že jediná 2 čísla, která mi to dělala, jsou u Odoriku. V tel. seznamu uložená 2x, po vymazání 1 záznamu se záznam o volajícím příchozím čísle normálně najde.ViR píše:Jedné co mne napadá je - nemáte to číslo uložené v seznamu telefonu 2x s mírně odlišnými jmény? Některé mobilní telefony totiž pak prostě neví, jaké jméno k tomu číslu přiřadit.
Opět snad už popadesáté, díky

-
Máte někdo zkušenost z klonováním sim karet může vůbec být 1 číslo registrováno součastně na 2 mobilech nebo jde o podvod ale vyděl jsem u Vodafone že vzali zim kartu
a tam nahráli potřebné udaje a číslo které jsem ztratil hned nahráli na tu prázdnou samozřejmě asi ne číslo telefonií ale asi nějaká přihlašovací šifra.
a tam nahráli potřebné udaje a číslo které jsem ztratil hned nahráli na tu prázdnou samozřejmě asi ne číslo telefonií ale asi nějaká přihlašovací šifra.
Vodafone přímo dává 2 identické SIM, pokud má někdo zájem. Ale pro příchozí hovory je vždy aktivní pouze ta posledně přihlášená.
Tady šlo zřejmě o něco jiného. Když ztratíte SIMku, tak ji operátora zablokuje, vydá novou (s jiným IMSI) a "namapuje" na ni ve své databázi původní číslo účastníka. Fakticky je to tak, že mobilního operátora uvnitř své sítě vlastně telefonní čísla moc nezajímají, ty slouží jen k jednotné adresaci hovorů mezi sítěmi a na SIMky (jejich IMSI) se mapují podobně, jako se mohou třeba u SIPu veřejná telefonní čísla mapovat na SIP URI.
Zhruba od roku 2004 jsem o klonování SIM neslyšel.